1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Jak zrobić, żeby gry XGD3 działały po "cichej aktualce"

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez JaZz, Listopad 18, 2011.

  1. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    ***JEŻELI KTOŚ AKTUALIZOWAŁ DASHA NA 14699 I NIE DZIAŁAJĄ MU GRY, WYSTARCZY POWTÓRZYĆ CZYNNOŚCI (testowałem na grach nagranych iHASem, nie wiem jak sprawa wygląda ze zwykłą nagrywarką)***

    Oczywiście do kiedy sprawa się nie wyjaśni pozostaje TYLKO GRA OFFLINE

    Na początku wyczyścić cache w każdej pamięci którą mamy podłączoną do Xboxa.
    How to Clear Xbox 360 System Cache | Xbox Support - Xbox.com - Xbox.com


    1. Pobrać 360 revolution
    http://www.isocdn.com/pspiso/360Revolution.rar // Zamiast 360 Revolution polecam Horizon. Jest łatwiejszy w obsludze i nie sprawia problemów w przeciwieństwie do innych programów. Horizon - CNET Download.com

    [​IMG]

    2. Podpiąć pendrive (FAT32) do konsoli i skonfigurować

    [​IMG]

    3. Pobrać najstarszy dostępny Title Update do gry w którą chcemy grać.
    XBOX 360 Update Center

    (Tutaj jak sprawdzić media ID, żeby dobrać odpowiedni patch(TU) do naszej gry(tylko .iso)... THX 2 bakahk)
    XboxForum.pl - największe Polskie forum o konsolach Xbox i Xbox 360

    [​IMG]

    4. Podpiąć pendrive do komputera i odpalić 360 revolution

    5.
    a) zarejestrować się
    b) zalogować się

    [​IMG]

    6. Kliknąć USB Explorer, kliknąć file - open

    [​IMG]

    7. Otworzyć folder Cache, kliknąć na drugi folder Cache

    [​IMG]

    8. Prawym kliknąć Inject New File i wybrać Title Update które pobraliśmy wcześniej.

    [​IMG]

    9. File close, podpinamy pendrive do Xboxa, odpalamy konsolę, gramy.

    Jeśli poradnik okazał się przydatny daj "przydatne" :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. korba6

    korba6 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Coś od siebie:
    - jeśli nie działa Wam 360revolution (u mnie na win7 x86 za nic nie chciało ruszyć) to tak samo spisze się USBXTAFGUI.
    - ja u siebie nie czyściłem cache:)
    - mimo sceptycznego podejścia jestem wniebowzięty bo skyrim od DOG29 mi ruszył (jeszcze dziś rano byłem podpięty do liva i ściągnąłem cichą aktualkę bo żadna xdg3 nie działała)
     
  4. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    a jak myślicie? można to powtarzać? Przykładowo zrobię tak jak pisze w poradniku, pogram w coś offline, później zachce mi się pograć w coś online( przykładowo fifa12) i później jeszcze raz to samo według poradnika?
     
  5. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Wiesz co to znaczy, aby zostać OFFLINE póki się sytuacja nie wyjaśni? Głupi jesteś czy udajesz? Jeśli to pierwsze to rób co chcesz, ale nie przychodź tu później i nie płacz, że dostałeś bana!
     
  6. Frezer

    Frezer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    188
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    kurde nie widze na liscie update do Raymana Orginis, co mam w takim razie zrobić ?
     
  7. kubotka

    kubotka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Super u mnie zadziałał MW3
     
  8. kobzuch

    kobzuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ta metoda działa. Ja co prawda bawiłem się z poradnikiem z xbuc (btw co za nazwa:) i użyłem XTAF... Podziałało. Na pierwszy ogień poszedł GOW 3, bo nie mogłem za chiny ludowe tego uruchomić. Były dwa błędy - ten z niewłaściwą płytą i z poradą dotyczącą miękkiej ściereczki:). Teraz działa. Inne gry XGD3 uruchamiają się normalnie. Dlaczego? Myślę, że powód jest bardzo prozaiczny i kontrowersyjny. Otóż przed całą tą imprezą od ms i zabawą moim nandem, tytuły były już patchowane via XBL. Cache nie czyściłem, bo wiele osób miało później problem z odpaleniem gier, które im działały. Plotka - nie plotka, wolałem nie ryzykować.
    Pozdrawiam
     
  9. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    po pierwsze się ogarnij i jak nie potrafisz odpowiedziec na zadane pytanie to milcz. bede siedzial online dopóki i kiedy mi sie podoba a pytanie dotyczyło czy mozna powtorzyc to co w poradniku a moim banem sie nie interesuj. Ogarniasz czy ci faksem wysłać? I pytanie for you: Głupi jesteś czy udajesz?
     
  10. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Nie polemizuje z takim jak Ty, jeden post jest aż nadto wystarczający.
     
  11. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    pytanie po co twój drugi post, nie masz pojęcia o czymś to wystarczy milczeć. proste a i żyć ci będzie lżej, serio polecam
     
  12. Frezer

    Frezer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    188
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie pojmuje dlaczego nie ma na liscie z updatami Raiman Originis gra wyszła w USA dobry tydzień temu i pamietam że zasysałem poprawke z XBL
     
  13. DezMaister

    DezMaister Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mi ten sposób nie działa niestety jak MW3 nie działało tak nie działa
     
  14. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    ktoś gdzieś pisał że próbował tym sposobem i MW3 nie działało a inne ponoć tak. trzeba popróbować.
     
  15. DezMaister

    DezMaister Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    ale ten sposób działa z polskimi wersjami gier jak batman czy assasin albo battlefield?
     
  16. vip

    vip Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    potwierdzam ze dziala NFS RUN polska wersja
     
  17. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Ciesze się, że pomogłem... dajcie "PRZYDATNE":p
     
    1 osoba to lubi.
  18. vip

    vip Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    dziala NFS RUN polska wersja
     
  19. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    o co chodzi z ta cicha aktualizacja??? konsole mam 2 lata przez pierwszy rok byla caly czas wpieta do neta kablem potem byla afera z fala banow i blokowaniem dyskow wiec nie podpinalem konsoli, tydzien temu wsadzilem LT 2.0 i znow caly czas konsola byla podpieta do neta ( pobieralem tylko aktualizacjie i takie tam) ale znow wylaczylem dzis kabel... po czym poznac czy mam zainstaklowana ta cicha aktualizacje???
     
  20. vip

    vip Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    na przyklad batman nie dziala albo assasin a Saints row dziala moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi zaznaczam nie czyscilem cache czy to ma znaczenie ?????
     
  21. pieniek11

    pieniek11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie zadziałało :) FLaga jest , ale udało się uruchomić za pomocą USB ! dzięki ! Dodatkowo w opcji pamięci masowej użyłem kombinacji :lb rb x lb rb x
     
Wczytywanie...

Poleć forum