1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaka będzie grafika?? Za inteligentne odpowiedzi podziękuję

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez robson4141, Sierpień 26, 2010.

  1. robson4141

    robson4141 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam monitor Gateway FPD1830. Jego rozdzielczość nominalna to 1280x1024. Ten monitor ma wejście VGA. Czy jak podłącze xboxa 360 pod monitor kablem VGA to będzie w miare dobra grafika? Czy raczej słaba?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 87gelu87

    87gelu87 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a ma jakies inne wescie ? hdmi ?

    podlacz i sie przekonaj zamiast pisac glupie tematy
     
  4. robson4141

    robson4141 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Głupi to ty jesteś. Mam zamiar kupić xboxa dlatego się pytam jaka będzie grafika. I co czytac nieumiesz? Napisałem, że mam wejście VGA a ty się pytasz czy mam jakies inne. Jak bym miał to bym napisał
     
  5. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Grafika jest zawsze taka sama, tylko monitor ja inaczej wyświetla ;)
    Jak kupisz kabel od Bigben bądź Microsoft, to będzie ładnie.
     
  6. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Grafika bedzie srednia poniewaz nie masz rozdzielczosci HD 1920/1080. Ale jesli nie masz pieniedzy to lepsze to niz nic:)
     
  7. Sobota

    Sobota Banned

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czystość wyświetlanego obrazu będzie dobra.. hmm Ci którzy przyzwyczaili się grać na tv z Full HD powiedza ze srednia bedzie grafika.. Jak dla mnie to bedzie dobra grafika.
     
  8. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    o niebo lepsza niż na CRT
     
  9. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam monitor 17' kabel vga kupiłem za 8zł i grafika jest prawie taka sama jak na hdmi .
    To zależy też od reszty sprzętu , a nie tylko od kabla.
     
  10. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    A po co 1080p, skoro gry na xboxa są w 1280x720 ?
     
  11. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Grafika będzie znośna. Ja gram na monitorze i czasami są niewyraźne litery. Da się grać
     
  12. Hiszpan3lek

    Hiszpan3lek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    614
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Benidorm
    Kupiłem GTA 4 i MW2 i mam napisane na pudełku jak byk że gra działa w 1080p!

    Jak już pisali wyżej i jest grafika będzie dobra.
     
  13. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a po co niby fhd? przecież to ściema jest w xboxie(Wszyscy co sobie taką akcje wkręcają to wyrazy wspolczucia, tak samo jak platforma "N" ma pełne FULL HD, hehe). ja mam lcd32 hdready kablem hdmi i do dziś chcialibysmy z kumplem zobatrzeć lepsza grafike na jego monitorku "FHD", ale jakos nie potrafimy.

    kupisz ps3, wtedy mozemy porozmawiac.
     
  14. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie wierz we wszystko co jest napisane na pudełku, nie znam gry na X360 która obsługuje Full HD. Jeśli chodzi o GTA to chodzi w 720p, a do 1080p obraz jest rozciągany, co w gruncie rzeczy bardziej szkodzi niż pomaga :p
     
  15. shusek

    shusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i tu się tobą nie zgodzę, jeżeli na pudełku będzie pisało 1080p to znaczy że pod taką rozdzielczością będzie działać gra bez rozciągania programowego xboxa. Jeżeli jednak uważasz że obraz jest rozciągany możesz pozwać ich do praw konsumenta że zostałeś oszukany.



    Co do tematu
    Zależy czy ładny obraz wyświetla monitor, nie musisz mieć full hd aby cieszyć się z detali gry.
     
  16. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Mam monitor Gataway z serii FD z taką rozdzielczością 19 cali, podłączony przez vga i obraz jest bardzo czysty i wyraźny no ale niestety za mały :(
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa

    tu sie jednak mylisz... wiekoszos gier działa natywnie w 720p albo i niezej. tych co obsługuje 1080 jest kilka z tego wiekszosc to arcade z XBL. to samo zreszta jest na ps3. obraz jest skalowny do 1080 i tyle.
    wiec hd ready czy monitor w zupelnosci wystarcza
     
  18. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dokładnie, a tym bardziej niespełna rok temu oficjalnie zapowiedziano, ze gry będą jeszcze w mniejszej rozdzielczosci, na korzysc lepszego odswiezania.

    Wniosek taki:
    Jezeli to dobry monitor(jakościowo) bedziesz miał śliczną grafike. Ja jak bym mial grac na monitorze to minimum 24'.
     
  19. djmaxnew

    djmaxnew Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kupuj kabel big ben albo microsoft ja mam monitor samsung 22 cale i kablem big ben na rozdz 1920x1080 i jest bardzo dobrze żadnych smug nie kupuj podrabianych kabli za 10 bo mi sie zaczął chajczyć i nie zauważyłem i przez to gówno dostałem e74 bo kabel zawsze wpina sie w gniazdo w którym jest układ skalujący i sie spalił pozatym były smugi na ekranie
     
  20. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To ładnie musiałeś dbać o tą konsole i kabel. Jeszcze nie słyszałem o czymś takim żeby kabel od konsoli z niczego zaczął sie palić hhahaha.
     
  21. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    w prawdziwym hd 1080p na x360 moze jest ze 3-5gier, a te 1080p to kazda gra potrafi, normalne skalowanie obrazu hehe takie smieszne cos to nawet w dvd mam w opcjach ., gry sa w 720p a konsola skaluje to do 1080p jesli masz tak ustawione, i tyle, jesli by bylo takie gta w 1080p to bys chyba mial je na 3plytach dvd a nawet pewnie i na wiecej.

    ----
    co do monitorka jesli jestes casual player to spoko moze byc ok :) [prawdziwa i ladna grafa zaczyna sie dopiero na 32' lcd z 720p, nie musi byc fullhd bo pisalem jak to juz dziala ale 720p to podstawa] ps. jak ktos nie wierzy w te rozdzielczosci to niech se poczyta w jakiej jest alan wake, lol :p nawet nie ma 720p, daleko mu do takiej ale konsola robi swoje, wiec nikomu nie przeszkadza.
     
Wczytywanie...

Poleć forum