1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaka ixtream i jak zmienic jego wersje ??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mario1710, Czerwiec 4, 2010.

  1. Mario1710

    Mario1710 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze
    Witam
    Ok miesiąca temu zakupiłem xbox-a. Pograłem na nim z 2 tyg. po czym zaniosłem do przeróbki. Jak się dowiedziałem na miejscu mam napęd LiteOn-a v.2 lub v.1 bo nie trzeba było nic lutować. Data produkcji konsoli 09.09.2009. Po przeróbce pożyczyłem gry od kolegi i przykro się zdziwiłem gdyż większość nie chodziła Zadzwoniłem do gości który mi przerabiał konsolę i powiedziałem o co chodzi. On powiedział że nowsze gry bez przeróbki wave mi nie pójdą bo mam wgranego xtream 1.61 a na moje zapytanie o coś nowszego powiedział że nie ma. A tu się dowiaduje że jest nowszy extream LT 1.1 na którym wszystko chodzi.

    Tak więc czy ktoś mogł by mi opisac w całości razem z linkami jak uaktualnić mojego etream do najnowszego ??? Z góry bardzo dziękuje

    A druga sprawa to z tego co czytałem na forum to na etream 1.61 chodzą gry z wave 4 a mnie nie chcą. Nawet po przerobieniu 360WavesPatcher na wave 3 nie chcą chodzić Czy to oznacza ze mam jakaś badziewny patch ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Iextrime nieda się sprawdzić wyśłij konsole do serwisu
     
  4. sebpas

    sebpas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    ja przerabiam na wawe 2 i wszystko chasa jak nalezy ;p:D sproboj jak bedzie dzialac to poco sie bujac po serwisach
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zgłoś sie do tego co ci przerabiał i niech ci wgra nowszy iXtreme LT 1.1 - za darmo !!!
    lub niech ci odda kasę jak twierdzi że nowszego nie ma ...
     
  6. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    o ile nie będziesz grał na Live to zmiana iX jest raczej średnio potrzebna lepiej patchować gry niż walić kasę na kolejną przeróbke. Teoretycznie dziwna sprawa bo gry w wave3 chodzą od 1.51 wzwyż. Wypal może sobie jakiś obraz wave2 i zobacz czy działa wtedy by to wskazywało, że masz 1.5 a nie 1.6. Jednak to by było bardzo dziwne.
     
  7. Mario1710

    Mario1710 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze
    czytałem gdzieś na forum ze jak już miałem fleszowany napęd to zmiana ixtream na nowszy to nic trudnego. Czy ktoś by mi mógł wytłumaczyć krok po kroku jak to zrobić lub ewentualnie wspomóc odpowiednimi linkami ????
     
  8. Mario1710

    Mario1710 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze
    i co jeszczem nie ciekawi to to że wszystkie gry kolegi są przerobione pod wave 2 i wiekszośc nie chodzi :(
     
  9. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Te gry co ci pożyczyłem te pierwsze nie były przerabiane tylko maja oryginalny wave 2, a te drugie co nie działają to maja wgrany wave 2 bo z nowszym wave mi nie chodzą.Weź tego spróbuj http://xboxforum.pl/iso-f31/activate-iso-jak-dziala-26979.html i odpal potem Red Dead Redemption, które pobrałeś.
     
  10. Mario1710

    Mario1710 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze
    link jest już nieaktywny
     
  11. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Mi normalnie chodzi otwiera się.
     
  12. Mario1710

    Mario1710 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze
    link do pobrania na liteona
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ludzie, wbijcie sonie do glowy - n 1.61 chodza wszystkie wave i nic nie trzeba patchowac! na 1.61 nie chodza wlasnie patchowane gry.
     
  14. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    No a jak gra ma wyższy wave niż 4 to 1.61 ja otworzy ? Gdzieś czytałem,że jest wave 5 niby.

    Edit: Jak masz jakieś puste płyty weź te Red Dead Redemption nagraj bez patchowania i zobacz czy ruszy.
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    iX 1.61 odtworzy wszystko, ale nie gry patchowane

    iX LT odtworzy dosłownie wszystko!
     
  16. Mario1710

    Mario1710 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze
    mam jeszcze pytanko odnośnie wersji itream LT 1.1. Dzwoniłem właśnie do gości który mi przerabiał konsole i powiedziałem mu w czym problem a on mi na to ze oczywiście no i wgrywają itream LT 1.1 ale nie na wszystkie napędy LiteOn -a wchodzi, i jest to kompletna bzdura ze śmiga na wszystkich !!
     
  17. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Można by było zrobić tak, że te gry co ci nie działają to je na dysk wrzucić przez abgx przepuścić i z powrotem będzie wave 4, a potem tylko wypalić.
     
  18. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    To trafiłeś na jakiegoś lewego "speca"
     
  19. Darkk

    Darkk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najwyrazniej ten co robil ci konsole , nie zna sie na tym wogole.
    Wydaje mi sie ze chodzi mu o liteon v3 ze lt nie wejdzie....
    Jesli byl by to dobry fachowiec nie bylo by problemu.
     
  20. Mario1710

    Mario1710 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze
    Już przerobiłem obraz na wave 3, ale nic straconego. Ściągnę od nowa, 1h i mam :D
     
  21. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Poco ściągać od nowa grę jak można jej przywrócić oryginalny wave.
     
Wczytywanie...

Poleć forum