1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaką mam przeróbkę xboxa?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ILikeSpam, Lipiec 9, 2012.

  1. ILikeSpam

    ILikeSpam Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam. Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem xboxa 360 wersji SLIM. Jakiś tydzień temu został on przerobiony. Niestety nie mam możliwości zapytania się osoby przerabiającej jaką mam przeróbkę. Dopiero kilka dni temu dowiedziałem się, że przeróbki mogą być "różne". Jestem naprawdę świeżakiem. Z tego co doczytałem, to do rozwiązania wielu problemów potrzebna jest widza na temat przeróbki naszego xboxa, dlatego prosiłbym was o pomoc w zweryfikowaniu mojej. Mogę jedynie powiedzieć jakie przerobione gry mi chodzą, a jakie nie.
    Działają:
    TES V: Skyrim
    Prototype 2
    Battlefield 3
    Soul Calibur V
    Street Fighter x Tekken
    Kinect Sports 2
    Fifa 12

    Nie działają:
    Driver San Francisko, po włożeniu płyty do napędu czyta grę, jednak po włączeniu wyświetla się informacja o autoryzacji płyty
    NFS: The Run, w ogóle nie czyta płyty, z tego co pamiętam to pod koniec nagrywania gry na płytę wyskoczył jakiś błąd

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Zapewne masz LT 3.0 ale możesz to sprawdzić nagrywając grę pod LT 2.0 jak gra nie pójdzie to masz LT 3.0 lub na odwrót :)
     
  4. ILikeSpam

    ILikeSpam Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czyli jeśli ma się LT 3.0, to nie można grać w gry, które wymagają LT 2.0?
    Dobrze, że posiadam LT 3.0?
    Dlaczego nie działa mi Driver i NFS?

    Przepraszam, że tak zasypuję pytaniami, ale tak jak pisałem, jestem świeżakiem i chciałbym się troszkę dowiedzieć.
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jeśli masz LT 3.0 to nie zagrasz w gry nagrane pod LT 2.0 :)
    Tak.
    Źle nagrane gry.
     
  6. ILikeSpam

    ILikeSpam Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jaki popełniłem błąd podczas nagrywania? Nagrywam programem ImgBurn z prędkością 2,4 + zaznaczam opcję Verify.
     
  7. Meganz32

    Meganz32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Jeżeli masz gre na 2.0 musisz dograć do niej topologie 3.0. Było tak w przypadku Red Dead Redemption*.
    Więc nie wprowadzać go, że jeżeli ma 3.0 to nie może grać ;)
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Na forum masz poradnik jak nagrywać gry pod LT 2.0 i LT 3.0 :) Zajrzyj tam :)
     
  9. ILikeSpam

    ILikeSpam Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wchodzę na stronę z poradnikiem i kilka niezrozumiałych dla słów mnie poraziło.
    XGD2 i XDG3 to zapewne "rodzaje" gier. O co chodzi z tym dashem?
    Czy potrzebuję specjalnej nagrywarki do wypalenia gier?
     
  10. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    o co ci chodzi dokładnie z dashem ? Co do specjalnej nagrywarki to jest to Lite-On Ihas 124-624 B. Służy ona do nagrywania 3 gier : Forza 4,Dragon's Dogma i nowy Dirt
     
  11. ILikeSpam

    ILikeSpam Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Już zrozumiałem o co chodzi z dashem. Mam wersję 15574, czy przyda się zaktualizowanie do najnowszej?
    Czyli bezproblemowo da radę nagrać grę (oprócz tych, które wymieniłeś) normalną nagrywarkę?
     
Wczytywanie...

Poleć forum