1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaka płyta główna? Problem inny niż wszystkie POMOCY!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez KorK, Październik 11, 2011.

  1. KorK

    KorK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Witam mam problem ,chcę kupić Xboxa 360 od znajomego, mówi mi,że konsolka z 2007r. a płyta główna ,że "to jest Opus czyli Falcon tylko bez HDMI" .Mówi ,że nigdy nie była naprawiana ,a doczytałem się w necie ,że Opusa nigdzie nie kupi nowego od tak w sklepie i dostaje się go od MS gdy się odda do nich na gwarancję itp. ,więc jaki to może być XBOX ? PZD
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djxbox_1990

    djxbox_1990 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    opus to płyty główne, które były wsadzane zamiast xenonów w ramach naprawy gwarancyjnej, jest to falcon bez HDMI.
     
  4. KorK

    KorK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Ja wiem że to płyty główne tylko boję się czy on nie miał płyty xenon i mu się zepsuła ,oddał na gwarancję i przysłali mu z płytą OPUS i teraz chce mi wcisnąć to .
     
  5. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A co w tym takiego złego? Nie rozumiem twojej obawy, po za tym szukaj xboxów jasper, albo jak już to płytę główną z HDMI.
     
  6. KorK

    KorK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    A co myślicie o tej płycie Opus? Pochodzi to to trochę czy zaraz padnie ?
    A już się dowiedziałem ,przywiózł ją z Anglii (xenon) ,oddał ją na gwarancję do MS i zmienili mu tą płytę główną i napęd ,więc jeśli można tak powiedzieć powinno być git.Tylko czy te układy chłodzenia też poprawili czy jak?Bo się nie znam za bardzo,Jak myślicie 350zł to dużo?
     
  7. Cris2k

    Cris2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    :eek: za 350 zł ?
    Jak za 350zl to nawet ja bym brał ale mam starego dobrego wujka Falcon'a z HDMI :p
     
  8. KorK

    KorK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Czyli opyla się ,bo trochę się boje że zaraz będzie jakiś RROD albo E74 lub inne.Chociaż wymieniona płyta i napęd ,a co z chłodzeniem?Nowe włożyli czy zostało stare ,słyszałem że przy naprawie tylko obudowy są stare czy jakoś tak :D
     
  9. KorK

    KorK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Nikt nie wie ? :(
     
  10. cpi1996

    cpi1996 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    flacon z hdmi starszych nie bierz !!!
     
  11. KorK

    KorK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    spoko ,czyli odpada ten od znajomego ,dzięki ,Pozdro
     
  12. cpi1996

    cpi1996 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na flaconie z hdmi już pograsz z spokojnym sercem ja mam 4 letniego flacona i gram po 4-3h i nie ma problemów
     
  13. KorK

    KorK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Wiesz nie jestem jakimś maniakiem gier ,raczej będzie to sporadyczne używanie konsolki w weekend :p
     
  14. KorK

    KorK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Ale słyszałem ,że wersja z płytą Opus w sumie oprócz HDMI to niczym się nie różni od falcona
     
  15. KorK

    KorK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    No to tak byłem u znajomego.Wypakowujemy,podłączamy i co? 3 czerwone diody :D Na ekranie nic się nie pokazuje ,więc wyłączyliśmy ,ja dmuchnąłem w końcówkę kabla AV ,włączamy i jest dobrze wszystko ,czy to jest RROD czy zwykłe zabrudzenie,nie dociśnięcie kabla TV do konsoli?
     
  16. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na pewno końcówka kabla.
     
Wczytywanie...

Poleć forum