1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaka płyta główna siedzi w takiej konsoli?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez oprino13, Czerwiec 7, 2011.

  1. oprino13

    oprino13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Młodów
    Znajomy ma konsole o wyglądzie Arcade z datą produkcji 2009 chyba październik i nie ma HDMI, dziwne to dla mnie że taka "nowa" konsola nie ma HDMI. Nie jest to jakaś kombinacja ze zmianą naklejek obudów itp. bo kupił taką w sklepie. Kupił ją bez dysku z tą zaślepką na miejsce dysku. Jaka w takiej konsoli siedzi płyta główna ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    zrób zdjęcie tyłu konsoli (z nalepkami) to będzie łatwiej powiedzieć. a jakie ma natężenie na linii 12V?

    jak jest napisane: 12V---12.1A;5V---1A -------> wtedy jest to Jasper
    jak jest napisane: 12V---14.2A;5V---1A -------> wtedy jest to Falcon
     
  4. oprino13

    oprino13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Młodów
    Zdjęć nie zrobię bo to nie moja konsola i mam do niego 1h drogi, jutro może będę to sprawdzimy ten amperaż i będziemy wiedzieć, zapomniałem o tym sprawdzeniu amperażu.
    A tak dla własnej ciekawości chciałbym wiedzieć jak to jest z tym że bez HDMI, po co produkowali potem<po 2007 jak wyszły pierwsze HDMI> takie konsole ?
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    może to rozwiąże Twój problem:

    Poniżej spis wszystkich płyt głównych w jakie był i w jakie jest wyposażany nasz X360.

    Xenon - pierwsza wersja
    Produkowany od: Listopada 2005
    CPU: 90nm
    GPU: 90nm
    HDMI: Brak
    USB: 3x USB 2.0
    Zasilacz: 203Watt
    Pozostałe: analogowe wyjście AV Multi, 2x Memory Card, 1x Ethernet RJ-45


    Zephyr - wersja z HDMI
    Produkowany od: Lipca 2007
    CPU: 90nm
    GPU: 90nm
    HDMI: Tak
    USB: 3x USB 2.0
    Zasilacz: 203Watt
    Pozostałe: analogowe wyjście AV Multi, 2x Memory Card, 1x Ethernet RJ-45

    Opus - wersja serwisowana (Xenon po naprawie)
    Produkowany od: Czerwca 2008
    CPU: 65nm
    GPU: 90nm
    HDMI: Brak
    USB: 3x USB 2.0
    Zasilacz: 175Watt
    Pozostałe: analogowe wyjście AV Multi, 2x Memory Card, 1x Ethernet RJ-45


    Falcon - nowy CPU
    Produkowany od: Września 2007
    CPU: 65nm
    GPU: 90nm
    HDMI: Tak
    USB: 3x USB 2.0
    Zasilacz: 175Watt
    Pozostałe: analogowe wyjście AV Multi, 2x Memory Card, 1x Ethernet RJ-45


    Jasper - nowy GPU
    Produkowany od: Październik 08
    CPU: 65nm
    GPU: 65nm
    HDMI: Tak
    USB: 3x USB 2.0
    Zasilacz: 150Watt
    Pozostałe: analogowe wyjście AV Multi, 2x Memory Card, 1x Ethernet RJ-45


    Slim (nazwa robocza Valhalla) - zintegrowany układ XCGPU
    Produkowany od: Czerwiec 2010
    CPU/GPU: 45nm
    HDMI: Tak
    USB: 5x USB 2.0 + 1x Custom USB (na potrzeby Kinecta)
    Zasilacz: 150Watt
    Pozostałe: analogowe wyjście AV Multi, cyfrowe wyjście optyczne, 1x Ethernet RJ-45
     
  6. davidzgierz8484

    davidzgierz8484 Banned

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zgierz
    Musi byc to SERVICE DATE. WIec nie data produkcji, tylko serwisu.
     
  7. oprino13

    oprino13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Młodów
    Na to wygląda, że tylko Xenon i Opus nie mają HDMI. Opus to być nie może bo to konsola nowa była nie serwisowana, a Xenona produkowali by aż do 2009 czy tego nie wiadomo?? Musze jeszcze w tygodniu sprawdzić amperaż i będzie wszystko jasne.
     
  8. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ten "sklep" to pewnie jakies dupne miejsce lub lombard. Jesli ma z tylu 2009r to konsola na bank po serwisie albo z przeklejona naklejka. I jak bez hdmi to na 95% xenon, 5% ze opus.
     
Wczytywanie...

Poleć forum