1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaka przerobka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez werewolf836, Maj 31, 2010.

  1. werewolf836

    werewolf836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kalisz
    Jak mozna sprawdzic jaka mam przerobke konsolki?Kupilem uzywana i przerobiona,malo uzywana,ladnie chodzi,ale jak czytalem to sa jakies patche do gier bo sa jakies rozne przerobki i bardzo sie w tym gubie,prosze o odpowiedz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dość brutalny sposób ale nie ma chyba lepszego nagraj grę w wave4 jak pójdzie znaczy że masz 1.6 lub coś wyżej, nagraj potem wave3 jak pójdzie ta wave3 a nie pójdzie w wave4 to znaczy że masz 1.51 jak nie idzie ani wave3 ani wave4 znaczy że masz albo 1.5 albo 1.4 ale wtedy i tak musisz paczować do wave2. Zmarnujesz 2 płyty (a może i nie) ale będziesz wiedział. Nie ma innego sposobu niż taki że tak powiem empiryczny :D
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    A nie mozesz zapytac sprzedawcy.
     
  5. werewolf836

    werewolf836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kalisz
    Sprzedawca sam nie wie :) kupil przerobil i troche gral na konsoli i to wszystko,nie interesowal sie przerobka,w sumie to nawet ja sie przez to forum dowiedzialem troche ciekawych rzeczy :) Bo nawet nie wiedzialem ze sa takie cuda.Co do wave 3,4 to ma ktos poradnik jak to wszystko zrobic?Czy jest to w poradniku nagrywania ?
     
  6. domin147

    domin147 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    O wavach poszukaj na tym forum, dużo jest o tym, np. zakładka "oprogramowanie"
     
  7. werewolf836

    werewolf836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kalisz
    No super,nawet nie wiem od czego zaczac,duzo tego jest i pieprzy mi sie jedno z drugim ,ooo w morde chyba znowu bede skazany kupowac piraty,choc samemu da rade,ten sam problem mialem z ps ,kombinacji setki
     
  8. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spokojnie , tylko ci si wydaje ze to trudne.Jesli sie wie jaka przerobka to wszystko jest banalne.

    1.Zacznijmy od tego aby dowiedziec sie jaki masz ixtreme.Najlepiej by bylo jak bys nagral cos np. odrazu sciagnieta gre bez przerabiania wave i sprawdzil czy dziala. Poradnik do nagrywania:

    http://xboxforum.pl/iso-f31/kopiowanie-wypalonego-obrazu-iso-za-pomoca-imgburn-6565.html

    ps. nie zapomnij o pliku *.dvd !!

    2.Jesli nie dziala , to znaczy ze masz ixtreme starszy niz lt i 1.61.Zatem musimy sprawdzic jaki wave odpala na twojej konsoli.W tym celu program abgx ustawiasz jak w poradniku :

    http://xboxforum.pl/iso-f31/sprawdzanie-obrazu-iso-stealth-za-pomoca-abgx360-v1-0-2-a-6365.html

    sprawdzasz w nim obraz ,a pozniej przerabiasz wave programem 360 waves patcher tak jak w tym poradniku:
    http://xboxforum.pl/iso-f31/abgx360-patchowanie-z-wave-4-na-wave3-2-a-29068.html

    ps . w tym poradniku sa 2 opisy , jednak ty korzystasz wylacznie z opisu do 360 waves patcher , z opisu o abgx nie korzystasz w ogole.


    Wave w programie 360 waves patcher , pat****esz na wave 3, nastepnie sprawdzasz czy dziala.Jesli tak to znaczy ze masz ixtreme 1.6 lub 1.51.

    3.Jesli powyzsze sposoby nie zadzailaja , pat****esz obraz do wave 2.Jesli zadziala to znaczy ze masz ixtreme 1.5 lub nizszy.


    4.Jezeli powyzsze sposoby nie zadzaialaja , znaczy to ze robisz cos zle i musisz wszystko powtorzyc.


    Za kazdym razem ma to wygladac tak:
    Sprawdzasz gre w abgx , jesli nie ma krytycznych bledow , przerabiasz wave lub nie (nie przerabiasz jesli masz ixtreme 1.61 lub LT), nastepnie nagrywasz gre programem imgburn.Na koniec pozostaje cieszyc sie gra :)


    Jesli masz jakiekolwiek pytanie lub jest cos dla ciebie nie zrozumiale , pisz smialo , jesli bede w stanie ci pomoc to pomoge.
     
  9. werewolf836

    werewolf836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kalisz
    To zrobilem i nie dziala,plik dvd utworzylem ,z txt jak pisalo w poradniku,ladnie sie wszystko nagralo,ale w clonecd bo w imgburn pisalo ze 850min bedzie sie nagrywalo,teraz musze pokombinowac z innymi sposobami
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    najlepiej wgraj sobie iXtreme LT 1.1 lub daj komus kto ci wgra :D

    nie trzeba przy nim pathować gier ,ani sprawdzać wave
    wszystkie gry działają nawet te stare z przerobionym wave
    nie trzeba używać płyty activate.iso !

    wkładasz płytę i od razu grasz :)
     
  11. cukier

    cukier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a nie lepiej żeby kupił sobie płytę nagrał activate.iso i nie interesował się jakie wave mu chodzą bo będzie mu hulało wszystko ? :p ja tak mam inie narzekam tracisz kasę na płytkę czyli ok 3 zł i nie bawisz się w żadne przerabianie ixtreme czy oddawanie do serwisu:D
     
  12. mariocom

    mariocom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Miasta
    Dołączę się do tematu bo mam pytanie wczoraj chcialem nagrac forze 3[abgx pokzaywał SS v1 i 3rd] i szukałem na forum czy 3rd i ssv1 pójdzie mi na ix1.6. W innym poscie doczytalem, ze obraz z wave rownym wiekszym 3rd trzeba patchowac. Tak zrobilem ale mysle, ze to bylo zbedne gdyz dalem go na 2rd pojawil sie SS v2 trusted ale po nagraniu na plytke i odpaleniu nie moze odczytac plyty w pierwszej plansze gdzie jest prest start to start. Daje screeny z abgx jak wyglada ten obraz:

    http://img41.imageshack.us/i/abgx3.jpg
    http://img94.imageshack.us/i/abgx2.jpg
    http://img707.imageshack.us/i/abgx1.jpg

    Tutaj moje pytanie czy 3rd pojdzie bez problemu na ix1.6 jak napisal keres ? Czy po nagraniu plytki activate.iso bede mogl gry na dysk nagrywac ?
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wave 3 dziala na 1.6 bez patchowania.
     
  14. mariocom

    mariocom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Miasta
    dzieki dexter a powiedz mi do ktorego wave dziala na 1.6 ? Przy ktorym wave patrzowac na nizszy ? Czy warto uzywac activite.iso i czy bede mogl normalnie gre na hdd dac ?
     
  15. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na 1.6 dzialaja wave 1,2,3 .Wyzsze wave takie jak 4,5,6 trzeba przerabiac na wave 3.Activate.iso mozna uzywac lecz nie trzeba, problem w tym ze trzeba przed kazdym odpaleniem gry zmieniac plyty co wydaje mi sie bezsensowne.Skoro i tak nie grasz przez live to najlepiej patchowac do wave 3 programem.

    Tak bedziesz mogl zainstalowac gry na hdd bez problemu.
     
  16. mariocom

    mariocom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Miasta
    No to juz wiem wszystko [dzieki keres] jeszcze mysle na jakich plytkach wypalacie ? ja kupilem ostatnio extrem 8,5GB za 2,50 zl sztuka i czyta ok bo i tak na dysk to jade a Omegi ?. Podlaczylem pod adapter dysk 40 gb i jedynie z tego zabralo mi 16gb powierzchni uzytkowej na gry reszta na system da sie to jakos zmienic ?
     
  17. werewolf836

    werewolf836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kalisz
    Pytanko/odpowiedz

    .sorry nie to okienko
     
Wczytywanie...

Poleć forum