1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jaką rozdzielczość ustawić?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez stachu456, Grudzień 16, 2008.

  1. stachu456

    stachu456 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam pytanie :)
    Mam telewizor samsunga, chyba HD ready choć jest kineskopowy :)(ten z dupą) Dlaczego tak sądze? podłączałem go pod te 5 chinchy, wszystkie a żółty wolny. Złączke przestawiłem na HDTV. Telewizor ma 29'. I teraz pytanie. Jaką rozdzialczość mam w nim załączyć aby było idealnie? A może powinienem przestawić złączke na TV? proszę o szybką odpowiedź. aktualnie mam bodajże ustawione 1080p czy jakoś tak :p ( wiem że 1080 )

    to ten telewizor :
    http://www.ceneo.pl/354957s
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. stachu456

    stachu456 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. stachu456

    stachu456 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam ustawione 1080i, 1080p nie mogę...
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Najlepszą rozdziałką będzie zdecydowanie 720p.
     
  6. stachu456

    stachu456 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a da się jakoś zmienić odświeżanie z 50 na np, 60 lub wyższe?
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Da się, wystarczy:
     
  8. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Tak, ale twój telewizor tylko przyjmuje sygnał w HD ale go nie wyświetla więc nie robi to żadnej różnicy, obraz i tak będzie zwykłym obrazem jak z każdego starego telewizora. Ewentualnie w progressive scan ale to nie zmienia zbyt dużo, koło hd to to nawet nie stało. :)
     
  9. stachu456

    stachu456 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to jaką rozdielczość mam ustawić. A może lepiej obraz będzie wyglądał jak przełącze na te 3 chinche?
     
  10. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Twój tv, najlepiej poradzi sobie z 480p, ponieważ taki obraz maksymalnie wyświetla, podłączenie zostaw tak jak masz.

    Jeśli dasz na 720p, nic to nie zmieni - obraz i tak będzie się wyświetlać w 480p.
     
Wczytywanie...

Poleć forum