1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaka to przeróbka?

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez maciek360, Marzec 25, 2010.

  1. maciek360

    maciek360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Olszany
    Przy zakupie konsoli zostałem poinformowany, że mam iXtreme 1.4, więc wszystkie gry przerabiałem na Wave 2. Ostatnio ściągnąłem BF BC2, zapomniałem sprawdzić abgx360, i zmienić Wave z 4 na 2.
    Gra odpaliła i działa bez problemu, więc to 1.4 być chyba nie może. Więc co innego? Na pewno nic najnowszego, bo konsolę mam kilka miesięcy (od listopada), a możliwe, że poprzedni właściciel przerabiał ją dawno temu. Dokładniej ustalę to jak się pojawi na gg. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    moze 1.5? ja nie zmieniam wave i wszystko mi chodzi
     
  4. livingfear

    livingfear Guest

    Może była spaczowana od razu na wave 2 i dla tego ci odpaliła.
     
  5. maciek360

    maciek360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Olszany
    Nie, wersja od Allstars, nic z nią nie robiłem, a dodatkowo po nagraniu i odpaleniu na konsoli sprawdziłem obraz Wave Patcherem (czy jak to się tam zwie) i ma Wave 4. ;)
    A może to być Xtreme a nie iXtreme? I czy da się to sprawdzić jakimś nieskomplikowanym sposobem?
     
  6. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    nie da sie musisz wyciagnac klucz z napedu tam bedzie w .bin nazwa co to za przeróbka
     
  7. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Podepnę się do tematu, chciałbym sprawdzić czy moja konsola jest przerobiona. Blackburn pisze o tym, by wyciągnąć klucz i sprawdzić w jakimś pliku jaki jest firmware, ale może jakieś większe info jak to zrobić przy napędzie Hitachi? W art'ach jest tylko jak przerobić napęd, nie ma jak wyciągnąć sam klucz z innymi plikami...
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wsadź kopie sprawdź czy odpali najprościej, jak masz tutorial jak przerobić to zawsze na początku się odczytuje fw;)
     
  9. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Z kopią by było najprościej, ale nie mam memorki (czyt. profilu, a x360 u mnie ma tylko jeden kumpel i to jaspera więc pamięć wbudowana) więc nici z tego, prościej będzie podpiąć pod pc ;)

    edit: ściągnąłem Jungleflasher'a tylko nie ogarniam jak sprawdzić jaka przeróbka jest w moim hitachi, pomoże ktoś?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Co ma karta pamięci do gry o.0. Normalnie grę włączasz
     
  11. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Żeby grać trzeba mieć profil, żeby mieć profil trzeba mieć jakąś pamięć...
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Głupoty piszesz, nie trzeba mieć ani profilu ani pamięci do włączenia gry. Wystarczy czytać komunikaty na ekranie;)
     
  13. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Nie piszę głupot, sam sobie zobacz... Nie da się odpalić gry bez profilu w konsoli!

    Jeśli chciałeś pomóc to sory, lecz nie wyszło.
     
  14. Sebaaaaa310

    Sebaaaaa310 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    @michu282 bez profilu też można bez problemu grać tylko nie możesz zapisywać!! wiem bo kiedyś dysk mi się popsuł i grałem normalnie bez profilu. Gry jak pobierasz o często są przerobione na Wave 2 bo jest odtwarzane na większości iextreme, więc mogło już być spatchowane....
     
  15. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    No właśnie nie da rady u mnie grać bez profilu (filmy czy zdjęcia dają radę), włożony oryginał z grą traktuje jak film (u kumpla który ma jaspera jest tak samo, a ja mam xenona . ).

    Spróbuję wprowadzić napęd w Mode B i na pc sprawdzić czy jest oryginał czy przerobiony ;)
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wlasnie, zawsze mozna grac :p
     
  18. maciek360

    maciek360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Olszany
    UP!

    Sebaaaaa310 jak to się tyczy moich postów, że gry są często spatchowane na Wave 2 to przecież wyraźnie napisałem, że sprawdziłem obraz i jest WAVE 4.
    Teraz nagrałem jeszcze Batmana z WAVE 3 i odpala bez problemu.

    Więc jeśliby ktoś ogarnięty w temacie mógł, to niech mi napisze wszystkie firmware'y, które odczytują gry z oryginalnymi Wave 2, 3, 4 (możliwe, że inne też, ale nie sprawdzałem jeszcze :p), a także Wave 1, 2, 3, 4 spatchowane na Wave 2. :)

    P.S.
    Dodam jeszcze, że z grami spatchowanymi na Wave 2 jest problem z uruchamianiem na ciepłej konsoli, muszę ją studzić i dopiero zaskakują. Natomiast te, które miały oryginalnie Wave 2, a także BF BC 2 i Batman, czyli oryginalnie 3 i 4 odpalają zawsze bez problemu ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum