1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaka wersja dashboardu do Kinecta?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RevoCent, Grudzień 24, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. RevoCent

    RevoCent Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz
    Witam. Mam przerobioną konsolę Xbox360 Elite 120GB na LT+ i wersję dashboardu 2.0.7371.0. Dzisiaj dostałem Kinecta :D i chciałem zapytać jaką muszę mieć wersję dashboardu, aby konsola mi tego Kinecta czytała? Może zostać ten dashboard co mam, czy muszę wgrać nowszego? Jeżeli muszę wgrać nowego to prosiłbym o instrukcję jak to zrobić...

    Z góry dzięki!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Instrukcja: Aktualizacja oprogramowania konsoli

    Jak masz date produkcji iksa do polowy czerwca 2009 (sprawdzisz z tylu na naklejce) to wstrzymaj sie z aktualizacja i wykonaj przeróbke jtag.
     
  4. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Przemo15PL poczekaj i zrób w swoim xboxsie JTAG a potem wgraj kinect dash.
     
  5. RevoCent

    RevoCent Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz
    Moja data produkcji iksa to 08.06.2008r. Nie rozumiem o co chodzi z tym jtagiem? Dlaczego mam się wstrzymać z aktualizacją dashboardu?
     
  6. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    To nic nie stoi na przeszkodzie abys mial jtaga.
    To zaawansowana przerobka ktora daje ci mozliwosc gry bez plyty, wsadzenia dowolnego hdd, przerzucania gier po ftp na dysk, darmowych xbla, dlc.

    Minus - brak xbla.

    Plusów jest o wiele wiecej, konsol ktore nadaja sie do jtaga juz praktycznie nie ma na rynku wiec ja bym nie marnowal takiej okazji :)
     
  7. RevoCent

    RevoCent Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz
    Ale co to jest ten jtag?
     
  8. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Przeróbka.

    Lutujesz do kilku punktów na płycie, odczytujesz dane z iksa i wgrywasz zmodyfikowany system (Dashboard) który odpala zmodyfikowane pliki wykonywalne.

    W Polsce temat praktycznie nieznany. Na forum użytkownik dexter za stówkę robi jtaga.

    Ja ze swojej strony dodam, że jak się zdecydujesz to wywal napęd i wstaw na miejscu gpu radiator aluminiumy z cpu i wytnij dziurę w tunelu plastikowym, temperatura ramu i gpu znacząco spadnie i iks dłużej pożyje.
     
  9. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
  10. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Przerobka, polega na wgraniu modyfikowanego NAND-u.

    Plusy ktore z tym ida wymienil Ci KNAR.
    Ogolnie to warto jest to zrobic, bo konsola zyskuje duzo na wartosci.
     
  11. RevoCent

    RevoCent Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz
    Rozumiem, że aktualizację dashboardu mogę normalnie przeprowadzić? Nie wstrzymywać się z niczym? I na tym dashboardzie, co mi podałeś, sid2007, link do niego, będzie działał Kinect tak?

    KNAR, Nie chcę grzebać nic w xboxie w środku...
     
  12. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Jak uważasz. Weź pod uwagę cenę płyt, straconego czasu na nagrywanie, przepuszczanie przez abgxy, wyczekiwanie na nowe flashe i inne bzdety.

    Tutaj podłączasz dysk jaki chcesz i tylko wypakowujesz obrazy na dysk. Dashboard zostaje ten sam od m$, tylko zmodyfikowany aby odpalał nieautoryzowany kod.

    Decyzja należy do ciebie, przemyśl to bo strzelam że niejeden użytkownik forum wymieniłby się w tej chwili z tobą na konsole i jeszcze dopłacił.
     
  13. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Tak mozesz normalnie wgrac.
    Nie musisz sie z niczym wstrzymywac.
     
  14. RevoCent

    RevoCent Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz
    Nie chce wgrywać żadnych gier na dysk, aby móc grać bez płyty itd.

    Mam czas więc mogę się bawić w ABGX-y i te inne rzeczy. Ten cały jtag nie jest mi wcale potrzebny...
     
  15. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    OK, ja do niczego nie zmuszam. Więc w moim pierwszym poście masz instrukcję jak wykonać aktualizacje do kinecta.
     
  16. RevoCent

    RevoCent Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz
    OK. Wszystko już zrobione... Dzięki!
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum