1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaka wersje wybrać?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Taken17, Maj 15, 2010.

  1. Taken17

    Taken17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zamierzam kupić sobie konsolkę i mam parę pytań:

    1. Jaka wersje wybrać?
    2. Co z przerobieniem?
    3. Czy po przerobieniu przepada gwarancja?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    1. Xboxa 360 Elite (jasper)
    2. Obecnie najbezpieczniejsze jest iXtreme LT
    3. Teoretycznie tak, ale jak masz dobrze zachowane plomby to MS naprawia takie konsole :)
     
  4. Taken17

    Taken17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mógłbyś podać argumenty dlaczego akurat wersja Elite?
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jest koloru czarnego oraz posiada HDD :)
     
  6. Taken17

    Taken17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Akurat kolor mi jest obojętny, chyba każda wersja posiada HDD :p
    Jakieś argumenty po co mi tyle miejsca?
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Xbox 360 Arcade nie posiada HDD, trzeba dokupić :) ale ma wbudowaną pamięć 256MB lub 512MB.
    Do instalowana gier :), DLC itp.
     
  8. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Możesz kupić arcade koniecznie jasper (chyba że chcesz sobie trochę polatać po serwisach). Potem dokupić dysk przynajmniej 60gb ( nie jest konieczny ale po zainstalowaniu gier na nim napęd się nie zużywa i konsola ciszej chodzi)

    Zapomniałeś dopisać ze Jaspery mają wbudowana pamięć.
     
  9. Marcin2024

    Marcin2024 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kobylin/Krotoszyn
    Do instalowania gier?! Ta pamięć ledwo do saweyów wystarcza. Elite(jasper), 850zł i wszystko co potrzeba do grania.
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Przecież napisałem :D

    Z biegiem czasu te 120GB (dostępne 107GB) będzie nie wystarczało :)
     
  11. Taken17

    Taken17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ile miejsca około zajmuje zainstalowana gierka? Co to jest DLC? Ile savy miejsca zajmuja?
     
  12. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Napisałeś tylko że mają pamięć wbudowaną ale nie napisałeś że to jaspery ;)
     
  13. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  14. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    gierka 5-7GB są też 14 GB
    DLC są to dodatki do gier
    zapisy gier zajmują 500kb do nawet 15MB
     
  15. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To tylko FF13 a tak to ok. 6GB
     
  16. Taken17

    Taken17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdzie przerobić by konsola nie straciła gwarancji?
     
  17. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    DLC są to dodatki do gier. Sejwy zajmują około 2-3 mb.
     
  18. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Kurcze na taki pytania można sememu sobie odpowiedzieć :)
    1. Jak masz kasę to kupuj elite
    2. Jak będziesz przerabiał w jakimś serwisie to na pewno koleś co przerabia ci wszystko wytłumaczy
    3. A na to pytanie na 100% idzie samemu sobie odpowiedzieć ;p
     
  19. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    DLC są to dodatki do gier
    Zapisy gier zajmują 500kb w z wyż zależy od gry
    np. w Forza Motorsport 3 mam już save 35MB :)
     
  20. Taken17

    Taken17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdzie przerobić by konsola nie straciła gwarancji? Mógłby ktoś podać jakąś aukcje z allegro z przerobioną konsolą, z gwarancją i wersja ELite?
     
  21. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A nie możesz sam poszukać? To nie takie trudne.
     
Wczytywanie...

Poleć forum