1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaką wersje Xboxa 360 wybrać?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez mantf, Październik 11, 2010.

  1. mantf

    mantf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześć.

    Jaką wersje Xboxa wybrać najlepiej w mojej sytuacji?
    Na konsolę mam do przeznaczenia około 750 zł max 800 zł. (nie licze tu xbox live i gier)

    Zastanawiam się pomiędzy 2 pozycjami.
    Xbox 360 Elite 120 GB (jasper) używany lub też Xbox 360 Slim 4Gb nowy.

    Z jednej strony kusi mnie do Elity bo dysk 120 gb i gry bede mogl zgrac, cieszac sie gra bez totalnych lagów. Z drugiej strony podoba mi się nowy Xbox i nie chcę kupować starszej technologii, oraz wiadomo, że przy kupnie używki nie wiadomo co się dokładnie z tym xboxem działo, np. jak był eksploatowany, no i moglbym sie martwic o stan techniczny jak i wizualny, a tu nówka.
    Sprawa jest jednak jeszcze taka, że nie wiem czy przy mojej prędkości neta 0,5 mb (512) warto kupować xbox live i wydawać kase na oryginały, czy nie lepiej przerobić :/ ale tego bym nie chciał. Internetu tez nie zwieksze gdyz mam podpisana umowe. Bo pare osób powiedzialo mi ze bede mial lagi, grajac np. w mw2.

    Co mam zrobić? Jaką wersje konsoli?
    Niestety ale na Xboxa 360 SLim 250 gb mnie nie stać.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. woytekg

    woytekg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na twoim miejscu dozbierałbym te 200 stówki i kupił nową Elitkę 120gb. Jeżeli lubisz szum napędu zbliżony do odkurzacza bierz slimkę 4 GB. Z przeróbką wstrzymałbym się do końca roku, gdyż MS może znów banować. BTW z takim łączem zapomnij o płynnym graniu na live. To jeszcze są łącza 512mb/s?
     
  4. scooby666

    scooby666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rdz
    lagi możesz mieć, to prawda. i nie kupuj używanej elity tylko nową za tą cene. powinieneś znaleźć na allegro. Slim jest dobry ale w wersji 250gb, chyba ze zalezy Ci na wifi a potem dokupisz drogi dysk. Gry lepiej chodzą z dysku nawet o kilka procent, no i wtedy sie gra dużo ciszej. Elitę przerobisz jaspera a slima nie.
     
  5. KamilCR7

    KamilCR7 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja bym na twoim miejscu dozbierał 150zl i zaczekał do Grudnia bo wtedy są duże zniżki na xboxa 360 slim 250gb. :D
     
  6. Przemi06

    Przemi06 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz

    Super rada to od razu mogłeś poradzić poczekać do marca, bo wtedy analitycy zapowiadają obniżki konsol... BTW autor przestań spamować na forum, bo już 3temat widzę założyłeś.
    Kup to co uważasz za słuszne. Inaczej nigdy nic nie kupisz, bo jeden doradzi Slima drugi Elite a trzeci poradzi byś czekał w nieskończoność na obniżki.
    Poszukaj po sklepach w swoim mieście mi się udało u mnie za 700zł kupić nówkę Jaspera z dyskiem 60Gb i dwiema grami.
     
  7. gvt

    gvt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Może kup sobie jaspera arcade i do tego dysk...
     
  8. Mafia 2

    Mafia 2 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Miasto zła
    poczekaj w MM na swieta beda konsole po 600zl Japstery albo moge ci dac namiary do goscia co ma slima z hdd 250 nowego z wygranej na fans day za 850zl
     
  9. mantf

    mantf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli z grania na Live nici? Otóż są jeszcze takie łącza. Płacę 70 zł miesięcznie :/. Teraz za 50 można mieć Internet 8MB wiem wiem... Tylko... zrozumcie, że 1,5 roku temu nie zależało mi na Internecie i po prostu ciągle kontynuowałem tą umowę... Kiedy miałem możliwość szybszego neta myślałem, a po co ma mi ktoś do domu przychodzić i zmieniać Internet jak do surfowania po necie jest w sam raz. Nic nie sciagalem, a kiedy teraz mysle o kupieniu xboxa, zaluje, ze sie nie skusilem.

    P.S. Przemi faktycznie trochę przesadziłem. Więc temat do zamknięcia. Tworzyłem nowy gdyż w każdym z poprzednich nie otrzymałem pełnej odpowiedzi, a forum jest do uzyskania informacji? Ok więc zamknijcie temat. Dzięki za odpowiedzi, a Przemiemu podziekuje za zwrocenie uwagi :)
     
  10. gvt

    gvt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No 512 to trochę mało. 1mb to tak w miarę.
     
  11. Kuba2255PL

    Kuba2255PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    363
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Kup Elite 120GB + Parę fajnych gierek,ale nie przerabiaj go,poczekaj do końca umowy i heja z jakimś szybszym ;D Będziesz miał już trochę gierek,a na 512 nie będzie tak źle,więc dotrwaj,bo xbox przerobiony bez live to nie xbox,uwierz mi.
     
  12. siw3x

    siw3x Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    tylko ze za live trzeba placic czyli za platne live to tez nie xbox chcesz po sieci kup ps3 bo microshit tylko od nas kase wyciska!

    kup nawet arcade i dokup dysk slim 4 giga sie nie opłaca
     
  13. Przemi06

    Przemi06 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Teraz i tak moim zdaniem nie warto zakładać konta Live. Ja specjalnie czekam, do listopada na tą chwilę by założyć od razu na PL, czytałem iż nie wiadomo czy będzie możliwość przeniesienia
    istniejącego konta na inny region. Do listopada jeszcze sporo czasu, a jeśli umowa na internet się już powoli kończy to tym lepiej warto poczekać na oficjalny support Live.
    Ja bym kupił Arcade i dysk na allegro i masz już dobry zestaw. W między czasie uzbieraj na headset i później jazda na salony Live.
     
Wczytywanie...

Poleć forum