1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki dashboard zainstalować do fify 13

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Fritixdj1, Marzec 8, 2013.

  1. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Witam wszystkich,
    Sprawa wygląda następująco. Mam konsole z przeróbką LT 2.0 , dashboard 13599.0. Wszystkie gry nagrywam właśnie pod LT 2.0 i wszystko było do teraz w porządku. Ostatnia nagrana gra to Wiedźmin 2 i także jest wszystko ok. Właśnie nagrałem fife 13 i aby w nią zagrać należy dokonać aktualizacji dasha. Teraz moje pytanie, do jakiego dasha mam zaktualizować, aby fifa 13 chodziła i wszystkie starsze gry także. Czy aktualizacja dasha będzie miała wpływ na wcześniejsze gry ? zachowane zostaną w nich save'y? Czy po aktualizacji będzie trzeba czyścić pamięć konsoli i wszystko pójdzie sobie w las?
    Z góry dziękuję za odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. edek78

    edek78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Musisz zaktualizować dash do 15574 bo fifa13 tego wymaga + nagrywarka ihash
     
  4. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Nagrywam ihasem 122C ale z burnermaxem i wszystko jest ok. A co z moimi pytaniami? jak wgram dasha nowego czy stare gry xdg2 beda dzialac? i czy save'y pozostana?
     
  5. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Jesli chodzi o XGD3 to moze tak a moze nie musisz zaryzykowac,co do XGD 2 to działaja normalnie i save y nie maja tutaj nic wspolnego z dashem:p
     
  6. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    No to trochę sie wyjąsniło. A mógłbym Cie poprosić o wgłebienie się w temat , XGD3 może tak może nie? Od czego to zależy? I dlaczego miałyby nie działać ? Co w takim przypadku zrobić gdy XDG3 mi nie będą działać ? Warto aktualizować tego dasha w ogóle?
     
  7. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
  8. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    jak nie będą działać XGD3 to wystarczy je na nowo nagrać z nową topologią i będą śmigać ......
     
  9. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Myślę, że dla fify 13 nie będę tracił możliwości grania w np. Wiedźmina 2... Konsole niedawno kupiłem i jest pełno świetnych gier do przejścia, więc póki co to chyba nie ma sensu. A czy jest jakas nowsza wersja dasha od mojej 13599 "bezpieczna", która jedyne co zrobi to tylko pomoże a nic nie popsuje i wszystko będzie dalej działać ? Czy zostać przy tej i nie kombinować? A może wiesz gdzie można znaleźć przy jakim dashu dziala konkretna gra XDG3 ? Może zrobić warto przeróbkę LT 3.0? Na niej wszystko działa?
     
  10. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    No nie wiem jak on ma LT2:)
    Po tym jak wcisniesz to combo zapyta cie czy usunąc aktualizacje systemu i robisz tak,save zostana nienaruszone jakby co.

    Mozesz zrobic 13604-14699 ale czy to ma sens jesli chodzi o nowe gry to wymagaja dasha 15574.
    W razie gdyby po aktualizacji gry przestaly dzialac pozostaje ci LT3 wszystko pyka puszczasz abgx i nagrywasz bez pier....
     
  11. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Aha Anarkad. Ciekawe to co mówisz. Ja cofam topologie ale to tylko na 2.0. Nie uwzględniam tam dasha. To tam też sie uwzględnia dasha? czyli co aktualizować ? i jak nagrywałem gry i cofałem topologie na 2.0 to wszystko powinno być ok?
     
  12. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Pomogłem w ten sposób kilku osobom i cieszyli sie z gry ponownie:)
    Nie pomoze ponowne nagranie bo albo nagrywasz pod LT2 albo LT3 i konsolka to oczywiscie rozpoznaje po aktualizacji przestaja dzialac gry XGD3 ale jak pisalem jest na to sposob:)
     
  13. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Czyli reasumując... Jakie gry nie bedą działać? Bo te nowe to też przecież XDG3, a one niby potrzebują tego dashboarda 15574. XDG2 też będą działać, więc wszystko wygląda ok. np. Wiedźmin 2 pod tego dasha pójdzie?
    Najlepiej zrobić LT 3.0 i wszystkie gry bedą działać?
     
  14. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    XGD3 beda dzialac z powrotem jak usuniesz aktualizacje tą kombinacją,gry XGD2 beda dzialac bez problemu a co do LT3 to jesli zrobisz to gry XGD3 ktore wczesniej nagrywałes pod LT2 idą do kosza tak ze zastanów sie czy nie zrobic zawczasu LT3 u mnie np okolo 30 gier zalega bo pozno zdecydowalem sie na LT3 i teraz nie działaja:/
     
  15. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    No to rozumiem. Ale fifa 13, która jest też XDG3 potrzebuje i będzie działała na tym dashu po aktualizacji, więc niby nie wszystkie XDG3.. Dziękuję Harry za rady i myslę , że LT 3.0 jest niezbędne bo predzej czy pozniej i tak bedzie trzeba wgrac lt 3.0... bo juz lt 2.0 to przezytek.... No nic pozostaje mi ruszyc tylek poki nie jest za pozno i przerabiac
     
  16. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    No wiesz niektórzy sie upierają po co na co a teraz placz ze po aktualizacji nie pomaga nawet ten trick o którym pisalem,a gier które nagrywalo sie pod LT2 jednak troche szkoda w moim przypadku ok 30 i zeby zagrac po czasie w starszy tytuł musze na nowo pobrac i nagrac bo nie nagrywalem jeszcze wtedy ihasem a tak bym sobie zrobil obraz z plyty.
    Tak ze przemysl czy nie zrobic LT3 za 5 dyszek wysylasz sam napęd o ile nie masz mastera na miejscu:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum