1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki dobry , niedrogi router do XBL . Posiadam obecnie Black Boxa ( radiowka )

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez lipcio1005, Lipiec 11, 2013.

  1. lipcio1005

    lipcio1005 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Witam

    Jak powyzej , szukam dobrego i niedrogiego router'a do Xboxa Live . W tej chwili mam Black Box'a na radiowce i czesto wystepuja lagi i wyrzuca mnie z sieci .
    Mozliwe , ze problem tkwi w samym Black Boxie w nastawach i jezeli ktos zna ten sprzet moze cos na to poradzic .

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Na radiówce zawsze będziesz miał lagi oraz gubienie pakietów. Na początek zainwestowałbym w normalnego neta, a później w jakiś lepszy router :)
     
  4. fudzi

    fudzi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żory
    paxmack dobrze mowi, to nie zalezy od routera a bardziej od internetu. Opoznienie w radiowce bedzie duze no i wszystko zalezy od pogody i odleglosci od nadajnika.
     
  5. szlovak

    szlovak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie no, już pomogę wam bo widzę że szukanie na tym forum i w necie jest za trudne. zależy bardzo mocno od sprzętu, jak będzie gówniany będzie miało to znaczenie, ale też na dobrym sprzęcie może nie działać. mam Linksys wrt54gs i na każdym sofcie był problem z tym klockiem : na tomato czy też dd-wrt, a ten ruter to sprzęt niezawodny, więc to musiały być ustawienia, szczególnie, że bez rutera nie wywalało mnie z live. u mnie dopiero wyłączenie "firewall SPI" pomogło, niepotrzebny gadżet. przy okazji powiem, że nie ma żadnego znaczenia przekierowywanie portów ponieważ jest takie coś jak upnp i ruter sam to robi. wifi przy dobrym zasięgu i małym zagęszczeniu sieci w okolicy też nie jest problemem, o ile też ktoś inny nie kopiuje lub ściąga plików. obecnie brałbym tp-linka TL-WR1043ND, chyba najtańszy ze switchem 1gbit, porządny model.
     
  6. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Wiesz, wrt54 to już legenda i przy necie 10mbit może się już zapychać ;]

    Co do lagów to w miarę łatwo możesz to sprawdzić.
    Po prostu pingujesz ruter i bramę lub jakiś zewnętrzny adres.
    Będzie gubić pakiety tylko na bramie to już będziesz wiedział od czego zacząć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum