1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki dysk do x360?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez rtv2500, Grudzień 26, 2008.

  1. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam.
    Zastanawiam się nad kupnem dysku 120 GB do xbox`a 360 i mam pyanie czy kupić oryginalny Microsoftu czy może komputerowy? Czym one się różną, bo różnica w cenach jest ogromna (oryginalny 480 zł, komputerowy 250 zł)? Opłaca się ten komputerowy czy jest o wiele wolniejszy niż ten oryginalny? Dzięki za pomoc. Pozdro :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Cena jest ogromna ponieważ MS nalicza sobie ogromną marżę za oryginalne dyski, które w rzeczywistości kosztują ich grosze. Dyski "komputerowe" różnią się jedynie firmą produkującą dysk(WD) oraz tym, że posiadają ten sam SS.bin czyli teoretycznie są wykrywane przez MS jako nielegalne. MS jak na razie nic z tym nie robi. Dyski komputerowe nie są w żadnym stopniu wolniejsze od tych oryginalnych.
     
  4. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli masz dysk (20gb/60gb) to kupuj oczywiście sam dysk bez kieszeni. Musisz pamiętać, by był to koniecznie dysk WD z serii BEVS. Następnie postępujesz zgodnie z instrukcją i hula pod x'em jak oryginalny od MS. Gdy jednak nie masz kieszeni(starego dysku), niestety musisz zainwestować w oryginalny dysk z kieszenią od MS.
    Dysk komputerowy w niczym nie ustępuje temu od MS.
    Dodam jeszcze tylko, że MS nie prowadzi sprzedaży samych kieszeni, czasami (rzadko bo rzadko) zdarzają się na Allegro aukcje z kieszeniami z demontażu popsutych konsol.
     
  5. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    ja kupiłem dysk od kolesia z Angli. Dałem za niego 50zł i dysk śmiga aż miło. (oczywiście chodzi o dysk komputerowy). Wcześniej miałem 20 GB, teraz mam 120 GB i szczerze nie widze różnicy w prędkości ich działania.
     
  6. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  7. Michalek1911

    Michalek1911 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema! Czy dysk WD "Scorpio WD800BEVS" będzie działał z Xboxem? Jeżeli tak to może służyć jako 60GB czy 20GB?
     
  8. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Będzie działał, ale jako 20GB ponieważ jeszcze się nie spotkałem z hddss.bin z dysku 60GB. Jak takowy już jest dostępny to może służyć jako 60GB.
     
  9. dawidplum

    dawidplum Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
  11. adrcyg

    adrcyg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Tak możesz tylko jeszcze będziesz musiał trochę pokombinować (opis co trzeba zrobić jest na forum) . Zaraz sam kupie ten dysk ;)
     
  12. dawidplum

    dawidplum Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale czy jak go podmienię do obudowy po 20gb trzeba jeszcze coś z nim zrobić czy już będzie chodził normalnie...???
     
  13. adrcyg

    adrcyg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
  14. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Witam! Mam pytanie. Czy taki dysk:
    Dysk WD Scorpio Blue, 2.5'', 250GB, SATA/300, 5400RPM, 8MB cache
    WD2500BEVT
    jest kompatybilny z Xbox 360 Premium? Chcę kupić nowy dysk 250gb do konsoli i zastanawiam się, czy ten będzie dobry :) A i czy taki zwykły kabelek do transferu danych (tzw. Microsoft Xbox 360 Data Transfer Cable) będzie dobry? :D Bo cośtam kiedyś słyszałem, że 20 gb 60 i 120 maja takie samo wejscie, ale o 250 nic nie bylo mowy i sie zastanawiam, czy do 250gb jest jakies oddzielne coś czy coś :D:D A i mam dysk 20 gb i zamierzam zmienic na 250. :E
     
  15. Tomnus

    Tomnus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam 120 i moge szczeże go polecić niec się mi nie psuje (mam konsole 2 lata)
     
  16. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Mam kolejne pytanie. Czy po zakupie nowego dysku jego zamontowanie będzie łatwe? :D Mam na myśli, czy wystarczy włożyć go do tej tzw kieszeni i wszystko bedzie cacy, czy trzeba bedzie cos kombinować w ustawieniach itp? :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum