1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki internet wybrać.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez CuxPL, Sierpień 4, 2009.

  1. CuxPL

    CuxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Prochowice
    Co jest lepsze netia czy neo?Postanowiłem pożegnać się z radiówką i wziąść albo netie albo neo bo tylko one są u mnie dostępne.Jak się gra na Live przy takim necie?A i jeszcze jedno jeżeli jak telefon mam 10/15m od komputera i bym pociągnoł kabel do kompa to miał bym ubytki np w PIngu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Netia idzie na łączach neo, czyli jest to praktycznie to samo ;) Różnią się cenowo, a Netia jest bardziej korzystna ;)

    Ja właśnie przeszedłem z Neo na Netię. Mam internet 1MB i chodzi mi wszystko bez problemu :) A internet w Xboxie mam przez wifi, w laptopie przez wifi i prędkość mam MAX czyli ściąga mi 125kb/s (jeżeli podałem gdzieś złe jednostki to przepraszam ale nie znam się na tym zbytnio)

    Co do tego telefonu to i tak dostaniesz modem, a najlepiej kupić od razu router... Wcześniej miałem kablem jakieś 20m pociągnięte teraz mam wifi przez 20m i nie ma żadnego problemu z łącznością...
     
  4. serok

    serok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2007
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sochaczew
    a na radiowce jaki masz ping i transfer? Z sieci lokalnej jakiejs?? ile placisz?

    Wydaje mi sie ze nie ma znaczenia czy to bedzie metr czy 15 bardziej istotna jest odleglosc od centrali i jakosc infastruktury
     
  5. yaqub

    yaqub Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    491
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja mam w neo, ale chciałbym sie na netie przerzucić, ale mam umowe z tą cholerną neo :eek:. W Netii jest chyba taniej z tego co sie orientuje, a neostrada to zdziercy i kłamcy :).
     
  6. ronall

    ronall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Ja mam od 4lat internet z neo i nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów. W zeszłym, roku jesienią chciałem przejść na netie, bo skończyła mi się umowa, to 1miech bez neta byłem, bo mnie netia naciągała i mówili że już będzie a tu ****. Dlatego bardziej neo polecam, to jednak ich kable i szybciej reagują, a ping i transfer zawsze bez problemów.
     
  7. CuxPL

    CuxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Prochowice
    Wydaje mi sie ze nie ma znaczenia czy to bedzie metr czy 15 bardziej istotna jest odleglosc od centrali i jakosc infastruktury
    Do transferu nic nie mam ale do pingu to mam skacze od 50 do 2500 średnio jest 1000 itp
     
  8. Tomassini

    Tomassini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Fajnie masz ja mam netie 4 mega za 50zł miesięcznie ping mam na kablu 20ms a przez wifi 50-80 (ms). Z rapida ciągnie 450 kilobajtów na sekunde
     
  9. szyna55

    szyna55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to ja wczoraj podpisałem umowe z Netią. Miałem Neo 1mb i teraz przechodze na 2mb. Tylko teraz poczekac az skonczy sie umowa.
     
  10. CuxPL

    CuxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Prochowice
    A ping jaki miałeś na neo?
     
  11. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Netia jest kozystniejsza cenowo a jak ktoś tak jak ja ma jeszcze ich kable to telekompromitacja z swoja neozdrada wysiada calkowicie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum