1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki kabel pod ten monitor?

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez Dell, Luty 23, 2014.

  1. Dell

    Dell Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Męczy mnie już granie na 42 calowym telewizorze, więc postanowiłem się przenieść na monitor 27 cali o rozdzielczości 1680x1050.
    Jaki kabel będzie do niego odpowiedni? Z tyłu monitora mam 2 wejścia, jedno niebieskie, drugie białe. Wiem, że to drugie daje lepszą jakość, ale nie mogę znaleźć kabla, który by do niego pasował.
    Wejście wygląda tak:
    [​IMG]

    Chciałbym uzyskać jak najlepszą jakość, którą daje ten monitor.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. Dell

    Dell Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nigdy w życiu nie pomyślałbym o takich przejściówkach. Bardziej myślałem o całym kablu. I do tego ta cena. Czyli dzięki temu uzyskam najlepszą jakość obrazu, jaką mogę wyciągnąc na tym monitorze? Dźwięk także będzie od razu?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No lepszym rozwiązaniem będzie podłączenie pod DVI zamiast do VGA. Dźwięk będziesz musiał podłączyć osobno niestety.
     
  6. Dell

    Dell Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W jaki sposób? W monitorze nie mam żadnego innego wejścia, oprócz tych, które wypisałem.
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.
  8. MrocznyImperator

    MrocznyImperator Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Gostyń
    Ja mam pewną prośbę, wiem wszystko co i jak, jak z kabla DVI-HDMI ( + audio ) podłączyć się do monitora i głośników. Ale że jestem leniwy to mianowicie:
    Chciałbym aby komputer i xbox były podpięte jednocześnie pod te same głośniki i słuchawki.
    Da się to jakoś zrobić ?


    Żeby oszczędzić myślenia, dało by radę tym ? : ->
    -kabel HDMI-DVI + audio
    - przejściówka jack na 2 jacki ( 1 wyjście na 2 wejścia ) x2 ( bo chcę podłączyć słuchawki i głośniki
    - jack-jack ( wejście-wejście)
    - kabel jack-jack (wyjście-wyjście)


    Czyli z kabla HDMI-DVI idzie jack podpiety pod przejsciowke z 2 na 1 ( opisanej wyzej ) i pod ta sama przejsciowke kabel jack-jack z komputera. Ta przejsciowka 2na1 podpieta pod jack-jack (wejscie/wejscie) i pod to kolejna przejsciowka 2na1 ( w sumie 2 :p ) i pod to juz słuchawki i głośniki.

    Teraz pytania:
    - czy to wgl zadziała?
    - czy bd działać gdy będą oba urządzenia włączone czy tylko jak jedno ? Np. Odpalam pc słysze dźwięk z pc a jak xboxa to z xboxa dźwięk ?

    Sory za kłopoty jak coś :)
    z góry dziekuję :)

    Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
     
  9. miaucoon

    miaucoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Pewności nie mam, ale przy takim manewrze możesz napytać sobie biedy, bo będziesz miał dwa nadajniki spięte ze sobą. O ile jak masz jeden nadajnik i dwa odbiorniki to wszystko działa bez problemu, o tyle jak w obwód wepniesz kolejny nadajnik, który nie jest przystosowany do odbiory sygnału, to konsekwencje są nieznane i niepewne ;)

    Ja raczej bym się tak nie bawił, może się da gdzieś kupić, a jak nie to samemu zrobić przełącznik, do którego wepniesz xboxa i pc i w zależności od tego czego chcesz używać, będziesz przełączał źródło sygnału.
     
  10. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jak granie na takim TV może męczyć ? Na takim ekranie to dopiero jest właśnie granie aczkolwiek 42 cale to jeszcze nie jest tak dużo. Z kumplem gramy na 55 calach i to jest dopiero granie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum