1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki Kontroler Via do przerobienia konsoli?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gerrard845, Styczeń 9, 2011.

  1. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam.Posiadam Konsolę Xbox 360 Arcade z dyskiem 120GB i wgranym IXtreme 1.51. Chciałem zaktualizować napęd do LT+ ale potrzebny jest port SATA na chipsecie Via, jednak moja płyta głowna nie posiada tego chipsetu, więc tu moje pytanie, Jaki kontroler VIA kupić najlepiej?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    najlepiej oddaj komuś kto się na tym zna.............
     
  4. exmorf

    exmorf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A po co oddawać komuś jak można samemu zrobić, Poczytaj ten temat
    Dodam ,że sam zrobiłem według tego poradnika wszystko śmiga, a kontroler najlepiej żeby był VIA obojętnie, sam miałem inny niż zalecany wszystko poszło bez problemu (flash pod Windowsem). Jeśli trochę się znasz na komputerach na pewno dasz sobie radę :)
    Tak w sumie to raczej nie ma sensu kupować kontrolera, popytaj po kumplach czy mają komputer na chip'ie VIA..
     
  5. TheRamzes

    TheRamzes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
  6. nosekalisz

    nosekalisz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. TheRamzes

    TheRamzes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Ja tam nie kupowałem, tylko u siebie na giełdzie elektronicznej :) Podałem tylko, że właśnie taki posiadam.
     
  8. nosekalisz

    nosekalisz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pytam dlatego bo zamówiłem taki sam a przysłali mi z czipsetem Promise i musiałem odeslać............
     
  9. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    koledzy jak to jest dokładnie z tym chipsetem posiadam u siebie AMD790 i w drugim kompie nForce i na żadnym nie mogę sczytać klucza, czy jednak musi być VIA 6421a/L
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    liteon - idzie na kazdym
    hitachi - idzie na wiekszosci, w tym jedynym prypadku dziala rowniez prejsciowka sata-usb
    benq - wybrzydza jesli chodzi o chipset ale przewaznie idze
    samsung - najbardziej wybredny, w wieksosci jdynie VIA
     
  11. Bosextozdrowie

    Bosextozdrowie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    liteon
     
Wczytywanie...

Poleć forum