1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki model by mi pasował?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pele321, Maj 15, 2010.

  1. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Witam jestem nowy i zamierzam kupic xbox'a 360 ale nie wiem jaki model by mi pasował elite arcade itp. mój monitor ma tuner tv ( samsung t220HD) na xboxa chcaił bym wydac ok. 500 zł mam narazie połowe. Chciałbym aby mozna do niego podłączyc kabel HDMI najlepiej jak by nie był przerobiony poniewaz chciał bym bobyc na xbox live chciałbym aby mozna było do niego podłączyc pendrive i oglądac np filmy lub zdjecia.Czekam na pytania i odpowiedzi za błędy ort. przepraszam (jeżeli są) :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Vantage

    Vantage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Arcade, premium i elite różnią się tym, że arcade jest goły, tzn. nie ma dysku, posiada tylko 1 pada i nie masz w zestawie kabla HDMI. Premium ma już dysk i kabel HDMI, natomiast elite jest po prostu czarny, ma duży dysk i bodajże 2 pady oraz kabel HDMI. Jak coś nie tak to proszę mnie poprawić :) Zatem jest to ten sam xbox tylko z bajerami. Jeśli chcesz przeznaczyć jak najmniej to wybierz arcade.
     
  4. zary

    zary Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Wszystkie te twoje zachcianki spełnia arcade kupisz go za ok.500zł
     
  5. GKxD

    GKxD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kup Arcade z dyskiem twardym.
    Może być używany byle miał gwarancję (jakiś rok)
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Za 500 zł to dostaniesz arcade bo elite ciężko będzie dostać za tą cenę chyba że bez HDD
     
  7. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Na gramer.pl Arcade nowy jasper z HDMI 5 gier dysk 20GB
     
  8. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Z tego co wyczytałem na wikiXbox 360 ? Wikipedia, wolna encyklopedia arcade NIE ma dysku twardego . czyli zrozumiałem ze mozna go domontowac (sorry ale jestem zielony w tych sprawach to bedzie moja pierwsza konsola)
     
  9. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak ;) Dysk możesz bez problemu dokupić, chociażby na allegro. Nie jest on jednak wymagany, bo grać, oglądać filmy możesz bezpośrednio z płyty.
     
  10. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    Arcade - jeśli nie potrzebny Ci dysk bierz tą wersje
    Elite/Premium - Jeśli uważasz że chcesz dysk bierz tą wersje
    Arcade: Nie ma dysku więc nie możesz grać w niektóre gry na necie(które potrzebują patcha który zajmuje więcej niż miejsce na karcie pamięci) Bez dysku nie masz szansy zainstalować gry więc przygotuj sie na to że będzie dosyć głośno bo napęd będzie pracował na pełnych obrotach, zarazem szybciej sie moze zepsuć/zużyć.

    Premium/Elite: Dysk czyli możesz instalować gry(co oznacza przyjemną cisze) Napęd będzie wyłączany podczas grania więc nie musisz martwic że sie zepsuje. No i możesz ściągać najnowsze patche do gier(dużo warzące)

    Ja mam Elite i bardzo Ci polecam :)
     
  11. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    No tak ale elite kosztuje troszke więcej a ja nie mam tyle kasy a jak bym kupił arcade i dokupił do niego dysk np.20 gb to bym mógł grac na necie i mógł bym instalować gry?
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tak.
     
  13. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Aha i jessze pytania 2
    1. co to jest ieXtreme 1.41.
    2. jak sie podłącza dysk do xboxa arcade
     
  14. BlessMen

    BlessMen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bakowno
    Twoje wymagania spełnia arcade, jednak ja wybrałem elite bo chcę mieć pełnie możliwości, a nie chce mi się jeździć po sklepach i dokupywać akcesoria. Moja rada jest taka kup sobie arcade i dysk twardy myślę że 60 GB HDD Ci wystarczy w zupełności. :shisha
     
  15. Zozol

    Zozol Banned

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gryfino
    Tak bys mógł dysk 20 gb ok 80 zł
     
  16. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    1. przeróbka (firmware napędu)
    2. po prostu włożyć
    Na wszystkie Twoje pytania były odpowiedzi na forum.
     
  17. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    A mogli byście dac instrukcje jak włożyc ten dysk bo szukam szukam i nie znalazłem
     
  18. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Poprostu wpinasz go z góry konsoli (jak stoi). Nic trudnego, łapiesz na zatrzask i gotowe :)
     
  19. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
  20. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
  21. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    A te hdd to co to jest typ dysku?
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. siomo
    Odpowiedzi:
    20
    Wyświetleń:
    718
  2. Xratheros
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    444
  3. oslzix
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    759
  4. seba7878
    Odpowiedzi:
    6
    Wyświetleń:
    946
  5. Kurajmo
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    859

Poleć forum