1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki najlepszy dysk pod RGH? Wewnętrzny czy zewnętrzny? Konsola FAT

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wi3z, Wrzesień 14, 2014.

  1. wi3z

    wi3z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam serdecznie,
    po przerobieniu swojej konsoli xbox 360 pod RGH przydałby mi się dysk twardy.
    Mam tylko dylemat, czy inwestować w dysk wewnętrzny z obudową (konsola arcade)
    czy zakupić zewnętrzny dysk pod USB.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Różnica tylko w cenie obudowy więc niewiele. Jeśli dysk na być nieduży i przeznaczony w całości dla Xboksa to zrób z niego wewnętrzny, a jeśli chcesz kupić dysk np. 1 TB to raczej nie ma sensu pakować go do środka. Lepiej wtedy podzielić dysk na kilka partycji, dla konsoli dać jakieś 250 GB, a resztę na inne cele. Wadą dysku zewnętrznego jest to że niektóre gry nie będą działać bo wymagają wewnętrznego.
     
  4. wi3z

    wi3z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dlaczego nie działają pod zewnętrznym dyskiem? Czy znajdę gdzieś spis takich gier?
     
  5. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Nie wiem czy jest jakaś lista takich gier, ale z tego co pamiętam to najnowszy Metal Gear Solid wymaga HD. Poza tym wszelkie dlc zazwyczaj nie mogą być na zewnętrznym dysku i musisz wtedy ratować się pendrivami. Idealnie jest mieć nieduży hd wewnętrzny i duży zewnętrzny, wtedy nic Cię nie zagnie.
     
  6. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale problem mieć dysk wewnętrzny np 60gb na dlc a na usb załóżmy 1tb. Niektóre gry nie widzą tekstur HD poza dyskiem konsoli.
     
  7. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jeśli chcesz mieć przy konsoli z rgh jeden dysk to tylko wewnętrzny. Przekonałem się o tym na własnej skórze, gdy nie mogłem uruchomić emulatora pierwszego Xboxa a naszła mnie ochota na kilka tytułów z tej świetnej konsoli. Poza tym wszelkie dlc, tekstury hd itp, dosłownie wszystko działa bez problemu.
     
  8. wi3z

    wi3z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli najlepiej wewnętrzny dysk, a do przenoszenia danych? Pendrive?
    Czy mając RGH mogę sobie zakupić osobno obudowę pod dyski dla obudowy FAT oraz dysk np. 1TB?
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Możesz sobie zakupić dowolną obudowę pod usb i dowolny dysk do dwóch terabajtów sata 2,5 cala ( niepotrzebne dodatkowe zasilanie ) lub 3,5 cala ( potrzebne dodatkowe zasilanie. Przeważnie takie obudowy są już ze specjalnym zasilaczem ). Dysk taki formatujesz pod kompem na fat 32. A potem przenosisz dane między nim a kompem a potem między konsolą.
     
  10. Dragi_gd

    Dragi_gd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie ja mam pytanie odnośnie dysku wewnętrznego.
    Zamierzam przerobić mojego x360 fat pod RGH. Ori dysk chcę wymienić na jakiś 1 lub 2 TB.
    Pytanie jaki dysk mogę włożyć w oryginalną obudowę (ta z boku konsoli w której teraz siedzi oryginalny dysk 120GB).
    W tej bocznej obudowie siedzi dysk 2,5 cala prawda ? Czy jest to dysk sata ?
    Dysk przykładowy:
    http://allegro.pl/dysk-twardy-2-5-samsung-spinpoint-m8-1tb-sata-300-i5628610625.html
    taki by pasował ?
    Proszę o pomoc ponieważ zależy mi na czasie a dopóki wszystkiego się nie dowiem nie będę przerabiał.

    Z góry dziękuję
     
  11. Dragi_gd

    Dragi_gd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    tak dysk jest ok

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  13. mips6250

    mips6250 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zamontowałeś już ten dysk jako wewnętrzny?
    Czytałem opinie, że dyski o grubości 9,5mm (7mm - xbox standard) są za grube, trzeba zrezygnować z blaszki wewnątrz kieszeni i czasem obudowę "skleić".
    Jak jest w rzeczywistości?
     
  14. Dragi_gd

    Dragi_gd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorki za brak odpowiedzi.
    Dysk dopiero zamierzam kupic wiec lada dzień to nastapi.
    Dam znac czy pasowalo (mam nadzieje ze tak).

    Zastanawiam się czy nie będę potrzebował żadnej przejściówki z sata na ide bo tak gdzieś wyczytałem ze konsola podpina dysk po IDE a ten jest SATA.
     
  15. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    918
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Kiedyś rozbierałem dysk z fata i jest tam interfejs SATA

    Wysłane z mojego D5503
     
  16. Dragi_gd

    Dragi_gd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzięki w takim razie. Dam znać jak będę miał złożone wszystko
     
Wczytywanie...

Poleć forum