1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jaki najlepszy flash do xbox360 jasper

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SCORPIO, Wrzesień 29, 2010.

  1. SCORPIO

    SCORPIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam wszystkich mam pytanie jaki jest najlepszy flash do elite jasper data 2009-08-15 najnowszy dash zalezy mi najbardziej na mozliwosci grania z dysku twardego konsoli 107 GB wolnego miejsca chcialbym to wykozystac aha i jaki to model napedu jesli moglby ktos podpowiedziec dzieki wielkie pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Masz napęd z fw 83450 v1. Na dysk możesz instalować gry cały czas przed przeróbką jak i po to nie ma nic do tego. Flash tylko daje odczyt kopii. iXtreme lt 1.1
     
  4. SCORPIO

    SCORPIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chodzi mi o to ze chcialbym instalowac kopie sciagniete z netu na konsole i pozniej grac juz tylko z jej hdd czyli jaka przrobka wchodzi w gre ? napisales cos o firmware a jaka to marka napedu ?
     
  5. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Tylko flash napędu wchodzi w grę. Nic wiecej nie zrobisz z tą konsolą.
     
  6. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Masz naped LiteOn v2 Mozliwosc zdrywania gier na dysk masz od nowosci,najlepsza przerobka pod ten naped to iXtreme LT v1.1.
    Przerabiasz tylko sam naped a dokladniej podmieniasz oprogramowanie (firmware) zeby oszukac naped i Ci odczyta piraty.
     
  7. SCORPIO

    SCORPIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli wystarczy flash napedu ixtreme LT v1.1 i bede mogl zgrywac kopie(pirackie) gier na hdd konsoli a czy musze ta kopie wykonac na plycie czy moze byc ona z przenosnego hdd pod usb lub pendrive
     
  8. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Musi byc na plycie bo podczas grania plyta musi byc w napedzie nawet jak gra jest zainstalowana na hdd
     
  9. SCORPIO

    SCORPIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli tak czy siak musze wypalac kolejne plyty z grami jesli chce w nie grac, nie ma mozliwosci przeniesienia gry na konsole poprzez usb ?
     
  10. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  11. SCORPIO

    SCORPIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeszcze jedno pytanie czy aby wyjac naped z konsoli potrzebuje jakiegos konkretnego zestawu kluczy pytam poniewaz bede wysylal naped do Polski bo nie mam pieca i nie moge zrobic tego sam aha i czy moge wyslac tylko naped czy musze cala konsole aby przerobic naped

    i co nikt nie pomoze ?

    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn// UP-anie tylko w dziale giełda
     
  12. edenek

    edenek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    125
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poł‚aniec, Poland
    Jak chcesz rozebrać konsole samemu musisz uważać na plomby zeby ich nie zniszczyć. Do rozebrania wystarczy śrubokręt torx chyba 6 i to wszystko. Wystarczy wysłać sam napęd, czemu nie chcesz się w to sam pobawić ? Naprawdę warto :)
     
  13. SCORPIO

    SCORPIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak pisalem wyzej nie mam pieca tylko lapka a gdzie te plomby sie znajduja dokladnie
     
  14. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
  15. edenek

    edenek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    125
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poł‚aniec, Poland
    Chyba ze gwarancja Cie nie interesuje to się nie przejmuj. Pierwsza plomba jest pod przednim panelem, druga natomiast na metalowej obudowie napędu (miejsce w którym napęd "złączony" jest z konsola) najlepiej je nagrzej suszarka do włosów i powoli zdejmij, plomby przyklej na papier naklejkowy. Wydaje mi się że w laptopie masz SATA ale skoro nie chesz to nie. Niektóre osoby przerabiające konsole żądają dodatkowej zapłaty za rozebranie konsoli.
     
  16. Kylger

    Kylger Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wbije się do tematu żeby nie robić nowego:p Czyli napędu nie trzeba rozbierać ? Wystarczy tylko podłoczyć pod pc i wgrać LT 1.1? Mówię oczywiście o liteon v2. I jaki kabel kupić na allegro czy coś bo też mam laptopa ;/ (Lenovo G550, jak coś) Dzięki wielkie za odp.
     
  17. edenek

    edenek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    125
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poł‚aniec, Poland
    Napędu nie musisz rozbierać wystarczy wyjąć go z konsoli i podłączyć do komputera kablem SATA. Kabla raczej nie kupisz ;p wymagany jest kontroler SATA a żeby podpiąć napęd konsoli do laptopa trzeba otworzyć laptopa we wszystkich nowszych laptopach są złącza SATA. Wyczytałem że Twój laptop ma złączę e-SATA dostępne bez rozbierania go ale nie dam głowy uciąć czy przez jakieś przejściówki da się zrobić z tego zwykłe SATA i czy takie rozwiązanie będzie działać.
     
  18. SCORPIO

    SCORPIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kurcze chyba jednak zrobie flash przez lapka chyba mi sie nie oplaca wysylac z uk do polski napedu zeby go przerobic czy ktos moze podac jakis poradnik jak zrobic flash do lite on v2 przez lapka i jak zrobic pen dongle botujacy
     
  19. Kylger

    Kylger Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli coś takiego będzie złe kabel danych SATA (1250045357) - Aukcje internetowe Allegro ?
    I zrobić coś takiego
    I podpinam się pod prośbę SCORPIO

     
  20. edenek

    edenek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    125
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poł‚aniec, Poland
    Ten kabel miałby sens nawet bez docinania ale żebyś miał go gdzie wpiąć musisz otworzyć laptopa. I zamiast napędu w laptopie podpiąć napęd z konsoli(nie musiałbyś kupować żadnego nowego kabla) jeżeli oczywiście Twój laptop posiada złącze SATA na płycie głównej.

    Tu masz link to tutka

    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html

    V2 wystarczy podpiąć kablem SATA i reszta jak na tutorialu
     
  21. SCORPIO

    SCORPIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli co jest potrzebne aby zrobic flash z lapka na lite on v2 chodzi mi narzedzia nie programy
     
Wczytywanie...

Poleć forum