1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki najnowszy flash na hitachi rom ver.:0059DJ

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez awasilik, Listopad 27, 2010.

  1. awasilik

    awasilik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam panowie....
    Posiadam xboxa 360 już po przeróbce , nie wiem jaką wersje ixtreme ma wgraną ale bylo to zrobione w styczniu 2009 roku. W środku jest napęd hitachi z romem 0059DJ , orginalny firmware mam zgrany na plytke , a na tej plytce takie pliki : 59_16.bin , key.bin , now.bin , was.bin ..... mieszkam w angli i robił mi to anglik i myśle że mam ixtreme 1.3 albo 1.4 i chciałbym samemu sfleszować moją konsole do najnowszego softu tak żeby chodziły ostatnie gry a szczególnie gry na KINECT-a , praktycznie nie gram w tej chwili online ale dobrze byłoby zacząć i tu pytanie jaki potzrebuje firmware co mi gwarantuje no i najważniejsze jak to zrobić .... powiem szczerze że poszperałem troche w sieci i jest to zbyt zamieszane , zbyt dużo informacji na raz i nie wiadomo ktora droga jest najlepsza lub sposób..... czy ktoś mógł by mi przesłać paczke z potrzebnym oprogramowaniem i potrzebnym firmwarem i czy ktoś mógł by mi dokładnie wytłumaczyć jak to zrobić .... po prostu nie chce popełnić błędu i nie chce uwalic mojego xboxa bo właśnie dostał sie w spadku mojej córce z KINECT-em..... zajmowałem sie programowaniem tunerów satelitarnych kart itp . i wiem że na począthu potrzebna jest pomocna dłoń za którą z góry dziekuje ... polecam kontakt przez SKYPE mój nick na SKYPE to : awasilik
    Dziękuje i czekam na kontakt...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafii045

    Rafii045 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Powodzenia z lt+ na hitachi (nawet zwykłe lt nie wyszło)
    Olali już te napędy, pewnie za dużo było przy tym roboty ze względu na kilka rewizji sprzętu.

    Najnowszy flash to ix 1.51

    Napęd robisz przez jungleflasher, pierw przywracasz oryginalny fw, następnie flas***esz ixtreme.

    Bardzo ładny tutorial jest tutaj Jungle Flasher - Downloads
    Jak robiłeś w sat to powinieneś ogarniać w jeżyku angielskim.
     
  5. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Po co piszesz takie głupoty?

    Najnowszy FW to LT+, ale nie wspiera on niestety Hitachi. Na płycie masz klucz twojego napędu potrzebny do zmiany FW na nowszy.

    Od nowości masz tego Hitachi? Jeśli tak to podobno Hitachi nie obsługuje AP25, więc będziesz mógł pograć. Poszukaj na tym forum dodatkowego info o Hitachi i AP25.
    Jeśli miałeś zmieniany napęd, musisz wsadzić z powrotem taki jak był fabrycznie, bo nowy dash+AP25 potrafią rozpoznać spoof.
     
  6. awasilik

    awasilik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziekuje za podpowiedzi .... mam tego xboxa od nowosci i mam w nim orginalny napęd nic poza flashem na ixtreme 1.4 nie bylo w nim robione...... probowalem juz cos zrobic ale nie moglem wprowadzic napedu w tryb mode B , jak najlepiej to zrobic mam slaxa ale to chyba zla wersja bo wyskakuje mi jakas grzficzna wersja ma ktos moze namiar na odpowiedniego slaxa albo inny sposób.....
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jak jak wgrywałem 1.51 do hitachi 0079 to w mode b wprowadziłem go normalnie w windows w jungle flasherze....
    ściągnij sobie tutorial ze strony jungle flashera i tam jest wszystko łopatologicznie napisane.....
     
  8. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    A czy wiesz, że Slaxa nie ładuje się do końca, tylko w pewnym momencie ładowania systemu wysuwa się tackę napędu i resetuje komputer?
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    powtarzam wam ze slax jest nie potrzebny

    mozna to zrobic bez problemu w jungle .........
     
  10. awasilik

    awasilik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wlasnie mi sie udalo wprowadzic w stan b i teraz pytanie ktory plik z tych co mam na plycie mam uzyc jako orginalu zeby zrobic restore a moze ktos mi pomoze przez skype jestem online moj nick awasilik
     
  11. awasilik

    awasilik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    albo moze na gg moj numer to 2113133
     
Wczytywanie...

Poleć forum