1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki napęd sflashować najłatwiej?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez krzysiek_xbox360, Lipiec 6, 2010.

  1. krzysiek_xbox360

    krzysiek_xbox360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Kupiłem wczoraj nowego xBoxa 360 Elite i zamierzam przerobić napęd tak by czytał kopie gier. Ogólnie wiem jak to się robi.

    Zamierzam go rozebrać , nalepke gwarancyjną powoli zdjąć używając suszarki ;p i kupić jeszcze jeden napęd do xboxa po to żebym ten oryginalny wyjął a ten co kupie to sobie przerobie i jego umieszcze w konsoli.

    Uważam że teroetycznie jest to dobry sposób żeby nie stracic gwarancji bo po nalepce nie będzie widać że była odklejana w sumie.. a napęd zamienie na ten oryginalny jesli bede oddawał do serwisu więc nie będzie się do czego przyczepic;p

    I teraz pytanie jaki napęd najłatwiej przerobić? (zebym wiedzial jaki kupic)

    Ja uważam że BenQ ale chce żeby ktoś mi jeszcze doradził ewentualnie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bartle

    bartle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Elbląg
    samsung tak samo latwo jak benq a wieksza dostepnosc na allegro. Swoja droga jak masz w swoim elite nowego liteona, to bez ciecia sciezek sie nie obejdzie, a co za tym idzie beda widoczne slady ingerencji, takze w tym wypadku bedzie to zbedny zabieg
     
  4. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    samsung latwiejszy bo ogranicza sie do jednego pytania a benq ma 3 pod dosem :D
     
  5. krzysiek_xbox360

    krzysiek_xbox360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no ok. ja ogolnie to bede robił pod windą. no a co myślicie o gwarancji? dobry pomysl z tą naklejką gwarancyjną i kupnem osobnego napędu??
     
  6. bartle

    bartle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Elbląg
    wszystko zalezy od tego jaki masz naped, ja tak zrobilem 2 lata temu.. jak masz nowszego liteona to bez sensu wachlować napedami, bo itak bedzie widac ze bylo w nim majstrowane

    btw szybciej i prosciej pod dosem:)
     
  7. krzysiek_xbox360

    krzysiek_xbox360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zaraz zaraz... czyli jesli ja mam teraz LiteOn'a to tak po prostu nie wsadze innego napędu do xboxa?? bedzie trzeba cos jeszcze zrobic?
     
  8. bartle

    bartle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Elbląg
  9. krzysiek_xbox360

    krzysiek_xbox360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jeśli to nie LiteOn tylko Samsung albo BenQ to też musze wydobyć klucz z oryginału i przypisać go do softa w drugim dokupionym napędzie?
     
  10. bartle

    bartle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Elbląg
    jezeli kupiles nowa konsole w wersji Elite to jest to na 100% liteon..
    co do wydobycia klucza to bez roznicy jaki masz naped, to itak aby byl widoczny przez konsole musisz do niego wgrac klucz z pierwotnego napedu ktory byl fabrycznie
     
  11. krzysiek_xbox360

    krzysiek_xbox360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no ok, ale jesli to jest Benq albo Samsung to nie musze nic lutowac? wystarczy tylko odczytać softa i DVDkey z oryginału?
     
  12. bartle

    bartle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Elbląg
    tak.. w benq i samsungach nic nie lutujemy
     
  13. krzysiek_xbox360

    krzysiek_xbox360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to fajnie ;p kurcze mam nadzieje ze to nie LiteOn bo nie mam zamiaru sie bawic w lutowanie bo wtedy zostawie po sobie ślady...:-/ a to tylko w nowych elite jest Liteon? czy tez w Arcade i Premium?



    No ale ogolnie pomysł z nalepką i zmianą napędu wydaje się dosyć dobry i nie powinni zauwazyc ze bylo cos majsterkowane wedlug mnie. dobrze mowie?;p
     
  14. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Napisz datę produkcji konsoli to ci napisze jaki masz napęd. Jak liteona to i tak będziesz musiał go rozebrać żeby odczytać klucz który potem wgrasz do drugiego napędu jak sobie kupisz.
     
  15. krzysiek_xbox360

    krzysiek_xbox360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Data produkcji to wrzesień 2009.
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a dokladniej? masz albo liteona v2 albo v3. Jak v2 to nic sie nie robi, tylko po sata. A jesli v3 to trzeba lutowac w napedzie i ciac sciezki.
     
  17. krzysiek_xbox360

    krzysiek_xbox360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak dokładniej? dzień, godzine?:D
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    i imie chinczyka ktory skladal konsole. Rok-miesiac-dzien.
     
  19. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    :D no całą datę najlepiej podaj, danych chinoli którzy to składali już nie musisz podawać. Bo od około 15 września trafiają się liteony v3 gdzie trzeba będzie ciąć ścieżki. Wrześniowe konsole to masz 50%/50% szans że trafisz akurat na v2.
     
  20. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Napęd zewnętrzny jest rozwiązaniem tylko.

    Kombinować się nie opłaca ;).
     
  21. krzysiek_xbox360

    krzysiek_xbox360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak to napęd zewnętrzny? do xboxa?? w jaki sposob, o co chodzi?
     
Wczytywanie...

Poleć forum