1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki router do konsoli

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez yugo, Wrzesień 25, 2010.

  1. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    witam , jaki kupić router do konsoli arcade ( z dokupionym net adapterem) , takim do kablówki , i żeby klonował MAC i takie inne "bajery" - bo mój dostawca bardzo zabezpiecza sieć , jak chciałem podłączyć net do x360 i odłączyłem kabel od modemu i dałem do x360 , to musiałem spisać z kompa IP , serwery DNS , nazwy hostów , różne MACe i wgl ;>

    Najlepiej jakiś router prosty w konfiguracji i w miarę tani.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Niko

    Niko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
  4. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Linksys, mam wrt54gl i polecam, zwłaszcza z softem tomato.
     
  5. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
  6. Niko

    Niko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
    Konfigurowałem u szwagra tego pentagrama pod kablówkę promax i wszystko bez problemu. Mac się skopiował itp... zapewne tp link i linksys mają podobne opcje w panelu więc wątpię aby były "prostsze".
     
  7. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    do kablówki każdy router DSL z obsługą DHCP. konfiguracja nastąpi automatycznie. z doświadczenia odradzam routery tplink. reszta marek bez znaczenia. jeśli łączysz kompa z netem po WI-FI to jak masz sieciówkę N to kup router N (300 kb/s) jeśli nie, to zwykłe B/G wystarczy (54kb/s). tak do 150 zł powinienieneś się wyrobić.

    ja mam router belkin i po zdjęciu filtrów na adresach MAC podłączyłem konsole po kabelku do routera. i X już był w sieci.
     
Wczytywanie...

Poleć forum