1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jaki router do xboxa

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Altres, Sierpień 18, 2009.

  1. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    siemka jaki router będzie dobry do podłączenia xboxa to neta router musi mieć możliwość podziału łacza jak najbardziej dokładną no i w najlepiej rozsądnej cennie a nie za 800 zł.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pirek666

    pirek666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małkinia
    A skąd masz neta?? TP, kablówka czy jakaś sieć??
     
  4. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    ja mam neta w kablowce i mam royter dlink DI-524
    od ponad roku i nigdy w zyciu z nim problemu nie mialem
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    z podziałem łącza to chyba nie kupisz nic taniego.....
     
  6. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    neta mam w neti na łączach tp.
     
  7. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ten nie ma podziału pasma tylko load balancing (czyli równoważenie obciążenia)
     
  9. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    kurcze no właśnie a ja potrzebuję taki żeby na xboxa dać 256 kb/s a na kompa resztę z 1mb lub coś w tym stylu, a co do ceny to nie ważne jaka najlepiej jak najniższa ale jeśli trzeba będzie dać 300 i nie będzie nic innego to dam.
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Ale jest bardzo dobry.A pytajacy nie napisał dokładnie o co mu chodzi z podziałem łacza.On jak kazdy inny routerek mu je podzieli przy czym zrobi to bardzo dobrze mam go w pracy jest do niego wpiete 9 kompów i ladnie to pracuje.



    Niezdążyłem z posem.
    Po co ci kolego 32 kilo w xsie ?Router sam podzieli pasmo w taki sposób coby oba te urzadzenia pracowały poprawnie.
     
  11. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    po to mi żeby brat w world of warcraft gra mmo nie miał lagów i odwrotnie, tak w pracy ci ładnie pracuje bo tam dzielicie 100mb/s na 9 kompów a ja mam tylko 1mb/s i chcę go mieć na kompa i xboxa.
     
  12. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    2 mega z telekompromitacji sa podzielone.Router sam bedzie wiedzieł jak co po ustawiac o to sie niebój lagów nie bedzie.
     
  13. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    no tak w telekompromitacji tak ale ja mam w neti tylko telefon mam w tp, no dobra dzięki za propozycje pomyślę może kupię go na sprawdzenie, ale o inne oferty dalej proszę.

    A i jeszcze wie ktoś czym się różn w tym routerze v jak jest np Linksys WRT54G2 V1 to czym się różni od Linksys WRT54G2 V7
     
  14. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Niewazne Netia czy telekompromitacja.Ja ten routerek dostalem w domku bo mam netie i dawali go w promocji,a ze bardzo mi sie spodobał kupilem go do pracy do podziału łacza .Dlatego go polecam bo jest idiotoodporny :) I nie zawodny.
     
  15. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    no ale ta wersja jest ważna czy nie bo widzę że dałeś mi link do wersji 7 a jest taniej urzywany w wersji 1 i nie wiem czy go kupić.
     
  16. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    To pewnie versja softu.
     
  17. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    dobra wersja oznacza do czego jest np 1 oznacza że jest to do ethernetu ok kupię to co dałeś link jeszcze raz dzięki.
     
  18. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
  19. Sith[PL]

    Sith[PL] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam
    LinkSys WAG200G
    POLECAM :p
     
  20. Czupa360

    Czupa360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam najatańszego TP-LINKa i dziala świetnie z live
     
  21. gary

    gary Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rzeszow, Poland
    chce kupić adapter WiFi do XB ale nie wiem czy pójdzie na każdym routerze? np. współlokator nie połączył się z TP-Linkiem, zmieniał kraje w ustawieniach i nic... oddał adapter do sklepu.I jaki kupić?
     
Wczytywanie...

Poleć forum