1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jaki router

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ronnin, Lipiec 16, 2009.

  1. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam. Wiem, że już nie raz był zakładany podobny temat szukałem w innych tematch rozwiązanie na to pytanie lecz nie znalazłem. Chcę się dowiedzieć jaki router kupić do internetu kablowego (do 150zł i proszę nie podawać linków do aukcji na allegro itp. zależy mi na czasie)

    Za wszystkie odpowiedzi [​IMG]

    Pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tp link, linksys. dlink
     
  4. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a mógłbyś podać chociaż jeden model routera z tych firm co podałeś będę wdzięczny :)
     
  5. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    ja mam NETGEAR WIRALESS ADSL2 + MODEM ROUTER (a nate mam z netia 1mb) i mogę go polecić
     
  6. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tylko, że dla mnie jest potrzebny DSL do kablówki z tego co wiem :(
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  8. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    i to są te poprawne z tym takim DSL :D (lol) ?

    Dzięki wam wszystkim temat do zamknięcia chyba, że ktoś ma jakieś pytania jeszcze ;)

    Pozdrawiam
     
  9. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    Ja mam problem. Chce kupić router i mam neta neo :( Jaki polecacie. Najlepiej żeby był jak najtańszy.
     
  10. Raps

    Raps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Dla neta z neo potrzebujesz routera z modemem adsl annex A(bardzo wazne Annex A, nie zaden B). Ja posiadam Linksysa wag54g2, nowy sprzet, narazie bez zarzutów, w sumie jak to linksys.

    Tu masz dwie aukcje godne polecenia:
    Linksys WAG54G2 Router WiFi ADSL nastepca WAG200G (683534246) - Aukcje internetowe Allegro - drozszy ale z wiekszą ilościa funkcji

    TP-Link TD-W8910G AP/ROUTER ADSL2+ Annex A 4xLAN (680448317) - Aukcje internetowe Allegro
    - tanszy o 100 zł
     
  11. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Możesz powiedzieć co to są te annexy ? ten Annex A i B. Dzięki:)
     
  12. Raps

    Raps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Annex A jest dla użytkowników posiadających internet w Netii, Multimo bądź w TP tak jak ty. Nie będę ci wyjasniał na czym to polega bo nie potrzeba się tym zajmować. Przy wyborze routera, żeby działał na neostradzie musisz kupić router z modemem ADSL z annexem A.

    PS. Na tym moim Linksysu wag54g2 działają dwa kompy, dwa lapki po wifi i sporadycznie dwa xboxy 360 jak qmpel przyjdzie i mu sie zechce targac ixa ze soba :). No i oczywiscie dwa livy na xboxach z jednej sieci.
     
  13. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    pomyliłeś mnie bo ja mam neta z kablówki :D więc trzeba annex B?
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ronnin - annex A i B jest na ADSLowych routerach. W DSLowych nie ma zadengo annexu :) (tak w skrocie)
     
  15. FR33ST4YL0

    FR33ST4YL0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mic kupuj NETGEARA DG834G v.3, u mnie to dzieli neta na 2pc, 2 lapy + xbox1 crystal + x360 i smiga to jak pocisk
     
  16. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jeszcze chcę się tylko upewnić.

    Czy kablówka to zawsze DSL? czy nie koniecznie i jak to sprawdzić? :confused:

    P.S.Jak zawsze za odpowiedzi [​IMG] :)
     
  17. Kubus_76

    Kubus_76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz-Wielkopolska
    W kablówkach są przeważnie stosowane modemy kablowe różnych producentów Motorola, Cisco, WebStar itd, a jest to xDSL Ja korzystam z Linksys WRT54GL sprawdzany w 100% Jeśli mieszkasz w willi to właśnie Linksys WRT lub Sweex. Jak w bloku to np. Edimax. Pozdro
     
  18. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a nie mógł bym kupić linksysa do bloku lol?
     
  19. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
    tak, ale po co przepłacać? WRT54GL też mam ten router jest świetny.
     
  20. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kupiłem router Linksys by Cisco kurde nie mogę jakoś go skonfigurować ;/

    HELP!
     
  21. Kubus_76

    Kubus_76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz-Wielkopolska
    Jasne że może ale kolega jak dobrze pamiętam chciał coś nie zbyt kosztownego....i jak napisał użytkownik wyżej "po co przepłacać" ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum