1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JAki to model Xbox360?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez PolyCount, Luty 23, 2009.

  1. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przymierzam sie do zakupu xboxa.Na allegro znalazlem aukcje z tym oto modelem. Raczej sie na niego nie skusze aczkolwiek zainteresowala mnie jedna rzecz . W dziale z poradami jest pokazana ktora to wersja JAsper a ktora falcon jak je odroznic itp. Wedlug tamtych informacji konsola przedstawiona na fotce ponizej z data 2008.09.19 "powinna" byc konsola pod kodowa nazwa JASPER aczkolwiek inne elementy na ktore nalezy zwracac uwage sie nie zgadzaja.
    Popatrzcie na fotke ponizej - wedlug daty produkcji powinien byc to JASPER.

    [​IMG]

    A tu z watku jak rozpoznac JASPERa fotka

    http://img247.imageshack.us/my.php?image=falconfind7328332hk2.jpg


    http://img122.imageshack.us/my.php?image=jasperfind7471502yi1.jpg


    Wiec wqoncu co to Jasper opus czy falcon? Chodzi mi o element zawarty nad napisem MADE IN CHINA.

    Czy wraz z wprowadzeniem do produkcji nowszej wersji np jaspera opus czy falcon analogicznie przestaly byc produkowane ?

    Dzieki z gory za pomoc jesli offtop przeprasza najmocniej.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    To jest ewidentnie falcon, chodzi na większy prąd :p ( nie wchodźmy w fizykę)
     
  4. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Zgadzam się, na naklejce masz 14.2A to Falcon :)
    Proszę:

    [​IMG]


    Zresztą tutaj przecież masz wszystko opisane...

    http://x360iso.org/poradniki-sprzet/5731-jak-rozpoznac-jaspera.html

    PS: Sam podałeś te foto, więc jaki problem? :)
    Nieważna data produkcji (teoretycznie), ponieważ Jasper znaczy mniejsze grzanie procka = mniejszy pobór mocy, a Falcon odwrotnie, masz ten wiekszy czyli Falcon.
     
  5. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dlatego tez pytalem czy kazda z seri jest nadal produkowana czy wraz z pojawieniem sie nowej wersji stare przestaja wytwarzac. Bo wedlug daty to jasper :).
     
  6. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Widocznie tak, ale jak pisałem w PS:

    Ale znawcą nie jestem hehe :)
     
  7. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzieki za odpowiedz :) i pomoc przy okazj czy poza allegro sa jakies sklepy online w ktorych mozna kupic pewnego jaspera wraz z przerobka ?
    Dzieki
     
  8. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    heh :) robili już jaspery i dokańczali seroe falconów :p albo na przemian raz to raz to - tylko po co . ;)

    Tak samo jest z oplem antarą i chevroletem epicą - robią je w tej samej fabryce na tej samej taśmie - raz wychodzą ople a raz chevrolety - różnią sie przede wszystkim ceną, i detalami ( inną wiązkę mają montowaną ) po co ja to gadam - nie wiem:p wygadać sie dziś muszę .
     
  9. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sadzilem ze M$ zalezy na obnizce kosztow produkcji i oddaniu w rece uzytkownikow juz "bezproblemowego" produktu :) . Choc zapewne bardziej chodzi tu o zmiane procesu produkcji zreszta niewiem nie wypowiadam sie :)
     
  10. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jedna linia produkcyjna była jeszcze ustawiona na Falcony, na innej szły już Jaspery.
    To, że nagle na linię trafia nowy model nie oznacza, że automatycznie jest stopowana produkcja starego. Zapewne pozostały jeszcze elementy konstrukcyjne które należało wykorzystac.
     
  11. manhunt13

    manhunt13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Inowrocław
    Ja ci radzę zamazać na obrazku s/n :p
     
  12. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    hehehe, fakt :) bo jeszcze ktoś poszaleje z Twoim s/n :DD
     
  13. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    s/n nie moj jak napisalem w pierwszym poscie jest to fotka z allegro ktora znalazlem :)
    osnosnie sklepow ktore sprzedaja jaspery to sie dowiedzialem iz narazie sa dostepne tylko w wersji arcade co zapewne juz tu wszyscy wiedza :). Chyba zdecyduje sie na fix arcade jasper + dysk 120gb.

    #Grinch - dokladnie akurat jakos w tym momencie mi nie przeszlo przez mysl ze przeciez maja zapasy magazynowe, czesci na ktorych zapewne niechca tracic mamony. Dzieki chlopaki za pomoc.
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. siomo
    Odpowiedzi:
    20
    Wyświetleń:
    718
  2. Xratheros
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    444
  3. oslzix
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    759
  4. seba7878
    Odpowiedzi:
    6
    Wyświetleń:
    946
  5. Kurajmo
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    859

Poleć forum