1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki ustawienia do poprawnego działanie gier z X1 ?

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez #PCMR, Lipiec 17, 2009.

  1. #PCMR

    #PCMR Ryżownik V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    239
    Polubienia:
    177
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Opole
    Witam. Mam pytanie.

    Jak ustawić Xboxa 360, żeby gry z Xbox (1) działały poprawnie?
    Na stronach wyczytałem, że niby zmienić na 480p i wyłączyć tryb panoramiczny - to ja to robię i gry strasznie klatkują - tak dziwnie... jak idę postacią to tak jakby przeskakiwała, jakieś opóźnienia itd.
    Próbowałem dużo rzeczy zmieniałem z 60hz na 50 i odwrotnie i nic...
    A na wyższych rozdzielczościach nie da rady grać bo nie dość, że grafika wygląda jak ... - DUŻO gorzej niż ta sama gra na Xboxie 1 i jeszcze dodaje z boku pasy a na 19" tv 'trochę' to może przeszkadzać.

    Może znacie jakieś sposoby jak odpowiednio skonfigurować X360 dla najlepszej wydajności gier z X1?. Nie pytałbym gdybym nie miał potwierdzenia od kilku ludzi, że akurat ta gra, w którą chce zagrać chodzi dobrze na x360.

    Edit: Gry są oryginalne - dokładnie to są Halo (1) i Harry Potter Prisoner of Azkaban
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Kumpel w Halo 1 bez problemu grał na 720p na TV 32". Nic w konsoli nie przestawiał - wsadził i działało. Przeszedł całe i na nic nie narzekał.
     
  4. #PCMR

    #PCMR Ryżownik V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    239
    Polubienia:
    177
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Opole
    Cóż chyba nie ma rady na mój problem. Jeszcze spróbuje na innym TV jutro żeby wykluczyć winę tego, na którym ciągle sprawdzam.
     
  5. drag5

    drag5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    U siebie odpalam gry z xboxa na standardowych ustawieniach konsoli. Przeszedłem tak jade empire i halo 2. Nie dziw się gdy będziesz miał czarne pasy po bokach - to konsola je obcina aby zachować proporcje ekranu. Dodam że mam monitor full hd firmy HP (HP2159m).
     
  6. #PCMR

    #PCMR Ryżownik V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    239
    Polubienia:
    177
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Opole
    Cóż zmiana TV też nie pomogła... Chyba za dużo wymagam od tych gier tyle, że jak oglądam filmiki z tych gier pokazywanych na Xbox 1 to aż mnie skręca

    GameSpot Video: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Gameplay Movie 1

    Filmik na przykładzie Harry Pottera na filmiku wygląda O WIELE lepiej niż ta gra odpalona u mnie na x360... Oczywiście jeśli oglądacie ten filmik Online to wiele nie zobaczycie ale po prawej stronie jest możliwość pobrania go na dysk to wtedy wszystko widać.
    U mnie krawędzie są poszarpane, jak obracam kamerę to aż oczy bolą, w budynku jeszcze ujdzie ale jak np. latam na 'Hardodziobie' to jest katastrofa bo podczas latania kamera musi byc w ruchu - wiadomo - i wtedy to wygląda TRAGICZNIE.

    Edit: Da się może jakoś sam emulator odinstalować? Bo bym go zainstalował ponownie.
     
  7. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Jeśli możesz to nagraj jak to mniej więcej wygląda, bo jestem ciekaw.

    EDIT: A emulatora nie możesz odinstalować. Możesz podpiąć dysk do PC i go ręcznie wywalić i wgrać ponownie ściągnięty skądś... (nie nie te update'y 10MB, tylko taki co siedzi na fabrycznym dysku x0). Jednak takie działanie szybciej zbliży cię do bana, a i możesz dysk uszkodzić. Spróbuj na konsoli u znajomego czy coś.
     
  8. #PCMR

    #PCMR Ryżownik V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    239
    Polubienia:
    177
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Opole
    Ok zobaczę co da się zrobić ale mam tylko aparat cyfrowy więc nie wiem jak to wyjdzie.
     
  9. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    tv nie ma nic wspolnego z szybkoscia odtwarzania gier-.-


    raczej zle plytka nagrana :)
     
  10. #PCMR

    #PCMR Ryżownik V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    239
    Polubienia:
    177
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Opole
    Źle nagrana? To mam się zgłaszać do wydawcy, producenta ? Przecież napisałem, że gry są oryginalne :).
     
  11. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38

    Miedzianek chyba myślał ze sciagnoles te gry.
     
  12. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    dokladnie,nie doczytalem edita


    hmm...sprobuj defragmentacji dysku?ona mzoe cos pomoc
     
  13. #PCMR

    #PCMR Ryżownik V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    239
    Polubienia:
    177
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Opole
    Nic nie pomaga... Trudno, dzięki wszystkim za pomoc ;)
    Jakoś przejdę te gry w tych warunkach...
     
  14. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dzial pomoc istnieje do pomocy
     
Wczytywanie...

Poleć forum