1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki wybrać internet, do XOne

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Ti9er PL, Styczeń 5, 2015.

  1. Ti9er PL

    Ti9er PL Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2012
    Posty:
    98
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam

    Zmagam sie z wyborem nowego dostawcy uslug intenretowych. Obecny to co prawda Neostrada lecz za 3 misiace musze rozwiazac umowe.

    Testowałem internet z Cyfrowego Polsatu LTE. Szalu na nim nie bylo i ciagly problem z NAT, bo zamkniety.

    Mam na oku:
    - Inea
    - Netia
    - LTE Play

    czy ktos z Was moze testowal lub jest abonentem tych sieci? lub moze polecic cos innego alternatywnego tak aby dzialalo wszystko jak powinno. Za wszelkie info bede wdzieczny.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Ja mam Netie, wszystko ładnie śmiga jeżeli chodzi o internet.
     
  4. Ti9er PL

    Ti9er PL Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2012
    Posty:
    98
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A mozesz napisac cos wiecej jaki ping jaka predkosc na Twojej Netii? Czy masz problem z NAT? I czy masz x360 czy XOne?
     
  5. koteg

    koteg Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Netia leci na tym samym światłowodzie co Neo ;) Więc od strony technicznej powinno być tak samo. Z tego co wiem Netia daje więcej Uploadu ,bo np jak w Neo mam 40mb/s down to mam 4mb/s up. Kolega kiedyś miał w Netii 15mb/s down i 10mb/s up ,więc lepiej to wyglądało.
     
  6. tysszek

    tysszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2012
    Posty:
    87
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Swego czasu miałem 20 w TP. Z racji tego że Netia wyszła dużo taniej przeszedłem tam z tą samą prędkością. Po tygodniu użytkowania zaczęło się. Dziwnie dwie reklamacje ba przepustowość łączą. Wekend to był dramat. Czułem się jakbym miał SDI ;) Trzy miesiące walki i Netia zaproponowała mi rozwiązanie umowy z ich winy. Niby moja linia tego nie mogła dźwigać. Wróciłem do TP i mam 80 na tej samej linii. Mieszkam przy głównej centrali, można powiedzieć że jest w moim budynku i tam jestem wpięty. Osobiście nie polecam po linii TP Netii. TP robi tak specjalnie żeby rezygnować z usług konkurencji.
     
  7. marcincs

    marcincs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Na Inea pięknie śmiga. 5 rok mi leci na umowie z nimi ☺ NAT otwarty
     
  8. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
  9. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Używam Netię i Neostradę na różnych łączach i jest okej. Przedtem zamiast Neostrady używałem Orange i było średnio.
     
  10. wujot90

    wujot90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Używam Internetu LTE Play, ze względów mieszkaniowych i kosztowych.alternatywą jest jedynie neostrada której koszt za 20mb/s ( tylko takie możliwości techniczne) z utrzymaniem łącza wynosi 100zl msc wiec podziekowalem.na Xbox one nie grałem jeszcze online, ale dużo ściągam i oglądam youtube z tym nie ma żadnego problemu lacze stabilne, nie zrywa.natomiast 3 lata temu gdy mialem xboxa 360 i Internet z Play który wtedy mogl osiągać max 4/mbs prędkości gry online chodzily w miare plynnie.
     
  11. Zivia

    Zivia Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2012
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lbn
    Ja mam lte z plusa antena na razie leży na oknie bo nie mam czasu jej założyć ale mam 15 pobierania i 12 wysyłania a czasami się zdarzy że jest 20 pobierania i 22 wysyłania a mam niebieską diodę czyli prawie najsilniejszy sygnał
     
  12. miloslupsk

    miloslupsk Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Netie omijam szerokim łukiem :( Infolinia beznadziejna. Zrywki co chwila. Po 1 miesiącu użytkowania miałem dosyć. Odpowiednie pismo i Netia sama zaproponowała rozwiązanie umowy. Szajs straszny.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To sam sobie odpowiedziałeś jaki syf proponuje plus. Sygnał max transfer kiepski, do tego mają prawo ograniczyć transfer kiedy chcą. W skrajnych wypadkach wyłączyć dostęp do internetu. Lepiej mieć stałe łącze netia
     
  14. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    ja ma internet z play 4G też jest dobry szybki jedyny problem to nat ale ogólnie to dobry internet.
     
  15. Zivia

    Zivia Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2012
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lbn
    Tylko za ja mieszkam na wsi a jedyne stałe łącze to Neostrada z prędkością Max 3 i do tego bardzo często połączenie padało modemie tak że jak dla mnie to była najlepsza opcja
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Mam power lte nadajnik 10 metrów. Z GÓRY informuje cie ze nie ma lte bez limitu. Jest to zapisane w umowie. ..
     
  17. szonyone

    szonyone Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2015
    Posty:
    154
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bydgoszcz

    ja uzywam UPC 250mb

    chodzi jak nalezy przez wifi
     
  18. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Do grania TYLKO sztywne łącze żaden mobilny internet.

    Wystukane na klawikordzie przy użyciu TapaTalk'a
     
  19. Kyron

    Kyron Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    361
    Polubienia:
    206
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Burżuj ;-) ja ino 120 Mb upc ale po kablu by nie było żadnych strat,Titanfall pokazuje między 40 -50 ms laga do Europy Zach. To i tak lepiej niż te 300 ms w BF3 i BF4 którzy piszą że serwery są w Europie a w rzeczywistości wschodnie wybrzeze Usa - (tyczy się tych oszustów z Sony i PSN ,grac się nie da,złodzieje i oszuści).
     
  20. nox3345

    nox3345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2012
    Posty:
    97
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdańsk <3
    A ja tak odskoczę.

    Wziąłem internet w Vectra, i też nie żałuję :) Prędkość to 60 downloadu i 3 uploadu, normalnie mogę transmitować na Twitcha, a przy okazji np. coś ściągać, i nie mam żadnych zarzutów. Problemy jakiekolwiek też rzadko się zdarzają ;) Działa mi świetnie na X One.
     
  21. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Od 2 tyg jestem w Vectrze. Przesiadłem się z Netii. Internet 100 Mb. Jakość telewizji nieporównywalnie lepsza niż w Netii. Jeżeli chodzi o internet to na ich routerze nie powala, chyba że przez kabel. WiFi to nieporozumienie. Kupiłem router Archer TP-Linka 5Ghz AC i jak ręką odjął. Przez WiFi transfer dochodzi do 10 MB na czysto! Nie zauważyłem też spadków wieczorami i w weekendy, jak to było w Netii. Ping w granicach 5~15 ms. A i dostałem jeszcze PSN na dwa lata gratis ;-)
     
Wczytywanie...

Poleć forum