1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki Wybrać System Operacyjny ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Kicek, Wrzesień 20, 2010.

  1. Kicek

    Kicek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kicajowo
    Witam mam słabego PC nie moge na nim wgrać Windows XP nie wiem czemu
    jest to laptop może ktoś wie czemu aktualnie mam Windows 7 ale mam słaby pc 512 ram i ledwo co daje zacina sie i potrzebuje zastępczy Windows XP jest taki ? nie Linux debian Ubuntu czy coś dla pogramistów czy co to tam jest tylko cos takiego jak Windows XP
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. thekoniq

    thekoniq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Zmień sobie skórkę na win 2K, powyłączaj wszystkie tego typu gadżetu i powinno być lepiej ;p
     
  4. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    Przenoszę do offtopu.
     
  5. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    win xp + odpowiedna opymalizacja i na moim 7 letnim kompie z 512mb ram bangla ładnie.
     
  6. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Może moglibyśmy pomóc ale musiałbyś napisać co dokładnie się dzieje takiego że nie możesz wgrać xp ?
    Jeżeli chodzi o system jaki wybrać to nic innego chyba jak 7 i XP nie widzę. Vista odpada, reszta to stare systemy w tej chwili nie warte instalacji.
     
  7. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ja też nie mogłem wgrać u siebie w laptopie XP, a miałem oryginalnie Vistę. Wklepałem w google nazwę laptopa i się okazało, że trzeba wbić do BIOSu i tylko jedną opcję wyłączyć. Sprawdź jeszcze tylko na stronie producenta, czy są sterowniki do XP na tego laptopa.
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Musisz zmienić w ustawieniach SATA w Biosie z AHCI na IDE...
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Ściągnij sobie którąś z wersji Windowsa MX i spróbuj zainstalować Forum WindowsMX • Zobacz temat - Pobieranie WindowsMX
     
  10. tijs18

    tijs18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Aby wgrać Windowsa Xp, potrzebujesz wersji ze zintegrowanymi sterownikami SATA, ponieważ standardowo system Mircrosoftu po prostu ich nie wspiera. Tak więc polecam, ci się udać na ********.org lub darkwarez.pl i tam szukać odpowiedniej odpowiedniej wersji Windowsa. Jeśli chodzi o Win Mx to jasne, jest dobry ale na stare komputery. Jeśli twój laptop ma 512 mb ram to instalowanie tej modyfikacji mija się z celem.

    Pozdr
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Do instalacji XP wystarcyz płytka z XP z minimum SP1 - ale i tak w biosie trzeba zmienić ustawienia SATA
     
  12. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra

    A dlaczego sądzisz,że mija sie z celem odwiedź tą stronę,którą podałem i trochę sobie poczytaj o tych najnowszych wersjach MX-a.Ja uważam,że warto spróbować tym bardziej,że zawiera on w sobie zintegrowane sterowniki SATA i nie tylko to.
     
  13. tijs18

    tijs18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie wiem jak wyglądają najnowsze odsłony Mx'a, ponieważ przestałem go używać, dlatego, że MalcolmX lekko przekombinował z tymi wszystkimi modyfikacjami. O ile dobrze pamiętam wersja 2 była jeszcze ok, dosłownie miód, malina, ale później było już tylko gorzej, szczególnie po wydaniu 6 jeśli mnie pamięć nie myli. Po instalacji miałem całą masę problemów z grafiką i dźwiękiem. Także w ogólnym rozrachunku ze swojej strony, średnio polecam ten system. Jeśli już to PowerXP, ale w przypadku autora tego tematu myślę, że żadne modyfikacje nie są mu potrzebne. W każdym razie nie sądzę żeby zauważył jakąś wielką różnice w wydajności. XP Pro + SP3 + SATA powinien zdać egzamin

    PS. Żaden Service Pack nie zawiera w sobie zintegrowanych sterów pod Sate. Niektóre biosy i owszem ale to już zależy od modelu i producenta płyty głownej. Ja na swojej toshi tego luksusu nie mam więc nie sądzę żeby w twoim (autor tematu) przypadku było inaczej :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum