1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki Xbox będzie dla mnie najlepszy?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mike Mitnick, Czerwiec 11, 2010.

  1. Mike Mitnick

    Mike Mitnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kielce
    Kiedy już byłem w 100% zdecydowany na nowego Arcade za 670zł to trafiłem na kilka wersji Elite w cenie od 650 do 800z (używki oczywiście). No i mam ogromny dylemat, którą wersję ostatecznie wybrać. Oto wymagania którymi się kieruję:

    -nie interesuje mnie gra online,
    -konsole musze przerobić LT wiec do ceny tak czy siak doliczam około 100zł (chociaż fajnie by było gdyby już była przerobiona)
    -fajnie by było gdybym miał dysk, ale to nie jest argument wiodący, dysk mogę dokupić zawsze

    To by chyba zamykało temat. Nówka to jednak nówka, nigdy nie mam pewności jak użytkował konsolę mój poprzednik. W wersji arcade jednak nie ma dysku który niewątpliwie by się przydał, jego zakup to kolejny wydatek i suma sumarum czyni mi cała zabawa i tak te 800zł.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
  4. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    W Twoim wypadku tylko nowy Arcade
    Dokupujesz dysk chociażby 20GB bo i tak będziesz tam tylko gry instalował skoro na live nie bd grał. Albo jakiegoś pendrive i tyle...
    Przerabiasz za ~50zł i grasz ;)

    @raflooldz - uprzedziłeś mnie ;d

    No i prawda... ja bym zrobił tak, że zrobiłbym live i pograł miesiąc na tym darmowym (kup sobie np MW2 do multi, wydatek MAX 100zł albo MW ~50zł) i pewno Ci się spodoba ;p
    Jeśli nie to przerobisz i sprzedasz to MW2
    Takie moje zdanie
     
  5. Mike Mitnick

    Mike Mitnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kielce
    gra online odpada również z powodu słabego łącza, grałem na poprzednim xboxie w ufc 2009 po sieci to straaasznie lagowałem :/ Poza tym, przerabiając konsolę, nie chciałbym jej zbanować gdyż przy ewentualnej sprzedaży kiedyś tam obniży mi to cenę. Podłączanie pod sieć więc odpada.

    Potrzebuję konsoli do typowego łupania offline. Niestety też widzę, że ceny są takie a nie inne. Pytanie jest takie, ile gier wejdzie po instalacji na taki dysk 20 gb?

    Konkretnie to teraz waham się pomiędzy taką opcją:

    1) Arcade nówka, 670zł, przerobić lt 100zł, dokupić kabel do podłączenia monitora lcd, dokupienie ewentualnego dysku hdd
    2) Elite używka, 750zł, przerobić lt 100zł, dokupić kabel do podłączenia monitora lcd na gwarancji (używana 4 miechy dopiero), w skład tego zestawu wchodzą 2 pady i gry oryginalne takie jak UFC Undisputed 2009, Fifa 2009, Project Gotham Racing 4, Fight Night Round 3, Sega Super Tenis, konsola do odebrania na miejscu więc można się przekonać czy działa itd, ale to jednak nadal używka...
     
  6. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Na dysk 20GB zainstalujesz 2-3 gry zależy ile będą zajmować.

    Jak masz kasę to bierz nowa, a jak nie to używane. Ja zakupiłem używanego jaspera za grosze do tego dysk 20gb 1 pad to mi wystarczy.
     
  7. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    nie radze brac uzywanych bo rzadko, ale to bardzo rzadko sprzedają Jaspery używane, tylko falcony i reszte starych co sa awaryjne
     
  8. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Jaspery używane też sprzedają i to dość często nawet na allegro. Tylko przeważnie trzeba pytać sprzedawców o datę produkcji bo nie wszyscy piszą czy robią zdjęcia. Wiadomo większość chce znaleźć napalonych łosi którzy przepłacą za falcona czy jakaś inną konsolę.
     
  9. szymonski

    szymonski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    mam wiedzieć?
    bierz elite i nie rób wstydu z dyskiem 20 gb bo tam mozesz sobie wrzucić savy a nie intalować gry :D

    najlepiej nówkę kup
     
  10. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    a Tobie co, w ***** sie poprzewracało z tym tekstem " nie rób wstydu z dyskiem 20gb"? nie rozumiem, czego sie tu wstydzic? to ze ty masz na Elitce 120gb to nie znaczy, że kazdy musi tyle miec. Mam 20gb i mi wystarczy.. Tyle!
     
  11. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    Kolega wyżej ma rację, w sumei to ja mogę w ten sposób stwierdzić że wstyd to i ty robisz tą 120GB i kup sobie 250Gb zeby jakoś to wyglądało tak jak ja mam.... takie teksty są do ******. zastanów się nim cos napiszesz.

    A co do autora tematu... bierz to na co Cie stac, ja nie musisz nie przepłacaj, zależy czy kupujesz to sam czy sponsora masz jak pewnie 3/4 osob tutaj gdzie im mamusi lub tatuś Elitkę kupiło i są nie-wiadomo-kim.
    Przelicz zakup konsolki w pełnym zestawie jak Elite czy SuperElite albo Goły Arcade plus dodatki jak dysk itp w odpowiedniej dla Ciebie i twojej kieszeni wielkości.
     
  12. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jak do offline to najlepszy xbr lub freeboot. W kwocie co podałeś zmieścisz się ale z małym dyskiem.
     
  13. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A ja jednak poprę kolegę , wiedziałem , że zaraz go zgonicie , ale ma rację , dysk 20 GB to syf i nie wyobrażam sobie mieć taki... na 120 GB , jest mi mało czasami , jednak komfort zainstalowania gry i zagrania raz w tą , a raz w tą to jest coś... Powiedzmy mam Forzę i Blura na dysku , ok pogram trochę czasu i potem najdzie mnie ochota na jakiegoś FPSa i może slashera , gdzie to upchnę , żebym słyszał strzały/ryk silnika/odgłos miecza , a nie świszczący napęd ? No właśnie nigdzie. Jak już nie masz pieniędzy to kup "nieoryginalny" dysk za grosze z allegro i go zrób(sam mam oryginał , ale uważam , że nieoficjalny dysk to dobra alternatywa niż oryginalny dysk 20GB)
    Następną sprawą jest to , że lepiej nówkę Jaspera , niż jakieś zjechane falcony , sam wiem , są uczciwe osoby , ale to jedna na tysiąc.Większość osób sprzedaje stare konsole po xclampie , naprawie po RROD nie pisząc o tym , jak czytałem o tym co ludzie robią to aż głowa boli i jakie kity wciskają.
     
  14. GryzekPL

    GryzekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    Tak też mi się wydaje , że Arcade ci wystarczy skoro i tak do przeróbki ,
    dysk se można kupić . Tak Arcade chyba wystarczy .
     
  15. szymonski

    szymonski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    mam wiedzieć?
    no tutaj dwoch panów się prawie nie zesrało jak przeczytało mój post :D po prostu uważam ze kupno dysku 20 gb jest złym wyjściem i tyle :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum