1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki XBox ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SebOsDM, Lipiec 28, 2014.

  1. SebOsDM

    SebOsDM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suwałki
    Witam, od wczoraj szukam w Google informacji na temat XBoxa.
    Otóż chce kupić GTA V ale nie wiem jaki XBOX wybrać. Sądzę że XBOX 360 to byłby dobry wybór. I tu nasuwa się pytanie Jaki?
    Są różne wersje XBOXA 360

    - Xenon (Listopad 2005)

    - Zephyr (Lipiec 2007)

    - Falcon (Koniec września 2007)

    - Opus (Czerwiec 2008)

    - Jasper (Wrzesień 2008)

    - Trinity ((Valhalla) Czerwiec 2010)

    - Corona (Sierpień 2011)

    Chodzi o to aby kupić w miare tanim kosztem tą oto konsole Xbox 360, tak aby płynnie chodziła gra.
    Jeszcze jedno jak lepiej było by aby gra była zainstalowana na dysku twardym, czy odpalana z płyty, jak z dysku to trzeba szukać z większą pojemnością.

    Pozdrawiam, dziekuje za odpowiedzi :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lolekw660i

    lolekw660i Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2011
    Posty:
    116
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    - Trinity ((Valhalla) Czerwiec 2010)
    - Corona (Sierpień 2011)
    Zdecyduj sie z tych dwóch płyt głównych.
    Niektóre gry chodza lepiej na dysku, a niektóre z płyty lepiej chulają.
     
    1 osoba to lubi.
  4. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Ja swojego czasu miałem Jaspera z 2008 roku i do roku 2014 działała bez zarzutu zero awrii typu ROD jedyne co to laser padł po jakimś czasie ale to był efekt tego ze gier nie instalowałem tylko grałem z płyty
     
  5. Dawidovy

    Dawidovy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2014
    Posty:
    156
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mój falcon v2 chodzi również bezproblemowo od 2008 roku :D
    Bierz trinity, corone, lub ostatecznie jaspera.
    FATy troszkę głośne są.
     
    1 osoba to lubi.
  6. SebOsDM

    SebOsDM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suwałki
    Witam.
    Chodzi o to że jak nowsza gra tym nowszy typ Xboxa? czy jest to jak w przypadku PC'a "aby nowsza gra poszła trzeba lepsze części" ?
    Myślę nad zakupem tego najnowszego "Corona"

    Jeszcze raz dziękuje :)

    Pozdrawiam
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kazda gra działa taj samo na danym modelu x360
     
  8. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kup Trinity, bo jak bys chcial konsole kiedys przerobic to cena jest nizsza :p, a GTA V na Trinity chodzi plynnie :)

    Akir, nie kazda gra dziala tak samo :D mamy przyklad takiego GTA V ktore na niektorych Fat'ach nie dziala, lapie zwieche podczas ladowania gry.
     
    1 osoba to lubi.
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nieprawda.... Jak już to nie nadąża ładować textur na starszych fat'ach.... Odpala się na każdym x360
     
    1 osoba to lubi.
  10. SebOsDM

    SebOsDM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suwałki
    Witam, dowiedziałem się wystarczająco od was, bardzo dziękuje za te informacje.

    Pozdrawiam :)
     
  11. Dav.e

    Dav.e Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2014
    Posty:
    40
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Guzik prawda, na 2-óch moich fatach ( Xenon i Falcon) jak i teraz na Slimce działa tak samo
     
  12. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    614
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    płynność/ czas doczytywania textur np w gta V zależy głównie od stanu lasera w konsoli/stanu samej płyty i dysku hdd lub szybkości odczytu pendrive zalecane 15 mb/s i więcej jeśli używamy go jako dysk na instalację , ja równierz mogę powiedzieć że na falconie ,jasper ,trinity, corona płynnie działa gra zarówno wersja z płyt jak i cyfrowa ; u znajomego widziałem sytuację na falconie że gra COD ghost się instalowała z płyty poprawnie na dysk orginalny 20gb i nagle zwis po uruchomieniu gry podczas pierwszego filmiku (gra poprawnie wypalona ihasem działająca na innych konsolach) i tylko w tej grze to występowało wymiana dysku na inny/nowy - wszystko zadziałało jak powinno (w tamtym niedziałajacym dysku czyszczenie pamięci cache nie pomagało ani format dysku) , w dyskach x360 tych 20 gb są różni producenci niektóre mają mniej lub więcej podręcznej pamięci cache chyba to może mieć jakiś wpływ na wolne wczytanie się textur przy cache 2mb znacznie bardziej to powinno być widoczne bo nie wyrabia z przerzucaniem , tu jest porównanie dysków Xbox 360 - HwB , świetnie za to sprawdzaja się dyski wd z wgranym modem są nieco szybsze od orginalnych m$
     
  13. Rafał Jankowski

    Rafał Jankowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    51
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    slimy te nowe możesz tanio wyrwać i są bezawaryjne praktycznie ;)
     
  14. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Starszy slim jest lepszy pod wzgledem np. wyjscia av do ktorego mozemy component podlaczyc, w nowszym slimie componentu nie podlaczysz..
     
Wczytywanie...

Poleć forum