1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jaki zasilacz do tej rakiety?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez tomas89, Październik 17, 2010.

  1. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    PROCESOR AMD PHENOM II X6 1075T SIX CORE AM3
    Asus M4A88TD-V EVO/USB3
    Radeon 5770 Asus 1GB 2xDVI&HDMI&DP (PCI-E) CuCore
    Kingston DDR3 2x 2GB 1333/1600MHz CL9/8
    Seagate 1 TB Barracuda 7200.12(32MB,Serial ATA II)
    LG SuperMulti DVD+/-RW GH22NS50 (SerialATA)
    Obudowa CoolerMaster Elite Black

    No i został mi do wyboru zasilacz... nie wiem jakiej mocy będzie potrzebny, czy 500W wystarczy? No i jakiej marki wybrać, OCZ, Chifteca, Tagana? Ew jakie zmiany w konfiguracji mozna by wprowadzić. Mam na samą jednostkę do wydania ~3000zł

    proszę o porady
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. janu

    janu Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  4. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    ja mam troszkę słabszy sprzęt (dysk mniejszy i karta 512) i używam zasilacza 550 Be Quiet, cichy dobry zasilacz, od ponad 2 lat nie mam z nim żadnych problemów, dodam że przez ponad połowę swojej pracy z tym sprzętem, zasilacz obciążałem netem bezprzewodowym ;p
     
  5. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    OCZ Fatal1ty 550W spokojnie wystarczy. Sam mam Core i7 920, GTX 280, 6gb Ramu Ddr3 i śmiga aż miło
     
  6. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Bierz gtx 460 zamiast hd5770, lepszy, a ta sama cena *sam mam hd5770*.
     
  7. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Zestaw uległ modyfikacjom:

    AMD Phenom II X4 965 Black Edit /3.4GHz, 125W, BOX, AM3/ 579zł
    Asus M4A89GTD PRO /AMD 890GX/ 435zł
    A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming 299zł
    Gigabyte Radeon HD5850 OC 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP 940zł
    OCZ ModXStream Pro 600W 285zł
    LG GH22LS50 SATA SecurDisc LightScribe (black) 99zł
    Cooler Master Elite 310 (Black/Blue) 139zł
    Seagate 1 TB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.12 210zł

    Razem: 2986zł

    6-rdzeniowego proca i tak do niczego nie wykorzystam. Wiec lepiej postawić na sprawdzoną 4-rdzeniówkę i do tego lepszą grafę.
     
  8. skrobi2

    skrobi2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    113
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie lepiej do tego zestawu dać GTX470?

    GIGABYTE GTX 470 GTX470 OVERCLOCK 1280MB DDR5 WAWA (1274997190) - Aukcje internetowe Allegro
     
  9. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    500W w zupelnosci Ci wystarczy. Radeony bardzo ladnie chodza, a seria 58xx ma smiesznie niski pobor pradu. Sam mam HD5890, zasilacz 500W i mam az nadto "mocy".
    I nie daj sie wkrecic w argumenty biez GTX'a bo jest lepszy....
    Glosniejsze, grzeja sie, potrzebuja elektrowni zeby pracowac, i nie osiagaja wcale lepszych wynikow. A jak ktos uwaza ze GTX'y sa tansze, to niech sobie do ich ceny doliczy koszt zasilaczy ktore trzeba wpakowac do komputera zeby toto chodzilo jak nalezy, i chlodzenia zeby nie halasowalo jak 20to letni polonez.
     
Wczytywanie...

Poleć forum