1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakie kupić przejściówki aby podłączyć konsole do LCD przez DVI najlepszej firmy?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fanatyk22, Luty 19, 2011.

  1. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra mówię z góry jestem zielony a chcę Xboxa360 tylko dlatego że muszę zagrać w Halo!!! Chce nowego zapewne będe kupował w media i teraz pytanie? Chce Slimke 250 giga i teraz ma ona tą płytę Jasper? Dwa czy jest awaryjna? Czy są inne rodzaje Xbox360 slim 250 giga? I najważniejsze jak już otrzymam od was odpowiedzi na te pyt. i zdecyduje się na kupno to mam prośbę czy mógłby mi ktoś napisać jakie kable mam kupić aby połączyć ixsa z LCD Flatron Wide 19 Cali L194WT-SF. Chcę to podłączyć przez HDMI_DVI... Jakiej firmy kable są najlepsze i gdzie można dostać oryginalne?...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Spis płyt głównych xbox360 ( motherboard xbox360 )

    [​IMG]

    Nie nie ma innych rodzajów z dyskiem 250 GB, dostępne opcje to 4 GB lub 250 . Nie wiadomo jak są awaryjne, ponieważ mają za mało "przebiegu". 1 lepsze kable z allegro przy HDMI nie ma różnicy.
    Do moda, proszę cię dodaj gdzieś nazwy tych płyt głównych, bo już mnie to słabi któryś raz z kolei ktoś się o to pyta.
     
  4. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli z tej ciekawej tabelki wynika że Slimke można brać w ciemno :)... Oki teraż jeszcze do szczęścia pozostały mi odpowiedzi na pytania jakie przejściówki kupić? Chodzi mi o firmę...:)
     
  5. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Jakie masz złącze w monitorze? Jeżeli HDMI to obojętnie jaki kabel HDMI będzie dobry, jeżeli VGA/ DVI będziesz potrzebować kabla VGA z przejściówką do DVI,ceny od 10-100 zł na allegro. Najlepiej BigBen , ale ja mam za 40 zł z allegro i działa dobrze.
     
  6. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam w monitorze DVI chodzi o to że chciałbym aby do konsoli wchodził HDMI a do LCD DVI... Na VGA jest niby gorsza jakość od DVI? a do dzwięku to jakiś adapter z tego co widziałem na allegro to wszystkie są takie same po 40 zł wiec luz. Ale czy z obrazem to chyba lepiej DVI chyba że się myle i czy te HDMI-DVI na LCD Flatron Wide 19 Cali L194WT-SF działa bo nie którzy mówią że trzeba mieć jakieś w monitorze hdcpa? nie wiem o co biega z tym?...
     
  7. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    A że tak chcesz to ja ci niestety nie pomogę . Bo na temat kabli HDMI-DVI mam słabe pojęcie.
     
  8. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No dobra to powiedz mi jak ty masz przez VGA to jak to wygląda? Jest tak jak na TV czy gorzej ? Da się grać? Nie ma żadnych pasów plam rozmyć czy czegokolwiek?
     
  9. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zawsze vga będzie badziewna w porównaniu do hdmi ostatnio podpiełem to się za głowę złapałem. Ale jak ty nie widziałeś nigdy hd obrazu to sobie podłacz vga to wstrząsu nie będzie.
     
  10. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Nie narzekam ale wole grać na Full HD telewizorze 42 calowym.
     
  11. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No dobra to HDMI - DVI jest to prawie to samo cyfrowe i to cyfrowe więc lepsze powinno być od VGA? HD bojesieludzi widziałem na Sony KDL-46EX710 i odtwarzacz BLu Rey w Glasgow teraz jestem w Polsce mam zwykły komp chce tylko zagrać w Halo ja gram głównie na kompie i na jakiś wypasionych LCD kach po 24 cale tylko zawsze 19 cali to maks Black Ops nie wiem poco więcej jak wzrokiem tego ie ogarniesz bydlaka 46 cali dlamnie zadna zabawa na tym no moze jakas przygodówka, samochody ale FPS 19 cali!!!!
     
  12. kamykle

    kamykle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, przed chwila wlasnie odpisywalem na identyczny wontek, proste, ze sa przejsciowki, ja mam reraz podpietego do monitora laptopa, dekoder enki i xbox kablami hdmi, a dzekiem w laptopie, i w monitorze, a skoro, jedno wejscie mam w monitorze hdmi to kupowalem wczoraj przejsciowke z dvi na hdmi i obeaz byl wszedzie naraz, a dzwiek to jakie masz glosniki? jak 5 jeden, to kup 3 wtyczki alb 5 wejsc i koncowek dzekow, dzwiek wiadmo bedzie stereo, bo karty w laptopie wiekszej od 2.1 nie m chyba, ze zew, ale mi to nie przeszkadza:) I wszystko mi na raz hula, tylko jak wlaczam muzyke i gre to ktoros sciszam calkiem, bo bym oglupial heehe:) Ok 20-30zl w elektorniku albo komputerowym Cie to wyniesie, albo jeszcze rozdzielnik wejscie hdmi na 2 lub wiecejwyjsc hd... i rozdzielczosc mam w dekoderze 1080, a w moitorze 1920:) Jesli cos, nie bedziesz wiedzial to pisz, chetnie pomoge:) ... pozdrawiam
     
  13. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
  14. piotrek95pl

    piotrek95pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    na twoim miejscu nie zalowal bym kasy na kabel HDMI dobry kabel to podstawa , a pozatym mozesz go wykorzystac do podlaczenia np laptopa z TV a tu jakosc kabla ma znaczenie ( w końcu nie bez powodu sa kable za 5zl i 1000zl)
     
Wczytywanie...

Poleć forum