1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakie LT mam w konsoli

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez zadax, Listopad 2, 2013.

  1. zadax

    zadax Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    To mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś zrobię nie tak.
    Kilka miesięcy temu kupiłem używaną konsolę Slim.
    Konsola jest z sierpnia 2010r, napęd Lite-On DG-16D4S na chipie MXIC. Napęd był przerabiany (widoczne miejsce cięcia ścieżki i ponownego lutowania).
    Niestety nie wiem jaka jest przeróbka. Poprzedni właściciel twierdzi że też nie wie.
    Razem z konsolą dostałem kilka gier (kopie) które działają.
    Konsoli nie podłączałem do internetu. Poprzedni właściciel grał na Live.
    Kilka dni temu nagrałem gry Dance Central 2 i 3 (XGD2). Po włożeniu płyty z DC2 konsola się zaktualizowała i gra działa poprawnie. Po włożeniu płyty z DC3 również aktualizacja i gra działa.
    Nagrywam nagrywarką Lite-On iHAS 124 rev. E. Płyty Verbatim DVD+R DL.
    Przed wypaleniem ImgBurn, obraz przepuszczam przez ABGX oraz używam Burner Max.
    Wczoraj w ten sam sposób nagrałem Disneyland Adventures (XBG3) i pojawił się problem.
    Pojawia się na chwile czarny ekran i wraca do menu.
    Pomyślałem że może nie mam LT 3.0 tylko LT 2.0, więc nagrałem tę grę ponownie ale pod LT 2.0 (XBC).
    Niestety dalej ten sam problem.
    Nagrałem więc inną grę WWE 2K14 (XBG3) pod LT 2.0 i po włożeniu płyty wyskoczyła informacja, że "gra wymaga aktualizacji która nie została odnaleziona".
    Pobrałem więc aktualizację 16203 (wcześniej była 15574) i zaktualizowałem przy użyciu pendriv'a.
    Niestety efekt żaden. Disneyland Adventures i WWE 2K14 w dalszym ciągu nie działają - na chwile czarny ekran i powrót do menu.
    Dance central 2 i 3 działają bez problemu.
    Jeśli miałem LT 2.0 to aktualizacja powinna usunąć przeróbkę. Dlaczego więc Dance Central i inne gry XBG2 działają?
    A jeśli mam LT 3.0 to dlaczego gry XBG3 nie działają?
    Albo ja czegoś nie rozumiem, albo coś jest nie tak.
    Proszę o pomoc, bo już kilka płyt zużyłem bezskutecznie i w dalszym ciągu nie wiem o co chodzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Skoro xgd3 Ci nie działają nagrane z topologydata pod lt2.0 i lt3.0 to masz lt1.91

    Jak chcesz pograć w nowsze tytułu, trzeba zrobić aktualizacje LT

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
     
  4. zadax

    zadax Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy aktualizacja nie powinna przypadkiem usunąć przeróbki poniżej LT 3.0?
    Jeśli miałem LT 1.91 jak twierdzisz to po aktualizacjo powinna zniknąć.
    Dlaczego więc kopie nadal działają?
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Bo miałeś dash 15574, jakbyś miał 146xx (przed aktualizacją) to by usunelo jakbys zaaktualizował dash :)

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
     
  6. zadax

    zadax Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem, dziękuję za info.
    W takim razie biorę się za aktualizacje LT.
    O efektach poinformuję :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum