1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakie macie opóźnienie MS ?

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez Famous, Październik 30, 2016.

  1. mac_abra

    mac_abra Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    362
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Hornšperk
    Akurat w BF można sobie włączyć opcje monitorowania sieci podczas rozgrywki to będziesz wiedział jakie masz wartości
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    863
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Porty mam odblokowane tak mnie się wydaje przynajmniej.. coś musieli oni zablokować

    Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
     
  4. włatca_trawnikuf

    włatca_trawnikuf Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2016
    Posty:
    287
    Polubienia:
    331
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Witaj w krainie gdzie Syryjczyk ginie
    Mi pokazuje różnie od 20 ms do 500 ms ale się tym nie przejmuje bo to nie jest wiarygodne.
    Xboxa mam podłączonego Ethernetem i na speedtest mam ping max 20ms także nie wierzę w obliczenia microsoftu

    Wysłano z mojego WC przy użyciu maszyny do szycia.
    [​IMG]
     
  5. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    863
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Nie no Panowie.. poddaje się jutro postawie ultimatum vectrze bo to nie jest normalne.. nie da się otworzyć tego NAT'u, moje stare ustawienia routera nie pomagają ;/ czyli to oni coś u siebie musieli spieprzyć
     
  6. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    869
    Polubienia:
    506
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Stary, jeżeli Nat masz umiarkowany to wszystko powinno chodzić, samo otwieranie to sztuka dla sztuki. Spieprzyc nic nie można, zmienili Ci modem. Ustawienia modemu stoja na CMTS-ie, wymiana modemu wiaże sie z dopisaniem nowego do CMTS-a dokładnie z takim samym plikiem konfiguracyjnym jak miał stary modem. Konfig przypisany jest do klienta a nie do modemu i z automatu po wymianie pobierany na czysty modem. Próbować możesz, byle by Ci nieuzasadnionego wezwania nie wpier..... :hilarious:, ja bym tak zrobił :)
     
  7. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    863
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Zadzwoniłem, opieprzyłem, załatwiłem ;)[​IMG]

    Dodam że w samym bf1 w trybie dominacja ping wynosi 50 +/- ale jeszcze będę testował na innych serwerach

    Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
     
    Ostatnia edycja: Listopad 1, 2016
  8. Shifty Bogus

    Shifty Bogus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Niesprawdzalem u siebie jak z tym pingiem ale bede musial to zrobic bo tez mam czasem takie wrazenie ze cos jest nie tak. A przy okazji mam pytanie jak u was z płynnością mam na mysli FPS u mnie jak zaczynam grac jest OK ale po okolo 30 min zaczyna sie przycinac a jak burza sie zacznie to juz calkiem tragedia. Niewyrabia ta konsola moze cos z tym zrobia? Na PS4 takiego problemu chyba niema.
     
  9. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    863
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Eh dziś NAT znów jest umiarkowany.. widzę że trzeba zmienić dostawcę internetu w trybie natychmiastowym

    Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
     
  10. Iktorno

    Iktorno Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam tego samego dostawcę, tą samą prędkość i u mnie ping jest w porządku.
    Jedyna różnica jest taka, że ja wziąłem sam modem z vectry a router mam swój, od 3 lat korzystam i nie mam żadnych problemów
     
  11. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    869
    Polubienia:
    506
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Bo to jest najrozsądniejsze, stawiasz modem w bridge i wszystkie porty otwierasz na routerze.
    Ja naprawdę nie rozumiem co Ci przeszkadza nat umiarkowany, w domu mam neozdradę i router Lte od plusa, na obu umiarkowany i wszystko hula elegancko.
    Co do przyczyny problemu z pierwszego posta, jaki masz input lag na tv? Może masz zespół do kitu i jesteś otagowany, stąd jesteś widoczny dla przeciwnika
     
    Ostatnia edycja: Listopad 2, 2016
  12. mac_abra

    mac_abra Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    362
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Hornšperk
    @p_bladek@p_bladek piszesz że jesteś w posiadaniu Lte z plusa jak u Ciebie się sprawa ma z parametrami , daleka odległość od bts'a i jaki masz sprzęt ? Ja się dałem namówić na zestaw odu-idu i to był chyba błąd...
     
  13. lordrayden

    lordrayden Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    132
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dołączam sie do pytania. Jaki NAT, jaki Down, jaki Up? Będę wdzięczny
     
  14. Kendzi76

    Kendzi76 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2014
    Posty:
    743
    Polubienia:
    431
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    UPC 30mb na kablu opoznienie 20ms
     
  15. FLEX Jastrzebie

    FLEX Jastrzebie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2014
    Posty:
    150
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    W ustawieniach sieci na xboxie ci pokazuje ping 20ms? Ciekawe

    Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
     
  16. mac_abra

    mac_abra Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    362
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Hornšperk
    Jc to moje lte plus z zestawem oduidu nat umiarkowany chociaż dziwne jest to że po resecie routera przy pierwszym połączeniu pokazuje otwarty. Parametry na konsoli opóźnienie 200/220ms up 50/60 down 30/40.
     
  17. FLEX Jastrzebie

    FLEX Jastrzebie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2014
    Posty:
    150
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak ten ping w grze sprawdzic? Gdzie mam tego analoga nacisnac?

    Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
     
  18. Shifty Bogus

    Shifty Bogus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    to jak z tą płynnością u was czy tylko ja tak mam
     
  19. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1495
    Polubienia:
    366
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Wchodzimy na jakiś serwer naciskamy pauze i wchodzimy w opcje i tam naduszamy analog
     
  20. FLEX Jastrzebie

    FLEX Jastrzebie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2014
    Posty:
    150
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Daj screena jak to wyglada albo filmik

    Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
     
  21. Kyron

    Kyron Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    402
    Polubienia:
    213
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    B1 10-cio godzinna wersja 60 ms, straty zero , TF2 +-65 ms w grze choć jak się łączy z Europą Zachodnią to 36 ms do Belgii. Każdy X1 w Polsce chyba pokazuje ping 180 ms do USA. NAT otwarty ale w CoD BO3 zawsze ograniczony ale już od dziś olewam tą grę.Za to opóźnie nie co widzę na killcamach musiałbym kogoś powiesić. Duuużo lepiej idzie mi w TF2.
     
Wczytywanie...

Poleć forum