1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakie macie opóźnienie MS ?

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez Famous, Październik 30, 2016.

  1. omgnpon

    omgnpon Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak jak Maczos napisal ze test jest robiony do MS USA i dlatego taki wysoki ping ja mam 180+ a lacze to 30/5 swiatlowod i borykam sie od jakiegos czasu z problemem spadu lacza i ping skacze do 220+ i jeszcze do tego utraty pakietow. Lecz dziwne to jest bo to sie tylko dzieje w godzinach 19-23 WTF? rozmawialem z ISP wszystko ok na PC ping 9 do Holandii ok 35. Gram w Bf1 jak jest oki to ping pokazuje mi ok50 a kak nadchodzi 19 wskakuje na 100+ nastepnie jest tak do 23 a pozniej jest oki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. omgnpon

    omgnpon Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Otworz port 3475 TCP jak dobrze pamietam COD BO3
     
    Kyron lubi to.
  4. Kyron

    Kyron Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    385
    Polubienia:
    211
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak dobry człowiek,u jak to się robi ? Dziś wilija , pewnie nie zdążę . Szach-mat ateiści :)
     
  5. ArturM05Pl

    ArturM05Pl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2014
    Posty:
    236
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gdańsk
    W menu mam 200+ Ping a w grach siege ok 50 w bf 60-80. Tak to wyglada u mnie. Łącze 250 od upc pobieranie gier przed aktualizacja 50-70 Mb/s. I jak kolega wyżej w podobnych godzinach w bf utrata pakietów. Obstawiam duży ruch na serwerach.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  6. Panzer Llama

    Panzer Llama Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    32
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Legionowo
    Ping 50-100 jest normalny do europejskich serwerów gier które często sa w datacenters gdzieś w EU. Pingi rzędu 5-20 ze speedtestów najczęściej uzyskiwane są z serwerów leżących niedaleko. Odnośnie NAT to nigdy nie uzyskasz "prawdziwego" otwartego NAT bez publicznego numeru IP. To że czasami pokazuje Ci się otwarty oznacza tylko tyle że podczas drugiej próby sprawdzania połączenia upnp odblokowało Ci porty do serwera testowego MS - dla całego internetu masz dalej co najwyżej NAT umiarkowany (innymi słowy informacja jest myląca bo NAT jest chwilowo otwarty tylko do serwera testowego).

    Przeprowadzając test 1-szy raz zapytanie jest inicjowane ze strony konsoli i wysyłane do konkretnego serwera MS który odpowiada prośbą o odblokowanie portów co zwykle działa jeżeli router jest prawidłowo skonfigurowany (dlatego np robiąc test pierwszy raz często NAT jest restricted a po włączeniu konsoli ponownie po krótkiej chwili i przeprowadzeniu ponownego testu NAT staje się otwarty - ale tylko do tego konkretnego serwera testowego).

    Natomiast prawdziwy NAT otwarty oznacza możliwość inicjowania połączenia ze strony klienta (czyli z innej konsoli) - w takim wypadku nie mając publicznego adresu ip nasz router nie otrzymuje informacji pozwalającej mu odblokować odpowiednie porty (providerzy wycinają w takim wypadku ruch przychodzący do nas na niestandardowych portach).

    Są więc 2 opcje na otwarty NAT - publiczny statyczny lub dynamiczny adres IP lub tunel VPN (opisane w innym moim poście na tym forum kilka mies temu).

    Informacje uzyskałem na podstawie doświadczeń, eksperymentów i rozmów z dostawcami internetu.

    p.s. - oczywiście jeżeli masz publiczy ip to wszystko powinno działać - w takim wypadku problem leży w konfiguracji routera - ja osobiście zamiast upnp używam opcji przypisywania stałego konkretnego ip lokalnego dla konsoli i mam ustawione forwardowanie na nią konkretnych portów.
     
Wczytywanie...

Poleć forum