1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakie piliki wgrać na Konsolę

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wojtusw4, Marzec 1, 2014.

  1. wojtusw4

    wojtusw4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam przeszukałem już kilka poradników i nadal nie potrafię sobie poradzić z nową przeróbką konsoli i wgrywaniem na nią gier. Kiedyś jak miałem Lt 2,5 gry zgrywałem bez problemu, ale przyszło zmienić na Lt 3,0 przeróbka już pod RGH czy jakoś tak.
    Otóż pobrałem sobie GTA V oraz Resident.Evil.Revelations. Po rozpakowaniu paczki mam tam tylko pliki
    $SystemUpdate
    VIDEO_TS
    AUDIO_TS
    default.XEX

    Pytanie co mam wrzucić na pendrive żeby mi to na xboxa poszło, bo w komisie wgrali mi od razu 4 gry, gdzie jak patrzę jest tam masę innych plików jeszcze zgranych na dysk konsoli, a u mnie po rozpakowaniu gry są tylko te 4.
    Czy te pliki muszę jeszcze jakoś rozpakować/konwertować ? Jeśli ktoś by mi mógł podesłać link bądź napisać krok po kroku jak to mam zrobić był bym wdzięczny bo spędziłem już trochę czasu nad konsolą i nadal nic nie zainstalowałem :D

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    JTAG i RGH Poradnik użytkownika v1.8.
    Patrz w dziale RGH
     
  4. wojtusw4

    wojtusw4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Patrzyłem tam wcześniej i teraz i nic mi to nie daje.. próbowałem już na różne sposoby a jedyne co mi dał ten poradnik to, to że gry które zostały wgrane w serwisie zniknęły mi z archiwum gier na konsoli i musze uruchamiać tak jak bym chciał zgrać od nowa..
    może mi ktoś chociaż powiedzieć jakie piliki powinny być po pobraniu gry z internetu ? bo pobrałem już 5 i w kazdej jest tylko to co podałem w pierwszym poście.
     
  5. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    921
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Opornie to czytasz, uzyj np exiso i wypakuj obraz

    Wysłane z mojego ST26i
     
  6. wojtusw4

    wojtusw4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale w żadnej grze pobranej nie mam obrazu .iso, mam tylko to co podałem. Nawet po rozpakowaniu a w Exiso mam podać lokalizacje iso
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Z czego wypakowales i otrzymales te foldery sys update, audio i video ?

    Wysłane z tapatalka
     
  8. wojtusw4

    wojtusw4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc pobrałem grę z tnt *******, pobrał się taki plik
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1895c5863b1a6fd9.html

    Który po rozpakowaniu ma w sobie tylko to.
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec3c9bc2083f0254.html

    I w sumie każdą grę co pobrałem ma tak samo, ale jak wrzucam to na konsolę przez FM -> na Hdd1 tam gdzie mam resztę gier co mi zainstalowali w serwisie, później wchodzę w plik .xex i wyrzuca mi czarne tło i powraca do głównego menu. Później czasem pokazuje mi zakładkę w Xbox 360 Games, ale też nie da się gry uruchomić bo wychodzi czarne tło i tyle.
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    WinZIP'em to wypakowujesz >> ?? Powinno wypakować obraz .ISO
     
  10. wojtusw4

    wojtusw4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak byk masz ISO przecież .. nie widzisz ?? to iso załaduj w eXiso i wyciągnij folder content.

    [​IMG]
     
  12. wojtusw4

    wojtusw4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie da się wypakować jeszcze tego: complex-gtav.disc1
     
    1 osoba to lubi.
  14. wojtusw4

    wojtusw4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    921
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    najlepiej, najprościej, najszybciej pobierz jeszcze raz obraz gta v z neta
     
  16. wojtusw4

    wojtusw4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko że już pobrałem dwa razy z tnttorrent i oba są tak samo zrobione :/ mimo że od różnych użytkowników a to zjamuje prawie 16gb więc trochę się pobiera. Chyba że znacie strony gdzie samo .iso idzie pobrać ?

    Dodam tylko że nie samo GTA V tak mi się pobrało a jeszcze 4 inne gry.. :concern:
     
  17. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Te foldery i pliki to podgląd zawartości obrazu .iso w unpakerach.

    Wypakuj to w Xbox Backup Creator i będzie ok.

    POBIERZ XBC

    1. Pobierz, wypakuj i uruchom Xbox Backup Creator
    2. Kliknij: Image tools > Image Browser
    3. Kliknij: File > Open Image File i wskaż obraz iso
    4. Gdy wybierzesz ISO, w lewym panelu zobaczysz grę
    5. Wybierasz co wypakować - PPM / EXTRACT
    6. Wybierz miejsce do wypakowania
    7. Done :D
     
    1 osoba to lubi.
  18. wojtusw4

    wojtusw4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum