1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakie plomby gwarancyjne

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Kamas, Czerwiec 27, 2009.

  1. Kamas

    Kamas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łaskarzew
    Witam,
    Niestety Rrod dopadł i mnie. Chce wysłać konsole do MS, problem w tym, że nie mam plomby gwarancyjnej. Zamówiłem na allegro plombę papierową, ale ktoś mi powiedział że potrzebna jest jeszcze jedna i tu moje pytanie - jaka?
    Dodam, że mój napęd to benq wiec raczej na nim nie ma.

    Z góry dzięki za odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bartek_k4

    Bartek_k4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Z tego co widzę to nie masz przerobionej konsoli.Więc nie było w niej grzebane-plomby powinny być na swoich miejscach.Napisz jeżeli się mylę.
     
  4. Kamas

    Kamas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łaskarzew
    Informacja w profilu jest nie aktualna. Zapomniałem zmienić, mam iextreme 1.4. Czyli plomby zerwane...
     
  5. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    to nieumiejętnie były ściągane plomby - ja mam przerabianą - a plomby były odklejane i przyklejane spowrotem - nie do poznania ;P
     
  6. ThogPL

    ThogPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zgierz
    Druga pląba znajduje się na napędzie ;]
     
  7. Kamas

    Kamas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łaskarzew
    Ale na benq też jest?
    Aha i jeśli data produkcji to 24 stycznia 2008 to miałem plombę srebrną, czy papierową? a może obydwie?
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    papierowe wprowadzaono po liteonkach
     
  9. Kamas

    Kamas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łaskarzew
    Ryzykować i słać z papierową? Był ktoś w podobnej sytuacji?
     
  10. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Kamas: Jeśli kupując konsole miałeś srebrną plombe to musisz takową kupić. Możesz zaryzykować i wysłać z papierową, ale wtedy MS może wysłać ci spowrotem konsole (nienaprawioną) i do tego jeszcze z rachunkiem za kuriera.

    microsoft się wycwanił i zaczął dawać papierowe plomby :D jak ją zdejmiesz suszarką to potem się już kijowo klei do konsoli... a jak bez suszarki to ją porwiesz. Ja konsole w styczniu dałem na gwarancje MS i jak mi konsolka wróciła to z taką plombą ;p co do plomb na napędzie to ta srebrna (co jest do napędu i konsoli przyklejona) sie odkleja i przykleja bez żadnych problemów i bez suszarki, wystarczy umiejętnie ją odrywać, jeśli masz lite-on,a to jeszcze jedna plomba znajduje się na spodzie napędu, jest ona okrągła i papierowa. I aby sflaschować lite-on'a trzeba ją przerwać.
     
  11. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Na twoim klocku powinna byc srebrna a na benq papierowa taka sama jak na litku.
    Raczej numer z papierowa nie przejdzie ja bym nie ryzykowal zalatw lepiej srebrna.
     
Wczytywanie...

Poleć forum