1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakie płyty do wypalania

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez chojek, Marzec 24, 2011.

  1. chojek

    chojek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,

    Ostatnio mam spore kłopoty z wypalaniem obrazów. Używam płyt esperenza i wypalam imgburnem z prędkością 4x i weryfikacją danych po wypaleniu. Nigdy nie miałem problemów z odczytami tych płyt przez konsole ale po ostatniej serii 6 zepsutych płyt postanowiłem sprawdzić czy coś jest nie tak. Komp wypala płytę bez najmniejszych problemów następnie konsola czasem łapie za 3 razem , a czasem w ogóle i chodzi tu generalnie o crysis 2 bo z żadną inną grą takich jaj nie miałem. Kuriozalne już jest to ,że po odczycie płyty wrzucilem grę na dysk twardy konsoli bez problemów ,a następnie od tamtej pory może raz na 20 prób napęd odczytał płytę. Nadmienię ,że z poprzednimi płytami które raz konsola złapała nie ma kłopotów. Czy ktoś miał podobne doświadczenia i jak myślicie czy to płyty kijowe i warto zainwestować w coś lepszego??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    Ja odkąd mam flash, to wypalam na Verbach i wszystko śmiga jak najlepiej. Ale kumple też czasami wypalają na innych i im chodzi. Ja tam wole wydać te 2 zł więcej i mieć "pewność". :)
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ja z wlasnych doświadczeń wiem że różnica w płytach jest nie duża....najważniejsza jest nagrywarka....nagrywam na płytch za 1.80 zł.....wypaliłem ze 100 i wszystkie śmigaja.......
     
  5. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Dokladnie dobra nagrywara i niezajechany naped w konsoli. Plyty sa na drugim planie
     
  6. chojek

    chojek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zgodze się ,że nagrywarka to podstawa ale po weryfikacji danych jest ok a w konsoli już nie odczytuje czy możliwe ,że napęd się zjechał? Dodam ,że dotyczy to Crysisa 2 , wcześniejsze niewypały zmniejszyłem prędkość nagrywania i poszło
     
  7. wojtuśface

    wojtuśface Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja nagrywam na płytach za 2 zł (emtec porządne płyty) każda działa prawidłowo,nie opłaca się wydawać 5-10 zł za jakiegoś verbatima jeżeli masz dysk. Spróbuj nagrywać z zalecaną prędkością 2,4. Jeżeli twoja nagrywarka nie umożliwia nagrywania z taką prędkością to polecam napęd Lite-on za jakieś 100 zł ;) .
     
  8. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja nagrywam na płytach za 1,30 TITANUm i działają nawet na zjechanym laserze. Nagrywarka e laptopie LG gsa-t30n i każda płyta działa. Za to ona emteców nie łyka za bardzo. Wypalam z prędkością 4x.
     
Wczytywanie...

Poleć forum