1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakie ustawienia grafiki?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Maikeru666, Luty 22, 2014.

  1. Maikeru666

    Maikeru666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Witam!

    Posiadam konsole Xbox 360 slim oraz telewizor Sony Bravia 32' 100Hz. Stąd moje pytanie...jakie ustawienia grafiki byłyby najlepsze? Oczywiście podłączona kablem HDMI.

    @Nie przesadzaj z wykrzyknikami.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jakiej grafiki? chodzi o rozdzielczosc czy jak? bo konsola to nie PC tutaj sie nie ustawia detali itp
     
  4. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Ale gdzie, na TV czy na konsoli?

    Jeżeli na konsoli to ustawisz tylko rozdzielczość. Oczywiście na 1080p
     
    1 osoba to lubi.
  5. Maikeru666

    Maikeru666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Ogólnie w ustawieniach konsoli oraz telewizora...chodzi o rozdzielczość żeby była jak najlepsza jakoś obrazu podczas grania, chyba że w grach też trzeba ustawić odpowiednią
     
  6. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli chodzi o telewizor to sam dostosowuje się pod konsole natomiast w ustawieniach X360 ustawiasz tak jak poprzednik powiedział na 1080p. :)

    Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  7. Maikeru666

    Maikeru666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    A co do kabla HDMI to wszystkie w przedziale 20-100 zł niczym sie nie różnią? Każdy będzie tak samo przekazywał sygnał?
     
  8. Mkbewe

    Mkbewe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    66
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    Niektóre są ładniejsze od innych, ale działają tak samo. Chyba, że ma być to jakiś długi kabel, wtedy jest sens dopłacić.
     
  9. Maikeru666

    Maikeru666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Mój kabel ma 1,5 m i to jest jakiś zwykły za 40 zł. Może być czy lepiej dopłacić?
     
  10. Mkbewe

    Mkbewe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    66
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    Nie ma potrzeby kupować droższego. Nawet jakbyś miał kabel za 15zł to i tak byś nie zobaczył różnicy. Jak byś potrzebował kabla 10-20m to wtedy jest sens poszukać czegoś lepszego.
     
  11. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dokładnie, przy obrazie cyfrowym jakość kabla nie odgrywa aż tak dużego znaczenia jak przy sygnale analogowym.

    Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
     
  12. Maikeru666

    Maikeru666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Czemu nie mogę ustawić rozdzielczości 1080p? Mogę tylko 1080i
     
  13. Maikeru666

    Maikeru666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Jeszcze dziś odpaliłem Far Cry'a 3 i mam jedne wielkie piksele. O co chodzi?
     
  14. izzyxx4

    izzyxx4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    Ja tam mam 720p przy połączeniu vga.
     
  15. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Tzn. że nie masz telewizora w full hd tylko w hd
     
  16. Maikeru666

    Maikeru666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    To jaka rozdzielczość będzie najlepsza? Obecnie mam na 720p.
     
  17. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    HD Ready - 720p
    Full HD - 1080p/1080i

    Wysłane Galaktyczną mocą Asa II/Sent by Galatic power of Ace II
     
  18. Maikeru666

    Maikeru666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Mam do wyboru 1080i oraz 720p. Która lepsza?
     
  19. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Jak twój TV jest Full HD to zaznacz 1080i

    Wysłane Galaktyczną mocą Asa II/Sent by Galatic power of Ace II
     
  20. saju1906

    saju1906 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sosnowiec
    Stary zobacz sobie jedną i drugą opcję, nic tym nie zepsujesz a efekt jest zupełnie inny jeżeli nie wiesz co posiada w środku twój tv to sprawdzaj.
     
Wczytywanie...

Poleć forum