1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jakie zastosowac okablowanie???

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fric121, Styczeń 25, 2011.

  1. fric121

    fric121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czesc
    kupilem sobie ostatnio toshibe 40kv700b i chcial bym podlaczyc do niego mojego xbox-a 360 niestety posiadam stara wersje core czyli bez wyjscia hdmi.
    pytanko moje jest nastepujace mianowicie: jakie najlepiej kable i ustawienia zastosowac zeby wycisnac z mojego staruszka wszystko co najlepsze.
    za pomoc z gory dziekuje
    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    component. najlepsza opcja jak nie masz HDMI.
     
  4. fric121

    fric121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a czy mogl bym prosic o jakiegos linka do tego kabla-nie bardzo sie orientuje w temacie i niewiem jak on wyglada a niechce kupic jakiegos bubla ktory do niczego mi sie nie przyda
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    [​IMG]

    trzy pierwsze wtyczki od lewej to komponent RGB (RED GREEN BLUE) następne biała i czerwona to dźwięk stereo, żółta to video.
     
  6. fric121

    fric121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok. dziekuje za tak szybka odpowiedz :) i za zamieszczenie foty . jutro go sobie kupie bo teraz to nie widac zadnej roznicy pomiedzy normalnym tv a tym co mam w tej chwili
    pozdrawiam
     
  7. Danioh

    Danioh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bielsko
    Sam kabel nie wystarczy musisz mieć dobry telewizor ja bym się jeszcze radził ci zastanowić czy do monitora nie podłończyć jak masz dobry w tedy kabel VGA (koszt 25zł)
     
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    chłopie widziałeś 40 calowy monitor? kolega ma TV a nie monitor. czytaj trochę zanim coś napiszesz a nie bezmyślnie nabijasz posty.
     
  9. fric121

    fric121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam tv toshiba 40kv700b full hd - na lepszy nie bylo mie stac hehe
     
  10. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Takim VGA za 25zł to może sobie podłączyć prowizorycznie jak masz w tv wejście D-Sub ( tzw. monitorowe ) to możesz kupić kabel VGA polecam BigBen albo M$ odradzam podróbek na allegro jakoś jest gorsza up zobacz sobie jak wygląda na BigBen albo M$ i zobaczysz różnice VGA obsługuję fullhd + wyjście chincze na głośniki albo amplituner
    Tak wygląda BigBen http://www.google.pl/imgres?imgurl=...ge=1&ndsp=44&ved=1t:429,r:18,s:0&tx=41&ty=108 . Jest tam kilka zdjęć dlatego podałem link
     
  11. fric121

    fric121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety posiadam tylko tv i konsole brak amplitunera czy jakiegos innego zestawu do dzwieku dlatego zastosuje rozwiazanie od Dragon_2009 ale dziekuje za dobra rade
     
  12. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    tylko po co do TV podłączć X'a przez VGA? to nie monitor i nie te rozdzielczości.
     
  13. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    VGA ma mnóstwo rozdzielczości , zrobić ci zdjęcie wystarczy ok 3minuty i dopasujesz do każdego rozmiaru ale jak nie ma żadnego sprzętu grającego to VGA raczej nie będzie potrzebne w sumie component też ma osobne wejście na dźwięk tylko za krótkie kable jeszcze nie sprawdzałem VGA vs Component na fullhd wybierz co chcesz ( w ogóle nie wiem czy component obsługuje fullhd bo VGA na pewno )
     
  14. fric121

    fric121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dragon_2009-dzieki smiga jak ta lala pozdrawiam i dzieki za pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum