1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakiedo neta macie ??

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Diablomati, Listopad 24, 2008.

  1. Diablomati

    Diablomati Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rajcza
    Witam mam zamiar zmienic neta aktualnie mam 512 i powiem szczerze ze na XLIVE Słabo mi to myka wiec dlatego pytam czy macie neo.. czy moze netie bądź UPC jesli ktos ma to czy te firmy są godne zaufania neo jes drozsza ale sprawdzona a czy UPC czy netia też sa ?? No i jeszcze jaki transwer myslalem nad 2 gb a wy jakie macie i jak sie gra na xlive ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Odp: Jakiedo neta macie ??

    Taa 2Gb ;] chyba 2Mbit ( to nie są 2MBajty ). 2Mb w zupełności starczy, jeszcze żeby ping był dobry. Ja dla przykładu miałem zwykły net 2Mb i nie było dobrze ( pingi na poziomie 40-80ms ) dopóki nie przeszedłem na światłowód telia-sonera ( 4Mb, pingi max na poziomie 6-8ms ). Poza tym również liczy się bardzo upload, teraz mam go na poziomie 2-3Mb i jest spoko, nie wiem jak na mniejszym.
     
  4. przemek_gruby

    przemek_gruby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Odp: Jakiedo neta macie ??

    Ja mam 1mb w multimedii i też nie narzekam... na XLive
     
  5. raforza

    raforza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Jakiedo neta macie ??

    Ja mam 2 Mbit DSL podzielone na 13 osób w zależnosci od tego ile aktualnie osób jest w sieci i jak korzysta z netu (sieć blokowa) i śmiga wyśmienicie :). Co DSL to DSL ;)
     
  6. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    Odp: Jakiedo neta macie ??

    ja mam 1mb DL i 256kb UP i hula.
     
  7. jakub1989

    jakub1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2007
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1 MB z neti i wszystko smiga jak trzeba.
     
  8. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    6 Mb Z NETII :)
     
  9. xoxide

    xoxide Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja posiadam łącze D: 6MB U:3MB - w technologi światłowodowej! Bardzo ładnie śmiga tylko ten limit 160 Gb:(
     
  10. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    6Mbit/3Mbit, światłowód, MULTIMO, ping 6 do 120
     
  11. Pabis

    Pabis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pisz
    ja mam 256 Neo i nie mam lagow wiec po co takie cuda :p
     
  12. marqs75

    marqs75 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z balkonu
    jakiego neta macie?

    BT 7mb dosc przyzwoity
     
  13. banan47

    banan47 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam radiówke na częstotliwości 5GHz i 10mb/10mb śmiga wyśmienicie ;)
     
  14. damianwroc

    damianwroc Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    365
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Od jakiegoś czasu mam modem IPlusa..i tu gdzie mieszkam łapie mi EDGE ( 256KB ) żal...
     
  15. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    ja mam Irlandzki Eircom 3 MB (w planach mam upgrade na 7 MB jak kolega z Anglii kilka postów wyżej) Wszystko ok net śmiga, gdyby tylko nie ten limit download-u 30 Gb ale tu wszędzie są limity oprócz sieci kablowych (UPC)
     
  16. BabyBoy

    BabyBoy V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2008
    Posty:
    505
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cleveland
    2MB ale za dwa tygodnie przedłużam umowę to będzie 5MB,mało ale tanio ;)
     
  17. Golas666

    Golas666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wroc-love
  18. emstar3000

    emstar3000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale barwne wypowiedzi. U każdego DSL śmigać będzie innaczej bo to zależy od wielu czynników takich jak przede wszystkim odległość od DSLAM`u. Jakość lini , szumy itp. Przez kablówkę typu UPC, Vectra itp ping zawsze będzie mniejszy niż na DSL co na pewno przełoży się na lepsze funkcjonowanie XBL. W dsl im szybciej tym, niezależnie od lini, ping będzie trochę gorszy.

    Ja np. mam 6mb w Multimo podzielone na 4 kumpli (3 i ja) i przy normalnych ustawieniach śmiga po 730 - 750 KB/s. Multimo jako jedne z niewielu pozwala wybrać opcje "fastpath" czyli obniżenie pingu do nawet 10 - 13 ms w moim przypadku ! Ale jak zwykle jest ale: modem synchronizuje się niżej, u mnie na 5mb i czasem się rozłączał co sprawiło że trzebabyło wrócić do wczesniejszych ustawień i 44ms pingu, chociaż w mojej okolicy to i tak cud że działa to w miarę stabilnie.

    Co do kolegów ze światlowodami: moglibyście napisać na jakiej zasadzie są to światłowody ? Fiber To Home (FTH) czy Fiber To Building (FTB) ? Dziwne że tak mało tych mb (jeśli dobrze zrozumiałem chodzi o Irlandię i GB). Np. we Francji gdzie mieszka mój brat za 30 euro free.fr daje Fiber,TV,Telefon z DL 100mb/s i up 50mb/s bez jakichkolwiek limitów.

    WiFi - jak dla mnie dobre, ale do czytania pudelka i sprawdzania poczty. Kabel, Kabel i tylko kabel. WiMaX to dalej nie to bo też testowałem i pingami to nie powala...
     
  19. Pavvel

    Pavvel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. LUbek

    LUbek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
  21. G3r

    G3r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    2mb / 3mb w nocy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum