1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakiego xboxa 360 kupić? Który będzie pasował do moich wymagań?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Oski91, Lipiec 4, 2010.

  1. Oski91

    Oski91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich!
    Od pewnego czasu nosze sie z zamiarem kupienia xboxa 360 a to z racji tego ze moj komp jest po prostu za stary na nowe gry. mam juz dosc grania w starocie i chce wreszcie jako gracz odetchnac pełną piersią i zaczac przygode w pelni z nextgenowymi tytułami. zamierzam grac na monitorze LCD 17" fujitsu siemensa w rozdzielczosci 1280x1024 i glosnikach komputerowych creative 2.1 a 1 pad mi wystarczy bo jestem jedynakiem :p nie zamierzam instalowac 100 gier na raz na ixa ale z 3-4 tutyły co najwyzej i teraz rodzi sie kilka pytań
    #1 --> Ktora wersja xboxa 360 jest najbardziej do mnie dopasowana
    #2 --> ile ta wersja powinna kosztować (chce kupic nowego xboxa - uzywki odpadaja)?
    #3 --> wiem ze trzeba dodatkowe kable zeby podlaczyc do ixa monitor i glosniki komputerowe jakie to kable i ile kosztują?
    #4 --> jak wygladaja gry ich obraz i co wazne LITERY w grach i menusach na monitorze lcd 17" 1280x1024? czy xboix w ogole moze chodzic w takiej rozdzialce?
    #5 --> jak cos mi jeszcze wpadnie to glowy to sie dopytam:)
    -------------------------------------------------------------
    CHYBA SIE NAWRÓCIŁEM I CHCE BYĆ UCZCIWYM GRACZEM ! Tak więc moje pytanie jest takie:
    Jakie są koszty miesieczne grania na multi w xbox LIVE! ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. stasiek1995

    stasiek1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pisarzowa
    1. Najlepiej Arcade i żeby był to Jasper

    2. koło 600-700 zł +flash napędu za jakieś 50 zł np.: KONSOLA XBOX360 ARCADE JASPER 150W HDMI/SS ROBSON (1090966872) - Aukcje internetowe Allegro

    3. Dobry kabel VGA kosztuje około 50 zł np.:Kabel VGA HD AV Xbox360 VGA+AUDIO S/PDIF NOWY FV (1069740270) - Aukcje internetowe Allegro

    4.jak w punkcie 2. około 50 zł-80 zł (w zależności jaki masz napęd)

    5.Pewnie że może chodzić w 1280/1024 ;) Sam tak grałem ;) dobry kabel to grafa bardzo dobra ;)

    6. Jak coś pytaj ;D
     
  4. stasiek1995

    stasiek1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pisarzowa
    Jak pomogłem to walnij dziękuję ;)
     
  5. Kaspian777

    Kaspian777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gołdap
    Jak chcesz mieć najlepszą jakość obrazu to tylko kabel Microsoftu(VGA) albo BIGBEN, ten za 49zł jest badziewny...
     
  6. Marcin2024

    Marcin2024 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kobylin/Krotoszyn
    stasiek1995 co do drugiego to nowy arcade kosztuje już około 500zł :)
     
  7. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
  8. Oski91

    Oski91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co zrobić aby np. pendrive robił za dysk twardy na xboxa?
    Gry z plyty sie instaluje na dysk czy na dysku tylko stany gier sie zapisuje?
    Ile gra zajmuje po zainstalowaniu?
     
  9. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    Tak to pokaz gdzie tyle nowy kosztuje
     
  10. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
  12. chowuscod4

    chowuscod4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jaworzno
  13. bleub1

    bleub1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsolę podłączysz najtańszym kablem VGA z allegro - koszt to ok 10-20zł. Jakość obrazu jest naprawdę bardzo dobra.
     
  14. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    Vobis ok patrzyłem 549 zł w ceneo.pl ale rtv euro agd coś nie wierzę dajcie link .
     
  15. Kaspian777

    Kaspian777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gołdap
    Chyba żartujesz, jakość jest beznadziejna, lepiej już grać na CRT...
    Gdy podłączysz BIGBEN'em albo Oryg. MS to wtedy bd świetna jakość:)
     
  16. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Ej ale kolega chce najlepszą wersję konsoli czyli xbox 360 slim masz wi-fi dysk 250gb 5 portów usb lepsza technologia wykonania od jaspera zabezpieczenia przed przegrzaniem .
     
  17. patryk147369

    patryk147369 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ja mam pytanie jak sie tam zamawia na tym vobisie albo euro? przesyla im sie kase czy jest mozliwosc za pobraniem? :> i skad wiecie ze to napewno jasper? :D
     
  18. trykosz

    trykosz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    270
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    Jesteś śmieszny kolego. Nie ma absolutnie żadnej różnic między kablem za 20 zł, a kablem za 49,99 zł. Potwierdzasz jakieś bajeczki z czeluści internetu. Jedyna różnica to napis Microsoft i wszystko.
     
  19. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    To zakładasz na ich stronie konto . Klikasz zamów lub dodaj do koszyka . Oczywiście musisz podać dane swoje prawdziwe. Na allegro ci wysyłają list z kodem tam chyba nie ale nie wiem . I jak zamowisz to ci kurier przyjedzie . Da konsole ty mu dasz kasę za konsole plus koszt wysyłki przez pocztę ok. 40 zł może niewiem dokładnie. I tyle. Jaspery to produkowano od chyba września 2009 roku ale nie jestem pewien dowiedz sie dokładniej . Amen
     
  20. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    #1 --> Arcade w wersji Jasper lub Falcon ze zmienioną pastą + dysk minimum 60GB lub Elite 120GB
    #2 --> z 600zł + dysk ze 100 a jak Elite to około 800zł ze 120GB dyskiem.
    #3 --> KABEL VGA+AUDIO XBOX 360 GOLD OD ALSHOP (1090082805) - Aukcje internetowe Allegro 20zł + 10zł przesyłka = 30zł
    #4 --> od 50-100zł (zależy od napędu)
    #5 --> Ja gram na monitorze 22' z rozdzielczością 1680x1050 z odległości około 0.5 metra i jest zaje**sta grafika, napisy, wszystko widać.
    #6 --> Oke, czekam na pytanka ;)

    Pozdrawiam.
     
  21. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    roznicy nie ma przy kablu dvi i przesyle cyfrowym. vga to analog. wiec jakosc kabla ma znaczenie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum