1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakim kablem podłączyć konsolę?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Rainbowek, Marzec 24, 2012.

  1. Rainbowek

    Rainbowek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Który z tych kabli da najlepszą jakość obrazu?

    1.Euro
    2.Kabel Composite (żólty, biały, czerwony)
    3.S-Video
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. szymon217

    szymon217 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Okolice Gdańska
    Podobnie jak kolega EURO
     
  5. Rainbowek

    Rainbowek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czy różnica będzie duża między euro(scart) a composite? Ponieważ teraz podłączam tym właśnie compositem i obraz jest niewyraźny i siedząc 2m od telewizora nie widzę czcionek.
     
  6. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    hdmi reszta paskudny obraz
     
  7. siabuba121

    siabuba121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I niestety czcionek nie zobaczysz bo rozdzielczość za bardzo rozciagnieta za malo ppi musialbys miec mniejsze tv jezeli po euro obraz puszczac moze pomóc coś zmiana trybu z 16:9 na 4:3 i na odwrót
     
  8. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Na telewizorach w niskiej rozdzielczości często będzie mała i niewyraźna czcionka.
     
  9. Rainbowek

    Rainbowek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mój tv to bardzo stary flatron 20", kiedyś podłączyłem ps2 kablem euro do tego telewizora i obraz był bardzo przyjemny a co ważne nigdy nie miałem problemu z czytaniem napisów. Teraz bez podchodzenia do tv nie ma mowy o czytaniu tekstu. Zainwestuję w to euro bo nie jest drogie i zdam relację.
     
  10. ziomalinski

    ziomalinski V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Spróbuj zmienić rozdzielczość w ustawieniach konsoli.
     
  11. Rainbowek

    Rainbowek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie mam takiej możliwości, rozdzielczość tego tv to żałosne 640x480, no ale jak już pisałem, z PS2 takich problemów nie uświadczyłem.
     
  12. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    przy euro będziesz miał podobno grafe jak na ps2 i napisami może być problem, granie takich kablach i tv psuje cały urok grania
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Zauważ że Xbox 360 i PlayStation 3 są przystosowane do TV HD więc obraz na TV kineskopowym będzie brzydki (to już lepiej grać na PS2 :)) oraz oczy bolą :)
     
  14. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak grać na takim czymś to już lepiej do monitora podpiać.chyba ,że jakość i grafa nie gra roli:)i glówny minus małe napisy co uniemożliwa grania czy przejscie gry
     
  15. Rainbowek

    Rainbowek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeszcze jedna sprawa, mam wyjście w TV opisane "for service" - jest ono jednak gniazdem D-Sub. Jako, że mam taki kabel na stanie wsadziłem go tam, drugi koniec oczywiście do Xklocka jednak w menu nie mam wyboru tego gniazda dlatego nie mam żadnego obrazu ani dzięku. Macie może pomysł jak "aktywować" to gniazdo?
     
Wczytywanie...

Poleć forum