1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakim sposobem połączyć konsolę do neta?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez lolpen, Listopad 9, 2009.

  1. lolpen

    lolpen Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nadarzyn/Warszawa
    Witam!
    Mam problema . Otóż po przeprowadzce zmieniło ię trochę i mam problem z podpięciem x'a do neta :/
    A więc tak:
    a) konsola jest w moim pokoju, czyli na piętrze
    b) komputer i router na dole
    c) kompa w pokoju się nie dorobiłem .
    d) nie chcę kupować drogich adapterów wi-fi do konsoli

    PYTANIA
    -Czy warto kupować kilkunasto metrowy kabel ethernet? (mam 5m, dałem 15 zl, a potrzebne ok. 20 m)
    - Czy istnieją jakieś nadajniki wifi do kabla? Chodzi mi o takie coś: mam 2 krótkie kable, jeden w x'ie (na górze), drugi w kompie (na dole). Łączę te 2 kable jakimiś adapterami wi-fi. <--- jest to możliwe?
    - Macie inne propozycje?? :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. router WiFi w trybie klienta
    2. adapter WiFi od M$
     
  4. lolpen

    lolpen Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nadarzyn/Warszawa
    A taki najprostszy router z wi-fi ile mniej więcej kosztuje? I jakiego byś polecił?
     
  5. >PaweŁ

    >PaweŁ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    natańszy = najgorszy , ale powinieneś za 100 zł znaleźć np NETGEAR'a
     
  6. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja kupiłem TP-LINK nie wiem jaki model . i podajże ma zasięg 100m więc jakbyś miał router na dole a xboxa u góry to spokojnie by Ci wyłapało. Ja dałem 150 zł :)
     
  7. midasroox

    midasroox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pabianice
    D-Link'a by był lepszy i stawiasz to w tryb klienta i po problemie :D
    zmieścisz się w 150 zł
     
  8. lyczko

    lyczko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    za 40zł kupujesz 40m kabla sieciowego na allegro.
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Tylko nie każdy chce wiercić w ścianach dziury, ciągnąc kabel po podłodze czy suficie...
     
  10. lyczko

    lyczko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Gość potrzebuje 20m, przy 40m, będzie mógł puścić kabel "na okrętkę" i go dobrze ukryć.
     
  11. cavalier1983

    cavalier1983 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2007
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. lyczko

    lyczko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    różnica jest taka, że ten nie będzie działać.

    Albo router albo oryginalny adapter od M$
     
  13. Kamil2264

    Kamil2264 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Można też podłączyć przez pc. U mnie to wygląda tak xbox przez kabel krosowany do pc a potem kabel usb do modemu a ten z netem. Tylko uprzedzam raz mi to zadzaiłało nie wiem czemu potem przestało.

    Pewien sposób w przypadku modemów to podłączenie konsoli pod modem i wcześniejsze ustawienie w konsoli danych takich jakie ma wasz pc, czyli ip, bramki, dns, mac takie jakie ma wasz pc. żeby sprawdzić ip i inne uruchomcie cmd a następnie wpiszcie ipconfig /all

    U mnie działa bez problemu.
     
  14. cavalier1983

    cavalier1983 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2007
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    no a czy ktos to faktycznie sprawdzal? co jest takiego "wyjatkowego" w tym adapterze M$ co go odroznia od innych adapterow?
    jaka jest roznica miedzy bezprzewodowa karta sieciowa taka jak podalem a AP w client mode "bioracym" neta z drugiego routera bezprzewodowo a polaczonym kablem do xboxa?
    z tego co znalazlem na necie - " ap-client to tryb w ktorym ap podlaczony do kompa zachowuje sie jak karta wifi " - czyli w zadzie jak taki dongiel ktorego dalem za przyklad, nie?

    jesli juz na pewno sie nie da, to doradzcie prosze jaki ma byc kabel laczacy xboxa z AP w client mode - zwykla skretka czy skrosowany?
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    rożnica jest taka ze inna karta na usb nie ma chipa z certyfikatem Microsoftu
    różnica miedzy karta MS na usb a ap w trybie clienta jest taka ze jedno jest podpinane przez usb i musi miec ten certyfikat a ap przez rj-45
    kabel musi myc prosty
     
  16. cavalier1983

    cavalier1983 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2007
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, rozumiem.
    dzieki za wyjasnienie :)
     
  17. lyczko

    lyczko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    no i sterowniki....dongli usb wifi jest masa i x musiałby mieć sterowniki do większości...a nawet gdyby miała do jakiś popularnych modeli, to przecież M$ nie będzie wspierał, sprzedaży konkurentów, gdy ma swój sprzęt...
     
Wczytywanie...

Poleć forum