1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jakoś obrazu TV czy da się polepszyć napisy

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez batmando, Maj 13, 2009.

  1. batmando

    batmando Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam taki oto TV:

    THOMSON 100 HZ PŁASKI MODEL32WF 74 E (595677935) - Aukcje internetowe Allegro

    nie narzekam jakość obrazu jest ok i fajnie się gra filmy piękne cud miód z Dvixa też ładnie, problem jest tylko z napisami np w takiej fifie9 czy GOW strasznie kiepskie są napisy trzeba blisko siedzieć żeby rozczytać

    czy na tym tv da się jakoś polepszyć jakość czy coś

    480p / pal 60 mam i nie chce nic więcej wskoczyć
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    No niestety nie da. Gry na next-gen'y są robione na 720p albo czasami 1080p/i, więc na 480p będą napisy rozmazane, jak są za małe na tą rozdziałkę.
     
  4. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Jakim ty to masz podpiete kabelkiem?.
     
  5. batmando

    batmando Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam podpiete z przodu czerwony zolty i bialy jest jeszcze wejscie na malego jacka na glosniki lub sluchawki

    z tylu mam jeszcze 2 wejscia na czerwony i bialy kabel i 3 wejscia na euro
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    da sie
    trzeba kupic nowy tv (LCD) lub monitor :)
     
  7. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    na takim tv najlepsza jakosc osiagniesz uzywajac kabla RGB ...nie z przejsciowki z chinch na euro .........ale i tak bedzie taka jakos ze nie ma co porownywac do monitora DSUb a o hdmi juz nie wspomne..
     
  8. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Ano tylko RGB przy czym i tak nie osiagniesz ani 480p ani 576 p bo po composicie ani rgb obraz bez przeplotu nie pójdzie .
     
  9. batmando

    batmando Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie podłączam przez euro tylko przez chinch

    sprobuje z tym RGB

    480p już osiągnął
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Jak juz to 480 i gdzie zes to p wyczytał :).
     
  11. dogulaz

    dogulaz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lubin
    Zależy od kabla, może coś w ustawieniach? Ja gram na monitorze, mam ładne napisy, ale na telewizorze inny. Może to od TV?
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Zmien na TV LCD albo monitor LCD i bedzie po problemie. Żeby miec obraz 480p i wyżej musisz mieć wejście Component a ten TV tego niema, więc niewiem jak osiągnąłeś te 480p :)
     
  13. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    powiem szczerze że ja na CRT 21" też mam zamazane literki ale grałem na CRT 28" Sony Trinitron czy cos takiego (bez Flat screen-u) i wszystko było ok. Wszystkie napisy z GOW2 włącznie były ok. Skoro ty masz 32" to dziwne. Może żeczywiście przez RGB by było lepiej. (Ja podłączałem przez euro złącze)
     
Wczytywanie...

Poleć forum