1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakość cieni w far cry 2

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez suchy69, Listopad 29, 2008.

  1. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ponownie mam nadzieję że wybrałem dobry dział, otóż może powiecie że się czepiam ale nie daje mi to spokoju, czy u Was cienie też są takiej niskiej jakości jak u mnie czy może to wina przewodu chociaż patrzyłem i na hdmi i composite, sorry że zdjęcia z telefonu ale ogólnie o co chodzi widać:) Zero rozmazania tylko jakby cień się składał z jakichś kroppek, oczywiście chodzi tylko o brzegi.[​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. smrodorodek

    smrodorodek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na konsoli cienie są do bani. Jedynym rozwiązaniem tego problemu jest granie w Far Cry 2 na PC w ustawieniach High i Very High, bo Medium odpowiada grafice z Xbox 360.
     
  4. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No chyba nie. Osobiscie w Farcraya 2 na PC ciupie na medium all w 1680x1050 i cienie sa perfekcyjne :)

    Suchy, a jaka masz rozdzielczosc na TV/Monitorku?
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To norma w konsolach nowej generacji ;). GTA4 też raczy nas takimi cieniami. Jedno pewne rozwiązanie to PC ;)
     
  6. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam obraz wybrany na hdmi, rozdziałka 1680x1050:) Ale widze że większość ludu uważa to za normę więc chyba nie ma co się martwić, dobrze że nie wszystkie gry nas raczą takimi cieniami, w condemned 2 wszystko wygląda super ale dziękować za pomocny głos:)
     
  7. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Niestety Far Cry2 i inne gry muszą ciąć jakość na cieniach bo reszta grafiki i tak zabiera już sporo mocy procesora.

    Na XBOXIE mogą być piękne cienie ale tylko w grach w których starcza mocy konsoli na ich wygenerowanie.
     
  8. Termos

    Termos Guest

    Ja zaś takie shitowskie, poszarpane cienie mam tylko na 1080p. Na 1080i albo 720p jakoś w miarę to wygląda
     
  9. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja jak na PC grałem w FC2 na Medium tylko jakość tekstur na high to jeszcze w miare 40 FPS było :) ale jak grałem all na LOW i cienie High to muliłooo :) Więc to norma na xboxie :)
     
  10. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bo obraz poddawany jest wobulacji co rozmywa poszarpane krawędzie.
     
  11. Termos

    Termos Guest

    Może być nawet owulacja, ejakulacja a nawet ewakuacja. Ważne że lepiej wygląda, bo te poszarpane cienie aż zniechęcają do grania
     
  12. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak masz się wypowiadać bez celu to lepiej nic nie pisz.

    Ja tylko podaje aspekt techniczny co jest przyczyną czego aby ludzie zrozumieli to o co pytają.

    Jest to twoje zdanie.
    Ja osobiście tego nie widzę.
    Od TV siedzę 4m (42 LCD) mam włączony filtr grzebieniowy i 100Hz i na swoim TV widzę piękne miękkie cienie.

    Telewizor trzeba umieć też ustawić!!
    Nie tylko podpiąć i korzystać.

    Zachęcam poczytać stosowne artykuły o prawidłowym stawieniu kontrastu, koloru i.t.p. a grzebienie cieniowania znikną.
     
  13. Termos

    Termos Guest

    Widzę że źle odczytałeś tego posta. Pisałem to w formie żartobliwej. Cóż widać, że nie każdy rozumie wszystko. Bywa

    Ja też gram na 42 calach w odpowiednich ustawieniach, a poszarpane i tak zauważam


    Wstrząsające jest to co piszesz. Jak dobrze, ze jest ktoś taki, kto wie że trzeba ustawić tv. Proponuję, abyś zrobił przyklejony temat z instruktażem ustawiania telewizorów. Bym ja głupek i mi podobni, mogli z niego korzystać i cieszyć się z miękkich cieni w Far cry 2
     
  14. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie interesuje mnie tworzenie tutoriali.

    Offtop...
     
  15. bebol2

    bebol2 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    bo sie ***** nie znasz to nie napiszesz lamo... tylko posty nabijasz!
     
  16. Oliie

    Oliie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    apropo dobrego ustawienia obrazu to polecam to:
    ftp://www.burosch.net/pub/Display_Tuning.nrg
    jest to obraz płyty do wypalenia i daje on obrazy porównawcze aby ustawić dobrze kontrasty itp.
     
Wczytywanie...

Poleć forum