1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakość grafiki

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kornelx, Styczeń 21, 2013.

  1. kornelx

    kornelx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zakupiłem ostatnio kabel vga do xboxa 360 i połączyłem go z monitorem FLATRON L192WS. Myślałem że grafika będzie lepsza ale się nieco zawiodłem :/ Da rade jakoś polepszyć tą grafikę? Nawet na telewizorze standardowym kablem, który był w zestawie było ładniej ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cudny

    cudny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    CK
    zwykły monitor bez hd nie pociągnie hd to normalne a z dvd i do monitora dziwne ???
     
  4. ZychuPL

    ZychuPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm mam ten monitor (bynajmniej podobny Flatron 19 cali WS) no i on ma HD. Rozdzielczość 1440 na 900. Też podłączałem kablem VGA. Ja byłem zadowolony z obrazu. Nie pamiętam co tam robił, ale chyba było w ustawieniach, że zaznaczałem monitor (ale to było tak dawno temu ze nie pamiętam dokładnie, i głowy nie dam)
     
  5. kornelx

    kornelx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    U mnie też taka rozdzielczość tylko jak taką ustawiam to ekran jest za bardzo w lewy górny róg i jest czarny pasek po prawo i na dole, a jak biere automatyczne ustawianie to nic nie daje.
     
  6. ZychuPL

    ZychuPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A w opcjach monitora nie możesz ręcznie przesunąć ekranu.
     
  7. kornelx

    kornelx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Można przesunąć w pionie i poziomie, ale to trzeba by rozciągnąć :/
     
  8. cudny

    cudny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    CK
    jak masz hd w monitorze to nie ma bata że nie pójdzie w hd no to jest proste jak słonce
     
  9. cudny

    cudny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    CK
    Hmm mam ten monitor (bynajmniej podobny Flatron 19 cali WS) no i on ma HD. Rozdzielczość 1440 na 900. Też podłączałem kablem VGA. Ja byłem zadowolony z obrazu. Nie pamiętam co tam robił, ale chyba było w ustawieniach, że zaznaczałem monitor (ale to było tak dawno temu ze nie pamiętam dokładnie, i głowy nie dam) to jest hd taka rozdzielczość ja *******e panowie co wy wypisujecie mam ten monitor i on nie ma hd a jak wezmiesz na hd to czarny obraz jest i może byc problem z ustawieniem bo nic nie widać po prostu żeby ustawic taką co rozdzielczość co obsługuje ten monitor
     
  10. ZychuPL

    ZychuPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co to 1440x900 jak nie wysoka rozdzielczość? Chyba że masz na myśli rozdzielczość 1080p. A xbox i tak większość gier obsługuje do 720p.
     
  11. MasterBarti

    MasterBarti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2007
    Posty:
    98
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak gwoli wyjaśnienia:
    720p 16/9 (1280x720) = HD
    1080p 16/9 (1920x1080) = FullHD

    1440x900 16/10
    Niby pomiędzy HD i FullHD, ale ten standard na pewno nie ma nazwy HD. Wiki podaje nazwę WXGA+

    Wracając do tematu, najlepsze rezultaty w jakości obrazu uzyskasz ustawiając natywną rozdzielczość monitora. Tak więc musisz tak wykombinować by grać na ustawieniu 1440x900. Każda inna rozdzielczość będzie wyglądała zdecydowanie gorzej.
     
  12. kornelx

    kornelx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak wybieram rozdzielczość to na monitorze wyskakuje komunikat, że najlepszy obraz będzie 1440x900, tylko że jak taką ustawiam to ekran za bardzo jest przesunięty w lewy górny, i za wąski, po prostu obraz nie jest rozciągnięty na cały monitor.
     
  13. szymona96

    szymona96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    223
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Ja pierdziele, HD się po prostu mówi, jak sama nazwa wskazuje na wysoką rozdzielczość, więc, nie rozumiem, jak można mówić, że jak monitor ma rozdzielczość 1440x900 to nie ma HD...
     
  14. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Kabel vga pllecam orginalny od m$ badz BigBena- na reszcie jakos obrazu jest o wiele gorsza.

    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum