1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakość obrazu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Pawcio58max, Maj 2, 2010.

  1. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Mam kabel hdmi, wczoraj był obraz idealnej jakości ( można było wybrać rozdzielczość ) a dziś tylko te 4 opcje ( 1080p itp. ) przez co jakość jest gorsza.
    Co mam ustawić aby znowu można było wybrać rozdzielczość ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. biperus

    biperus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Raccoon City
    Bo tylko są dostępne cztery opcje w rozdzielczości tzn. 480p,720p,1080i,1080p więc wybierasz jedną z takich możliwości...
    A jaką masz wybrać - gdy podłączysz kabel hdmi to automatycznie samo dobierze rozdzielczość do danego odbiornika
     
  4. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Ale wczoraj były różne rozdzielczości 800x600 w góre
    Jak wybrałem największą to jakość była lebsza niż 1080p
     
  5. biperus

    biperus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Raccoon City
    Zacznijmy od tego pod co masz podłączoną konsole ?
     
  6. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Samsung p2370hd wpiszcie w google
     
  7. biperus

    biperus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Raccoon City
    Czyli masz pod monitor podłączoną konsole.
    Ustaw na 1920 x 1080 i zobacz wtedy czy będzie dobrze
     
  8. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Gdziem mam ustawić jak mi te opcje znikły ?? A pojawiły się te 4 ( 1080p itp. ) Jak miałem 1920 x 1080 było git
     
  9. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    i cały czas miałeś podłączone pod hdmi ? ,te poprzednie opcje wyboru rozdzielczości o których piszesz są tylko pod kablem vga i chyba component
     
  10. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Tak pod hdmi i dodam, że nie było dzwięku
     
  11. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    podłącz najwyżej przez component , a opcje rozdzielczości powinny powrócić
     
  12. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    podłanczałem już, przywruce opcje ekranu może :/
     
  13. thris

    thris Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1080p to jest rozdzielczość 1920x1080, 720p to 1280x720 a 480p to 640x480.
    Opcje ci nie zniknęły tylko przybrały inną formę. Nie wiem jak mogła się pogorszyć jakość obrazu.
     
  14. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    kupie kablek dvi-d
     
  15. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    thris zgadza się to co napisałeś , ale po podłączeniu X0 pod monitor kablem vga/component pojawia się o wiele więcej opcji ustawienia rozdzielczości , między innymi do monitorów 4:3
     
  16. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Tak pojawiły się te opcje, ale nie będe grał na zwykłym kablu bo jakość jest jak w ps2
    Nie rozumiem, wczoraj była super jakość obrazu :(
     
  17. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    przecież po componencie masz taki sam obraz jak hdmi
     
  18. biperus

    biperus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Raccoon City
    ...przywróć ustawienia fabryczne i zobacz wtedy
     
  19. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Ustaw 1080p to jest full hd (1920x1080) czyli natywna rozdzielczość dla twojego monitora.
     
  20. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Prawdopodobnie mam zepsuty kabel hdmi, bo końcówka mi pękła i niepoprawnie przesyła obraz. Czyli ten kabel który dostajemy standardowo do xBoxa ma tą samą jakość co hdmi ?heheh
     
  21. thris

    thris Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak tylko, że Pawcio58max napisał, że wcześniej wybierał opcję 1920x1080 i miał doby obraz, a teraz jak wybiera 1080p to ma gorszy obraz. A to jest ta sama rozdzielczość.

    @Pawcio58max
    Podłącz kablem który dostałeś z xboxem i powiedz czy jakość się polepszyła.
     
Wczytywanie...

Poleć forum